hits

Hvem av prinsene er den mest romantiske frieren?

Nå som det har kommet ikke bare èn, men to forlovninger i Sverige det siste halvåret er det både forlovnings- og bryllupsfeber blant det svenske folket, men også rundt om i Europa.

Jeg tenkte at det derfor hadde vært på sin plass med et lite tilbakeblikk på frieriene til noen av kronprinsene og prinsene i de europeiske kongehusene de siste årene. Hvem av prinsene fridde på mest romantisk vis til sin utvalgte?

Jonas Bergström og prinsesse Madeleine av Sverige
11. august kom nyheten om at Jonas hadde fridd til sin prinsesse. Jonas gikk ned på kne og spurte om Madeleine ville gifte seg med han på Capri 12. juni i år, og på pressekonferansen fortalte Madeleine at hun svarte: -Så klart jeg vil!
Jonas og Madeleine har ennå ikke satt noen bryllupsdato, men de gifter seg høsten eller vinteren 2010/2011.Daniel Westling og kronprinsesse Victoria av Sverige
Daniel gikk ned på kne for sin kjære prinsesse en gnistrende kald vinterdag utenfor Drottninghold der de begge bor i februar i år. Daniel skal ha vært nervøs for hva Victoria ville svare, men det var ingen tvil: - Jeg svarte ja, ja, ja! sa en glad kronprinsesse under pressekonferansen 24. februar.
Paret gifter seg i Storkyrkan i Stockholm 19. juni neste år.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit av Norge
Haakon fridde til Mette-Marit på dagen ett år etter at de ble sammen. Ringen Mette-Marit fikk da Haakon fridde er forlovelsesringen som kong Harald i sin tid ga til Sonja da han fridde, noe som både er romantisk og symbolsk.
- Jeg har aldri vært så svak og så sterk som når jeg er med deg, var noe av det Haakon sa i bryllupstalen til sin kjære da bryllupet sto 25. august 2001 i domkirken i Oslo.

Kronprins Felipe og kronprinsesse Letizia av Spania
Frieret til det spanske kronprinsparet er så godt som hemmelig, men Letizia har røpet at Felipe fridde slik en mann skal fri til en kvinne, så det tyder på et romantisk og klassisk frieri. Forlovelsen for kronnprinsparet ble annonsert på dronning Sofias fødselsdag den 3.november og i spansk tradisjon fikk både brud og brudgom gaver på dagen. Hun fikk en ring av ham og han fikk mansjettknapper av henne.
- Jeg elsker hennes veltalenhet, intelligens, hennes arbeidsmoral og hennes mot, sa Felipe på pressekonferansen i forbindelese med forlovelsen. Paret giftet seg 22.mai 2004 i Madrid.

Prins Joachim og prinsesse Marie av Danmark

Franske Marie fikk i ettertid vite at Joachim hadde bedt hennes 89 år gamle farmor om lov til å fri til barnebarnet! Deretter spurte han Maries mamma og pappa om lov før han til slutt spurte sin kjære. Dette var noe Marie selvfølgelig synes var veldig romantisk og ble svært rørt av. Joachim gikk ned på kne da de to var på ferie i Tyrkia sommeren 2007 og forlovelsen ble annonsert i oktober samme året.
- Joachim er en fantastisk mann og et fantastisk menneske, har Marie uttalt om sin ektemann til danske medier. Bryllupet sto i Møgeltønder, der paret også bor, 24.mai i fjor.

Ari Behn og prinsesse Märtha Louise av Norge

Ari lagde en sti av Märtha-liljer da han fridde den 13.desember 2001 på Kongesseteren. Det er vel ingen tvil om at Ari ville gjøre dette til en romantisk og minnerik dag for sin kjære. Märtha vandret gjennom stien av liljer og den ledet henne til rommet der Ari ventet på henne på en isbjørnfell. Timer senere annonserte de forlovelsen for pressen, og Märtha uttalte i lykkerus: - Han er mannen som gjør at jeg stråler. Her er mannen jeg vil dele livet med. Ari har hjulpet meg å finne kjernen i den jeg er. Jeg tør å være den jeg er og vi komplimenter hverandre.
Ari og Märtha skrev en kjærlighetshyllest til hverandre i anledning den store dagen og de giftet seg 24. mai 2002 i Nidarosdomen i Trondheim.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary av Danmark
Frederik fridde til Mary i den ultimate romantiske byen - Roma. Da Mary og Frederik besøkte et av de mest romantiske stedene i byen tenkte Frederik: Nå gjelder det, ta øyeblikket innover deg og på med knebeskytterne. Så skal ha han sagt: - This is it, Mary. Og hun kunne jo ikke si nei!
Bryllupet sto 14.mai 2004 i domkirken i København.

Kronprins Willem-Alexander og kronprinsesse Maxima av Nederland
Det ble iskald romantikk da den nederlandske kronprinsen skulle fri til sin Maxima. Paret koste seg med en skøytetur like i nærheten av slottet Huis ten Bosch.
Maxima frøs veldig på skøytebanen og ventet bare på å få en kopp varm kakao, men istedet ble hun varmet av et frieri. Willem-Alexander hadde gjemt roser og champagne bak en snøhaug og gikk selvsagt ned på kne da han fridde til sin argentiskfødte skjønnhet, på engelsk for å være på den sikre siden.
Willem-Alexander og Maxima giftet seg 2. november 2002 i Amsterdam.


Hvilke av frieriene var det mest romantiske? Og hvem av prinsene vil du si var den mest romantiske frieren?

7 kommentarer

Ane Østnes

26.08.2009 kl.19:16

Ari var helt klart den mest romantiske! :)

Kristin

26.08.2009 kl.19:28

Helt enig! Jeg synes også Ari var den mest romantiske!

Maria Alexandra

26.08.2009 kl.19:29

Ari! faktisk.. liker ikke fyren noe større, men det var jo utrolig romantisk da:)

Ariane

26.08.2009 kl.20:11

Ari.. Liker ikke fyren, men romantisk var det. Husker jeg gråt når Mary og Fredrik giftet seg. Det var så vakkert!

Martine

26.08.2009 kl.20:18

Jeg er enig med dere i at Ari fridde på den mest romantiske måten! Ariane: Jeg felte noen tårer selv under det danske kronprinsbryllupet. Det var utrolig fint!

Kristin

27.08.2009 kl.20:47

Ja, det det var vakkert med Mary Frederik, men det var vel kanskje enda vakrere da Kronprins Haakon sa: "Mette-Marit, jeg elsker deg" i deres bryllup!? Det synes ihvertfall jeg! :-)

Martine

27.08.2009 kl.21:23

Kristin: Jeg synes det er vanskelig å si hva som det vakreste når det gjelder de kongelige bryllupene - de er alle så romantiske og vakre! Men Haakons tale til Mette-Marit i deres bryllup som du sikter til var definitivt et utrolig øyeblikk! Jeg tror ikke mange øyne var tørre blant seerne som satt hjemme og så dette på TV! :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv