hits

Lilleprinsen skal hete Henrik Carl Joachim Alain

I ettermiddag ble navnet på Danmarks kongefamilies nyeste tilskudd offentliggjort da danmarks lille prins ble døpt, og navnet er Henrik Carl Joachim Alain. Gutten er dermed oppkalt etter både morfar, farfar og pappa!

Klokken 17.30 i dag i Møgeltønder kirke i Sønderjylland fant dåpseremonien sted. Den stolte moren prinsesse Marie bar selv sin førstefødte sønn frem til døpefonten. Og en like stolt far, prins Joachim og stolte storebrødre, prins Nikolai (9) og prins Felix (7), var selvfølgelig også tilstede.

Navnet ble offentliggjort ved døpefonten, og alle satt spente og hørte på da presten spurte: Hva skal barnet hete? Og prinsesse Marie svarte: Henrik Carl Joachim Alain.

Henrik er hovednavnet til den lille prinsen, og navnet som vil bli brukt som tiltalenavn. Navnet Henrik er oppkalling etter lilleprinsens morfar, prins Henrik, prins Joachims far.
Carl er sannsynligvis en hilsen til greve Carl Johan Bernadotte av Wisborg, som er dronning Margrethes onkel.
Joachim er oppkalling etter prinsens far, prins Joachim.
Alain er oppkalling etter prinsesse Maries far og lilleprinsens morfar, Alain Cavallier.

Et fint og ærverdig kongelig navn synes jeg lilleprinsen har fått. Tiltalenavnet Henrik synes jeg er et nydelig navn, og jeg synes det er flott at Joachim og Marie har valgt morfar prins Henriks navn som hovednavn på sin lille sønn.

Hva synes du om navnet til lilleprinsen?

Én kommentar

elisabeth

26.07.2009 kl.21:03

jeg synes Henrik er et fint tiltalenavn. Carl og Joachim er navn som passer til konglige. Alain var for meg ukjent, men hyggelig for morfar å få navnet med.

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv