hits

HEF kritiserer kong Harald - jeg kritiserer HEF!

I går kveld kom jeg over en artikkel på side2.no som gjorde meg kraftig provosert. Etter en uttalelse om at han synes at Kongehuset bør være kristent også i fremtiden, får nemlig kong Harald kraftig kritikk av HEF (Human Etisk Forbund).

Det var under et besøk i moskeen i Calmeyersgate i Olso at kong Harald uttrykte respekt for religionsfriheten i Norge, men at Norges konge bør være kristen.

- Det er kongens fulle frihet og rett til å velge å være kristen Men det er pinlig og svært beklagelig at han blander seg inn i noe han ikke har noe med, nemlig vår statsform, uttalte så pressesjef i HEF Jens Brun-Pedersen til avisen Vårt Land.

Unnskyld meg, men hva er dette for noe sprøyt?!

For det første: Vi har da ytringsfrihet her i landet, og alle har da rett til å si hva de mener. Også kongen. Greit, kongen bør kanskje være politisk nøytral og det der, men dette mener jeg blir noe helt annet.

Og for det andre: Så klart er dette noe kong Harald har noe med å gjøre. Det er da hans egen familie og slekt dette er snakk om. Kongen har selv en kristen tro, og da er det jo klart at han ønsker at sine barn, barnebarn og andre etterkommere også skal være kristne, og at Norges konge derfor bør være kristen.

En liten utblåsning her i kveld, men denne artikkelen provoserte meg rett og slett veldig. Det var vel egentlig bare det jeg hadde på hjertet. Lenge leve kongen - lenge leve kong Harald!

6 kommentarer

Renate & Kamilla

21.10.2009 kl.21:26

Det står i grunnloven at kongehuset skall være kristent, så samme hva Kong Harald hadde sakg, hadde det spilt liten rolle, siden det da er grunnloven som må forandres. Noe jeg for min del synst er unødvendig. Støtter Kong Harald jeg, la Norge være ett kristent land :)

kuldeep

21.10.2009 kl.21:34

I agree with your views Martine as this is his personal opinion that he want the royal family to have a particular faith. Those who feel offended by this should find a job or another job as they are spending too much of their time in finding unreasonable conflicts...Peace to all !!!

Kristin

22.10.2009 kl.19:12

Leve Kong Harald, det sier jeg òg!

HEF er alltid kristisk til kristendom/de kristne, og samme hva det er kristiserer de.

Jeg er ikke spesielt kristen, selv om jeg er medlem i statskirken, men jeg er ihvertfall ikke human-etiker.

Martine

22.10.2009 kl.21:06

Renate & Camilla og Kristin: Godt å høre at dere er enige med meg!

Kuldeep: Thanks for your support! :-)

Johannes

24.10.2009 kl.17:29

Håller helt med dig, Martine. Det är knappast ett politiskt utspel att säga att man respekterar andra religioner, det tyder väl bara på öppenhet och acceptans?

Tack för att du delade med dig av den här nyheten, jag kände faktiskt inte till detta!

Martine

24.10.2009 kl.23:23

Johannes: Takk for din støtte! Ja, denne kritikken av kong Harald som HEF kommer med er rett og slett unødvendig og uten hold!

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv