hits

Kongelige feriefavoritter - Hvor kan du møte på blått blod i sommer?

Nå nærmer det seg sommer og ferie, og mange har nok reiseplaner. Noen drar til nye og ukjente steder, mens andre har sine feriefavoritter som de besøker hvert år. Slik er det med noen av de kongelige også...

Les videre og finn ut hvor du kan møte på blått blod i sommer!
                               

Den norske kongefamilien
Hytteliv er en barnevennlig og typisk norsk måte å feriere på, og kronprinsefamilien skal med stor sannsynlighet feriere på sin nye hytte på Sør-landet i sommer. Kommer du sjøveien kan det godt hende du treffer på kongelig idyll og feriekos på Flatholmen i Risør kommune.
Prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og jentene kommer nok også til å tilbringe tid på sitt feriested Bolksberg på Hankø i Fredrikstad. den store eiendommen som har vært i kongefamiliens eie i en årrekke, og er flittig brukt av familien Behn.
Kongeparets hytte Mågerø utenfor Tønsberg i Vestfold blir sikkert også gjestet av både barn og barnebarn i løpet av sommermånedene.
Men de kongelige holder seg ikke bare til Norge når de ferierer. Utlandet med lange strender og solrike dager frister også dem. Og Mette-Marit og Haakon reiser gjerne til Middelhavet der Hellas er en favoritt. Når de er på ferie i middelhavslandene møter gjerne kronprinsessen også andre kongelige venninner, som prinsesse Rosario av Bulgaria eller kronprinsesse Marie-Chantal av Hellas.
Kong Harald vil nok i år som tidligere bruke store deler av ferien på sin favoritthobby, seiling. Kanskje vil kongen også i år delta på regattaer Sammen med mannskapet på «Fram XVI».


Den britiske kongefamilien
Dronning Elizabeth av Storbritannia og hennes mann prins Philip drar til slottet Balmoral så fort de får mulighet. Stedet har vært et populært tilholdssted helt siden dronning Victoria satt på tronen. Hvert år tilbringer dronningen og hennes familie både august og september på det flotte slottet. Prinsene William og Harry har også et nært forhold til stedet.
William og Harry ferierer også gjerne på godset Highgrove i Sørvest-England, hvor de slapper av og spiller polo. Kjærestene Kate Middleton og Chelsy Davy har også brukt å være med, men i år blir det nok Kate værende med alene, ettersom Harry og Chelsey endte sitt langvarige forhold tidligere i år.
Det store utland frister også de unge gutta. Særlig prins Harry har reist mye de siste årene både på safari i Afrika og nylig på cruise i Botswana. William og hans Kate drar gjerne på en romantisk ferietur sammen, og har tidligere besøkt Seychellene og den eksklusive øya Mustique i Karibien.


Monacos fyrstefamilie

For prinsesse Caroline av Monacos tre barn, Andrea, Charlotte og Pierre, betyr sommer og sol festing på båt og besøk til partyøy nummer én: Ibiza. Men som de middelhavskongelige de er, blir det ingen sommer uten en tur i mammas yacht "Pacha III". Cruise til Sardinia og Korsika, og et besøk til morens glamorøse villa på den franske rivieraen står også gjerne på feriekalenderen for Casiraghi-søsknene.
Også Caroline selv er hyppig observert på den franske rivieraen så fort sola dukker opp. Carolines lillesøster Stephanie er også glad i solen. Hun er ikke redd for å vise seg i bikini og blir stadig avbildet i den ene bikinien mindre enn den andre. Den tidligere velkjente partyprinsessen ferierer gjerne også på den populære øya Mauritius, hvor hun kan slappe av og lade krefter uten å bli omringet av fotografer.
Caroline drar i tillegg gjerne til Kenya sammen med sin mann prins Ernst August av Hannover. Paret har nemlig sin egen feriebolig på øya Lamu. Her nyter de dagene på de flotte strendene, og i motsetning til Zanzibar, som i de siste årene har blitt et yndet sted for turister, er Lamu fortsatt en stille og rolig feriedestinasjon. Øya Korsika, i hjertet av middelhavet er også en poulær destinasjon for paret.


Den svenske kongefamilien
Den svenske kongefamilien er kjent for å være svært glad i Frankrike, og på sommertid reiser de alltid til den franske rivieraen. Kong Carl Gustav arvet sin onkels strandvilla ved St. Tropez der prinsesse Madeleine elsker å feriere og har vært et yndet fotoobjekt for paparazziene de siste årene. Madeleine har også ved flere anledninger feriert i den populære spanske byen Marbella, der en rekke kjendiser drar for å feste og slikke sol.
Kronprinsesse Victoria og forloveden Daniel Westling ferierer gjerne i den svenske skjærgårde, og de drar da gjerne på familieslottet Sollieden på Öland.

Den danske kongefamilien
De danske kongelige benytter gjerne noen av ferieukene til å besøke deres sommerresidens, Marselisborg Slott som ligger i Århus. Men det er ikke fritt for at det blir fransk ferie for danskene heller. Hver sommer tar det danske regentparet, Margrethe og Henrik, også turen til Frankrike, der de oppholder seg på familiens vinslott i den sørvestlige delen av landet i tre uker.
Prinsesse Marie er jo som kjent franskfødt, og den nybakte mammaen vil nok sammen med prins Joachim, deres nyfødte sønn og prinsene Nikolai og Felix ta seg en tur til hennes hjemland for litt ferie senere i sommer.
Det danske kronprinsparet har gjerne med seg barna, Christian og Isabella til kronprinsesse Marys hjemland i sommerferien.
Mest sannsynlig vil kronprins Frederik og prins Joachim også arrangere en seiltur eller flere som de pleier, og da gjerne i Middelhavet.

Den spanske kongefamilien
Den spanske kongefamilien bor allerede i det landet nordmenn flest oppsøker i ferien, men hver sommer drar de allikevel til familiens sommersted på Cala Mayor på Mallorca. Her nyter de dagene på de finkornete strendene. I tillegg er det mange koselig kafeer og restauranter nærheten. Det behagelige klimaet på Mallorca er grunnen til at flere store stjerner og kongelige tar turen dit. Avdøde prinsesse Diana var også en stor fan av stedet.

Nå har du fått en liten oversikt over hvor de kongelige rundt om i Europa ferierer, og hvor du kan møte på blått blod i sommer. Så da er det bare til å planlegge ferien! ;)
Eller har du kanskje lagt planer allerede?! Hvor skal du feriere i sommer?

P.S.: Jeg drar til Portugal i dag og blir borte i litt over èn uke. Det blir derfor dårlig med blogging på meg i noen dager framover. Men hang in there, jeg kommer tilbake med mer kongelig konfekt når jeg er hjemme igjen... Til da, ha en god sommer så lenge, og nyt ferien dere som har ferie! :)
Klem fra Martine :*

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv