hits

Daniel Westling har fått ny nyre!

Kronprinsesse Victorias forlovede, Daniel Westling, gjennomførte i går en nyretransplantasjon på Karolinska universitetssjukhuset. Daniel skal ha fått en nyre av sin far, Olle Westling.

Operasjonen skal ha vært planlagt i lang tid. Daniel Westling skal ha hatt en sykdom siden barndommen som fører til nedsatt nyrefunksjon. Sykdommen skal ha forverret seg de siste årene, og vært livstruende om Daniel ikke fikk en ny nyre. Det var dette som i går førte til inngrepet, men det skal altså ikke ha vært noen akutt situasjon.

Kronprinsesse Victoria forlot Sverige i går morges for en fem dagers offisielt oppdrag til Grönland med sine kongelige kollegaer og gode venner, kronprins Haakon av Norge og kronprins Frederik av Danmark, for å studere innlandsisen og lære mer om klimaendringene. Victoria var inntilt på å avlyse reisen, men etter samtale med Daniel og hans familie besluttet de i fellesskap at hun skulle reise.

Det svenske hoffets informasjonssjef bekrefter at operasjonen gikk som planlagt, uten komplikasjoner, og at både Daniel og faren etter forholdene har det veldig bra. Hun kan også fortelle at det ikke er grunn til å frykte at eventuelle framtidige svenske tronarvinger skal arve sykdommen, som er medfødt, men ikke arvelig.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv