hits

Kongehusets barnesider har åpnet!

offisielle bilder arverekken
Kongefamilien har nå lansert sine egne barnesider på sin hjemmeside kongehuset.no.

Sidene ble lagt ut i går, og det er kong Harald og prinsesse Ingrid Alexandra (5) som ønsker velkommen. Ingrid Alexandra uttaler seg her offentlig for første gang: - Velkommen til de nye barnesidene våre. Vi håper du liker de, sier prinsessen i en videosnutt sittende ved siden av sin bestefar, kong Harald. Etter å ha sagt velkommen kikker Ingrid Alexandra bort på bestefaren i påvente av at han skal si noe. I stedet begynner både kongen og prinsessen å le, før også kong Harald gjentar velkomsten som barnebarnet fremførte.

På de nye nettsidene forteller kongefamilien hvorfor kongelige ikke har etternavn, hvor mange rom det er på Slottet og om kongen har blått blod.

Med filmer, bilder og tilpasset tekst kan barn nå kunne gjøre seg kjent med den norske kongefamilien. Her finner man presentasjon av hele kongefamilien, filmer av slottet, oppgaver og innsendte tegninger fra barn. En av kongens hunder, internetthunden Ronja, leder leserne gjennom sidene, som er tilpasset barn på 10-12 år.

- Hovedhensikten med egne sider for barn, er å gi barna en mulighet til å lære om monarkiet og kongefamiliens virke på en måte som er tilpasset dem. Sidene er blant annet ment som et sted man kan hente informasjon til bruk i skolearbeidet, sier kommunikasjonsrådgiver Sven Gjeruldsen ved Slottet.

Ta en titt på kongefamiliens nye barnesider her: http://www.kongehuset.no/barnesider/

Én kommentar

♥ Veronica ♥

05.12.2009 kl.23:41

Sv: Ja, jeg også synes de er flotte;) Nyyydelige med tente lys i... Ha en god natt;)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv