hits

Det kongelige året i bilder!

Året 2009 går mot slutten, og i dag på årets siste dag er det tid for å oppsummere, samt mimre og tenke tilbake på året som er gått - og her på Martine's Kongelige Blogg gjelder det det kongelige året!

I året som har gått har det vært mange store kongelige begivenheter. Her får du et gjensyn med det vi kanskje husker best fra det kongelige året 2009!

Jeg benytter også anledningen til å ønske alle sammen et godt nytt år. Jeg takker for alle koselige kommentarer og tilbakemeldinger gjennom året, og jeg gleder meg til mer blogging i år 2010. Stay tuned! :-)


*** JANUAR ***


Emma Tallulahs dåp - 20. januar ble prinsesse Märtha Louise og Ari Behns yngste datter døpt i Slottskapellet.

*** FEBRUAR ***


Forlovelse mellom kronprinsesse Victoria og Daniel Westling - 24. februar forlovet Sveriges kronprinsesse Victoria seg endelig med sine mangeårige kjæreste Daniel Westling.

*** MARS ***


Brudd mellom prins Carl Philip og Emma Pernald - I mars i år kom nyheten om at Carl Philip av Sverige og hans kjæreste gjennom ti år hadde gjort det slutt...

*** MAI ***

Lille prins Henrik av Danmark ble født - 4. mai ble prins Joachim og prinsesse Maries sønn født på Rigshospitalet i København, 3032 gram tung og 49 cm lang.

Kronprinsesse Mary farget håret rødt - Danmarks kronprinsesse fikk mye oppmerksomhet i media da hun i mai i år farget håret rødt. Det var i anledning kronprinsparets 5års bryllupsdag at Mary gav folket en overreskelse på hårfronten. Det gikk imidlertid ikke lang tid før hun farget håret mørkt igjen...

Daniel Westling fikk ny nyre - Kronprinsesse Victorias forlovede, Daniel Westling, gjennomførte i mai en nyretransplantasjon og fikk en ny nyre av sin far.

*** JULI ***


Kronprinsfamilien fikk seg hund - I juli fikk kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre magnus og Marius Borg-Høiby seg en liten labradoodle-valp. Det nye familiemedlemmet fikk navnet Milly Kakao og trives godt med kronprinsfamilien på Skaugum.

Prins Henriks dåp - 26. juli ble prins Joachim og prinsesse Maries sønn døpt i Møgeltønder kirke på Sønderjylland, og prinsen fikk navnet Henrik Carl Joachim Alain.

*** AUGUST ***

Forlovelse mellom prinsesse Madeleine og Jonas Bergström - 11. august kom offentliggjørelsen av Sveriges prinsesse Madeleine og hennes kjæreste Jonas Bergström.

Maud Angelica begynte på skolen - I august begynte Märtha Louise og Ari Behns eldste datter på Steinerskolen på Jar i Bærum.

 
*** OKTOBER ***

Kronprinsparets vaffelsalg til inntekt for TV-aksjonen - I oktober kunne turgåere få kjøpt vafler og hjemmelagd saft av kronprinsparet som sto ved Skaugum og solgte fristelser til inntekt for TV-aksjon

*** NOVEMBER ***

Prinsesse Elena og Jaime de Marichalar skilles - I november kom nyheten om at Spanias prinsesse Elena og hennes ektemann Jaime skilles etter 14 års ekteskap.

Kronprinsparet på Facebook - November var også måneden da kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ble med på nettsamfunnet Facbook. Kronprinsparet har en egen Facebook-side hvor de har nesten 27 000 fans!

*** DESEMBER ***


Barack Obama besøker Kongen - 10. desember besøkte USAs president Norge og i den anledning var han på en kort audiens hos Kong Harald på Slottet. Audiensen bestod blant annet av en privat samtale mellom Kongen og presidenten, fotografering og gjestebokskriving

Nobelfesten i Stockholm - Samme dag som Obama gjestet Oslo foregikk den årlige Nobelutdelingen med påfølgende Nobelfest i Stockholm. Den svenske kongefamilien deltok som vanlig, og på Nobelfesten var det de nyforlovede prinsessene Victoria og Madeleine og deres kjoler som fikk mest oppmerksomhet.  

Kongefamiliens tradisjonelle julefotografering - I år som tidligere år inviterte kongefamilien pressen til julefotografering. Denne gang på Slottet og med et gedigent pepperkakehus som bakgrunn.

Forlovelse mellom prins Nikolaos og Tatiana Blatnik - 28. desember forlovet prins Nikolaos, eks-kong Konstantin og eks-dronning Anne-Marie av Hellas' sønn, seg med sin kjæreste gjennom menge år, Tatiana Blatnik. Dette er den tredje kongelige forlovelsen i året som har gått, og en fin avslutning på år 2009.

Hva er ditt beste minne fra det kongelige året som gikk?

8 kommentarer

Marthe

01.01.2010 kl.16:53

Det mest spennende var definitivt forlovelsene til de svenske prinsessene! :-) Gleder meg til bryllupene i 2010!

Kristin

01.01.2010 kl.19:09

Mitt beste minne fra 2009 er nok definitivt Victoria og Daniels forlovelse!! Jeg hadde nesten begynt å miste troen på at det noen gang kom til å skje, men dette viser at man ikke skal gi opp kjærligheten! :-)

Takk Martine for en flott oppsummering, og et riktig godt nytt år! :-)

Martine

01.01.2010 kl.20:52

Marthe og Kristin: Prinsesseforlovelsene i Sverige er definitivt også mine beste kongelige minner fra 2009! Jeg gleder meg masse til bryllupene!

Det er veldig sant som du sier, Kristin! Jeg ble helt rørt da jeg fikk høre nyheten om Victoria og Daniels forlovelse - jeg ble så utrolig glad på hennes vegne at hun endelig skal få gifte seg med den hun elsker! Det er som du sier - man skal ikke gi opp kjærligheten!

Godt nytt år til dere begge to! :-)

01.01.2010 kl.22:35

at jeg var i oslo å hilste på kongen i november! :-D

<3 Veronica

01.01.2010 kl.22:37

Sweet!

Malin

01.01.2010 kl.22:41

Oppfinsom blogg du har, altså å blogge om kongelige :-)

Liker bloggen din, faktisk selv om jeg egentlig ikke er så interessert i de kongelige!

lykt

01.01.2010 kl.23:00

enig med malin :)

Martine

02.01.2010 kl.11:01

Anonym: Ja, det må være et bra minne kan jeg tenke meg! :-)

Malin: Takk for hyggelig kommentar! Veldig hyggelig!

lykt: Takk til deg også! :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv