hits

Dobbeltportrett av William og Harry på utstilling

Det første doble portrettet av prinsene William (27) og Harry (25) ble offentliggjort på The National Portrait Gallery i London denne uken.

Maleriet av de to prinsene har fått tittelen "Prince William og prins Harry: a new portrait" og er malt av Nicky Philipps. Det skildrer prins Charles' to sønner i broderlig samtale i biblioteket i Clarence House, deres offisielle residens i London.

Kunstneren hadde fem møter med brødrene i løpet av seks måneder fra august 2008 hvor de satt modeller - mange av dem fant sted på atelieret hennes - arrangert rundt deres militærkarrierer og andre offisielle engasjementer.

Phillips avslører at hun likte godt å jobbe med William og Harry, som begge er iført uniform på portrettet. - De var usikre til å begynne med, men de gikk med på alt. De var godt selskap og svært hjelpsomme.

Hennes motiver i arbeidet sies også å være godt fornøyde med maleriet som blir stilt ut og vist frem i museet Contemporary's gallerier sammen med andre kongelige portretter fra det siste århundret.

Jeg synes også portrettet er veldig fint. Prinsene i seg selv er flotte motiv, som Nicky Phillips har klart å portrettere perfekt. Hun har også klart, i en offentlig kontekst, å fange opp deres broderlige ertende blikk under portretteringen, noe som gir ekstra liv til bildet.

Hva synes du om brødreportrettet av William og Harry?

6 kommentarer

Marthe

10.01.2010 kl.12:44

Jeg elsker de to der :) Og bildet ble kjempebra! Jeg synes det balanserer fint mellom offentlig og privat.

Martine

10.01.2010 kl.14:46

Marthe: Helt enig! :-) Portrettet gir et fint bilde på det uformelle i det formelle!

Kristin

10.01.2010 kl.19:25

Flott bilde! Jeg skulle gjerne hatt de to godguttene på veggen min!!

Hvem er deres favoritt? Jeg liker begge, William er vel kanskje penest, men Harry er søtest!

Martine

10.01.2010 kl.19:59

Kristin: Ja, det hadde vært noe! :-) Jeg tror jeg må si at William er min favoritt av de britiske prinsene!

Marthe

11.01.2010 kl.19:36

Harry er definitivt min favoritt :) Jeg liker William også, men han virker til tider litt seriøs, og Harry ser ut som en festlig fyr. Dessuten synes jeg at han er gorgeous :)

Martine

12.01.2010 kl.21:13

Marthe: Joda, han er da en godgutt han også! ;-) Flotte brødre er de!

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv