hits

Barack Obama på besøk hos Kongen!

Som alle nok nå er godt kjent med var årets fredsprisvinner, USAs president Barack Obama, på besøk i Norge fra i går til i dag tidlig. Etter å ha mottatt prisen var presidenten i politiske samtaler med statsminister Jens Stoltenberg før han var på audiens hos Kong Harald på Slottet.

Klokken 12.20, 10 minutter forsinket, ankom Barack Obama Slottet og den kongelige visitten startet. Og det var ikke bare kong Harald som fikk besøk av den amerikanske presidenten og hans kone, Michelle Obama - også dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var tilstede.

Tonen var lett og ledig da kongeparet og kronprinsparet hilste det amerikanske presidentparet velkommen i Fugleværelset på Slottet. Den korte audiensen fant sted på Hans Majestets kontor og besto av blant annet fotografering og en privat samtale mellom president Barack Obama og kong Harald.

Senere på dagen var kongeparet og kronprinsparet selvsagte gjester under fredsprisseremonien i Rådhuset og banketten på Grand Hotel, hvor Obama holdt tale senere på kvelden.

Selv holdt jeg meg hjemme under Barack Obamas besøk i byen i går - så mye folk, og så mye styr - man så det hele bedre fra TV-skjermen! :-)

Dagen i forveien var jeg imidlertid en tur nede i sentrum for å spise lunsj med en venninne, og forberedelsene der var selvfølgelig godt i gang, og hele natt til i går hørte jeg blant annet helikoptrene fly lavt over takene her, og på morgenen i dag da Obama forlot Norge hørte vi flyet hans fly over skyene utenfor her.
Folkeoppslutningen i byen i går under Obamas tale på balkongen på Grand Hotel var enorm. Var dere som bor i Oslo i sentrum for å se Barack Obama i går under besøket?

Se bilder fra Barack Obamas besøk hos Kongefamilien her!

2 kommentarer

Kristin

11.12.2009 kl.21:26

Flotte bilder av tre flotte par!

Martine

12.12.2009 kl.00:35

Kristin: Veldig enig! :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv