hits

Kongefamiliens årlige julefotografering 2009


Pepperkakehuspynting med kongefamilien!

I gar torsdag fant den tradisjonelle julefotograferingen med kongefamilien sted på Slottet. Og i år stilte kongefamilien opp i finstasen og med et gedigent pepperkakehus som bakgrunn.

Kongefamilien innbød pressen til pepperkakehuspynting og fotografering på Slottet. Kongeparet og hele kronprinsfamilien var med på førjulshyggen, og både prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius var med på pepperkakepyntingen. Den artige vrien så ut til å falle i smak hos både store og små, og viser at lek og moro aldri er langt unna i denne familien.

I tillegg til å invitere pressen til å ta bilder, har kronprinsparet lagt ut en video av førjulskosen på sin egen Facebook-side. Denne finenr du her: http://www.facebook.com/#/pages/Kronprinsparet/311047710246?ref=ts

Se bilder fra julefotograferingen med kongefamilien her! Hva synes du om årets julefotografering?


Kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit,
prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius Borg Hoiby


Ingrid og mamma foran pepperkakehuset             Ingrid titter ut av pepperkakehusvinuduet


Prinsesse Ingrid Alexandra


Kongefamilien foran pepperkakehuset


Hele familien samlet foran det pyntede pepperkakehuset hvor de onsket alle en riktig god jul
Bilder: kongehuset.no

14 kommentarer

Kristin

19.12.2009 kl.19:54

Flotte bilder!!!

Pepperkakehuset ser jo virkelig ut som et eventyrhus - nesten som pepperkakehuset i "Hans og Grete"! Jeg likte også veldig godt Ingrid Alexandras kjole - kunne tenke meg å prøve å kopiere mønsteret og strikke en lignende selv?!

Rart at ingen har kommentert disse flotte bildene enda, kanskje folk er for opptatt med juelforberedelser?!

Anna

20.12.2009 kl.11:09

Flotte bilder! Stolt av kongefamilien vår! :-)

jorunelisabetholsen

20.12.2009 kl.11:22

Sv: Det syntes jeg du skulle, det er absolutt verdt det! :D

Lise

20.12.2009 kl.16:48

Tusen takk :) Kjempehyggelig å høre! Skriver du kun om kongelige?? Fine bilder av kongefamilien, men hvor er Martha og Ari? (mulig det er et dumt spørsmål) ;)

Martine

20.12.2009 kl.17:43

Kristin: Ja, jeg synes at årets bilder var utrolig fine! Kreativ idé dette store pepperkakehuset!

Anna: Enig! Ja, vi har en veldig flott kongefamilie! :-)

Martine

20.12.2009 kl.17:50

Lise: Ja, jeg skriver kun om kongelige! :-) Fakta, sladder og nyheter om de kongelige rundt om i Europa!

Absolutt ikke noe dumt spørsmål. Grunnen til at prinsesse Märtha Louise og Ari Behn og deres døtre ikke er med på julefotograferingen er rett og slett at de har valgt å ikke delta. Heller ikke i fjor var familien Behn med på den tradisjonelle julefotograferingen til kongefamilien.

Kristin

20.12.2009 kl.19:27

Litt synd at det ikke var flere bilder av Prins Sverre Magnus, men han var kanskje ikke så frampå som storesøster? Kanskje han ikke er så interessant for fotografene siden han ikke er tronarving? Får håpe vi får se flere fine bilder både ham og storesøskenende på julegudstjeneste. Marius var også stilig i dress og slips!

Martine

21.12.2009 kl.14:28

Kristin: Det er sant. Jeg savner også flere bilder av Sverre Magnus. Men det er nok som du sier - storesøster Ingrid Alexandra virker mer utadvendt og frampå, mens lillebror virker mer tilbakeholden.

Kristin

21.12.2009 kl.19:10

Ja, hvorfor tror du/dere det er slik? Er det Ingrids oppdragelse som tronarving eller personlighet? Jeg tror det er begge deler. Hun er nok av den utadvendte/ekstroverte personlighetstypen, men oppdragelsen er kanskje medpå å forsterke det.

Martine

22.12.2009 kl.15:41

Kristin: Tja, jeg tror det kan være begge deler. Jeg tror Ingrid Alexandra rett og slett er mer utadvendt enn Sverre Magnus, og det at hun en dag skal bli Norges dronning er hun nok selv nå klar over i tillegg til at det også for hennes foreldre ligger i underbevisstheten hele tiden.

Jeg tror også at fotografene kanskje er litt mer ivrige etter å klikke bilder av Ingrid Alexandra nettopp pga at hun er tronarving og fremtidig dronning.

elisabeth

01.01.2010 kl.22:36

jeg synes det var et fint julekort med pepperkake motiv. barna kunne tilogmed gå inn. de tok seg nok en smak også. håper det ikke raser.

Martine

01.01.2010 kl.22:55

elisabeth: Ja, jeg synes også pepperkakehus-idèen var veldig fin! De tok seg nok helt sikkert en smak, ja! Det hadde jeg gjort også! :-)

Emilie

23.11.2010 kl.07:57

Hei!

Vi er en gjeng på 10 jenter som reiser med skolen til Frankrike i desember og skal i den sammenheng ha en fremføring for de franskmennene vi skal møte. Håper det går greit om vi bruker det ene bildet i dette innlegget på fremføringen :) Så lærer franskmennene litt om kongehuset også.

Martine

23.11.2010 kl.10:26

Emilie: Hei! Det høres veldig spennende ut! Det går helt fint! Så moro at dere skal lære franskmennene om kongehuset! :-) God tur, og lykke til med fremføringen! :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv