hits

Kongefamilien er vaksinert mot svineinfluensa!

Informasjonsrådgiver ved Det kongelige hoff bekrefter at kongefamilien og flere nøkkelpersoner i Slottets stab er blitt vaksinert mot svineinfluensa.

Kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er altså allerede blitt vaksinert - før flere risikogrupper har fått sin vaksine.

- Kongen, Dronningen, Kronprinsen og Kronprinsessen er blitt vaksinert mot svineinfluensa. Dette er gjort ettersom de igjennom sitt virke møter mange mennesker. Dermed unngår de å bli smittet selv - og smitte andre, hvis de selv skulle ha hatt sykdommen, sier informasjonsrådgiver Sven Gjeruldsen.

Mange vil nok kritisere at kongefamilien nå har blitt prioritert og fått vaksine mot svineinfluensa før andre. Jeg synes derimot det er helt greit, og faktisk på sin plass.
Kongefamilien har tross alt en såpass spesiell plass i samfunnet vårt - noe som gjør at de bør prioriteres. Jeg mener selvfølgelig ikke at risikogrupper skal måtte vente, at de får vaksine så fort som mulig er selvfølgelig veldig viktig. Men det at noen få mennesker går foran i køen vil tross alt ikke merkes, og når dette gjelder kongefamilien, så synes jeg ikke det gjør noen ting.

Hva synes du om at kongefamilien er blitt vaksinert for svineinfluensa før flere risikogrupper har fått sin vaksine?

4 kommentarer

Camilla Karoline

30.10.2009 kl.18:43

Jeg syntes riskogruppene ærligtalt skal gå først!! Hva gjør kongefamilien så mye mer verdt enn alle andre?

Kristin

31.10.2009 kl.00:18

Du må huske på at Kongefamilien møter mange flere folk enn det vi andre antageligvis gjør, de utsetter seg for smitte, og dermed kan de smitte andre - også risikiogruppene!

Tenk litt over det!

De har ikke noe å gjøre at de er mer "verdt" enn andre, det er folk som tror de tror de er mer verdt enn andre, men jeg tror ikke Kongefamilien selv synes det - tvert i mot.

Martine

31.10.2009 kl.17:58

Ja, enig med Krisin! Dette har ingenting med at kongefamilien er mer verdt enn andre, men jeg mener at deres posisjon i samfunnet rett og slett gjør det slik at de bør prioriteres i slike saker! Men jeg kan skjønne at det er delte meninger om dette. God helg til dere begge to! :-)

Kristin

31.10.2009 kl.19:15

Takk for det, Martine! :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv