hits

Gratulerer med dagen, kong Harald!

I dag, 21. februar, fyller kong Harald V av Norge 72 år, og dagens blogginnlegg vies derfor selvfølgelig til han.

Jeg vil gratulere kongen vår med dagen, og jeg tenkte jeg skulle skrive om en liten episode fra denne dagen fra noen år tilbake.

Det var vinterferie og altså 21. februar, og min familie og jeg var ute å sto på ski i Oslos skoger da vi plutselig møtte kong Harald i løypa. Det var kongens bursdag, og det var derfor en markering ved Holmenkollen skianlegg. Vi stanset der og ble en liten stund, for det var jo stor stas å møte kongen på nært hold!
Etter dette blide kongemøtet fortsatte vi omsider vår skitur. Vi delte oss etterhvert i to grupper, ettersom min søster, Pernille, den gang var ganske liten, og ikke orket å gå så langt. Mormor og Pernille gikk derfor en litt annen løype enn det resten av oss gjorde.
Etter en liten stund møtte vi så Pernille og mormor inne i skiløypa, og begge to hadde et stort smil om munnen. Vi spurte de hva som var på ferde, og Pernille svarte stolt at de hadde vært i bursdag hos kongen!
Pernille og mormor hadde kjørt rett inn i enda en markering av kong Haralds bursdag, og hadde fått både marsipankake og champagnebrus midt inne i skogen. En stor opplevelse for en liten jente og for en mormor, som er nesten like opptatt av kongehuset som meg selv.


Jeg gratulerer vår kjære konge med dagen, og ønsker han en fin dag!

Legg gjerne igjen en liten bursdagshilsen til kongen vår du også! :D

3 kommentarer

Elisabeth

21.02.2009 kl.09:48

først må jeg gratulere kong Harald med dagen i dag. Håper den blir fin. Ellers så husker jeg godt den episoden i skogen. Vi fikk en fin skitur og en stor overraskelse. Ja Pernille og mormor var heldige. Jeg har tidligere en gang også møtt kong Olav på skitur. Han var alene med hunden sin. Det var på 70-tallet. Takk for en fin side!

Pernille

21.02.2009 kl.09:54

haha, ja! moro det da :)glemmer vel ikke et møte med selveste kongen.gratulerer med dagen, Harald!

Martine

21.02.2009 kl.23:25

Elisabeth: Det må nesten ha vært enda morsommere! Møte kong Olav på skitur med hunden sin helt tilfeldig! Heldiggris!! :DPernille: Nei, du glemmer nok ikke det med det første! ;D

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv