hits

Mette-Marit henges ut som narkoman!

Kronprinsesse Victorias private historielærer henger ut kronprinsesse Mette-Marit som tidligere narkoman!

For å trekke oppmerksomheten bort fra den kongelige "skandalen" i Sverige, nemlig prins Carl Philips forhold til nakenmodellen Sofia Hellqvist, påstår Herman Lindqvist, kronprinsesse Victorias venn og privatlærer, i et intervju at Mette-Marit var alenemor og narkoman.

- Mette-Marit var alenemor og narkoman, og kronprinsens familie ble helt sjokkerte. Men Haakon sa at om han ikke fikk henne, ville han si fra seg hele tronen, hevder Herman Lindqvist. Videre uttaler Lindqvist at Mette-Marit ble sendt til USA for å "repareres" og "poleres", og at hun da hun kom hjem var mer "prinsessemateriale".

Flere har nå reagert på Lindqvists utspill, og jeg stiller meg i rekken av de som synes dette blir litt vel useriøst. Ja, Mette-Marit var alenemor, men det at hun var narkoman har Lindqvist ingen forutsetninger for å hevde. Jeg synes det er utrolig uprofesjonelt og usmakelig av Herman Lindqvist å uttale seg slik. Og det å si at Mette-Marit ble sendt til USA for å "repareres" og "poleres" er rett og slett bare drøyt!
 
Slottet vil ikke kommentere påstanden.

- Vi kommenterer ikke de uriktige påstandene om de kongelige som presenteres i utenlandske medier, sier Slottets assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen.

En liten utblåsning fra meg her på morgenen... Hva synes du om Herman Lindqvists uttalelser om vår kronprinsesse?

24 kommentarer

Marthe

28.01.2010 kl.09:13

Jeg synes kommentaren er uprofesjonell og laaangt over grensa!!

Jeg vet ikke hva vår kronprinsesse drev med før hun ble sammen med kronprins Haakon, og det har ikke noe å si for meg heller. Alt jeg vet, er at å kalle henne narkoman, er drøyt! Han har ingen rett til å komme med slike usmakelige påstander!!

28.01.2010 kl.12:21

Dette er noe av det verste jeg har hørt! Han skulle vært plassert i gapestokk og arresteres for ærekrenkelse!! Hadde det vært sant, hadde det vært noe annet, men likevel uhøflig og mot normal folkeskikk!

Herman Lindkvist hadde tidligere interessant historieprogrammer på NRK og Svensk TV som jeg likte veldig godt, han er veldig flink til å formidle og jeg er veldig interessert i historie, men nå kommer jeg til å boikotte både ham, programmene, og bøkene hans! Jeg vil spy bare jeg ser ham! Fy skam!!!

Camilla

28.01.2010 kl.12:29

Alle har jo hørt historien om den lille jenta som fikk prinsen og halve kongeriket.. Har alltid synes at det var litt for nøyaktig for virkelighetens fenomener. Hun er da en vanlig jente hun og, hvem vet va fortiden inneholder. Og hvem bryr seg så lenge hun er lykkelig nå?
Media overdriver - som alltid.

Martine

28.01.2010 kl.15:35

Marthe: Det er godt å høre at du deler mine synspunkter! Du har rett - det er rett og slett uprofesjonelt!

Anonym: Jeg er helt enig! Og jeg skjønner godt at du vil boikotte han! Helt utrolig at det går an å komme med slike uttalelser!

Camilla: Ja, ikke sant.. Rett og slett overdrivelser og uriktige påstander!

Marthe

30.01.2010 kl.01:25

Jeg synes som regel at du har svææært så gode synspunkter på de kongelige! :) Din blogg er den eneste jeg sjekker daglig, så jeg er nok en stor fan :) Du skriver en veldig interessant blogg, og du finner mange gode emner! Keep up the good work :)

Sv: Jeg har en tendens til å "glorifisere" de kongelige endel, og ser ikke så mange feil med dem :) Derfor liker jeg at du ofte ser begge sider, men samtidig ser ut til å alltid velge den "kongelige" siden til slutt! :) Jeg liker bloggen din veldig godt!

Ulf Pothead

30.01.2010 kl.15:14

Jeg kjente selv kronprins Haakons pusher og narkotika leverandør, mens han studerte ved Berkley universitetet. Sannheten er at både Haakon Magnus og Mette Marit var glad i "drug-paraphenlia" og traff hverandre nettop i et slikt "Pot/Hip Hop" miljø. Leverandøren hadde også andre "Royale kunder" ved univeristetet og takket nei til Se & Hørs "tell all" intervju, da han tjente mer på å være diskré ovenfor sine vel-betalende royale kunder. Så dette er "old news". Men benektelser tjener ingen hensikt her. Det er selvsagt spesielt å tenke på at Norge kan bli det første monarki med "Potheads" i styringen av både moral og kirke.

Dette vil selvsagt alltid bli en belastning på kongehuset, så vel som på "Fri-Herrer" som Mette Marits føste Bastard-sønn Marius.

Martine

30.01.2010 kl.19:37

Marthe: Tusen takk for hyggelig kommentar! Utrolig koselig med slike tilbakemeldinger! Jeg setter stor pris på at du leser bloggen min og kommenterer den! :)

Jeg skjønner godt hva du mener - for oss royalister er det nok lett å "glorifisere" (jeg bruker ditt uttrykk jeg, jeg synes det var fint! ;-) ) de kongelige endel, ja. Jeg prøver å være flink å se begge deler av saken, men du har nok rett i at jeg har litt lett for å ofte velge den kongelige siden til slutt, ja... Jeg føler på en måte at det er litt mitt ansvar som kongelig blogger å forsvare de kongelige litt! ;-)

Igjen - tusen takk for kjempehyggelig kommentar! :-)

Martine

30.01.2010 kl.19:41

Ulf Pothead: Jeg vet ikke helt hva jeg skal svare deg på denne kommentaren. Jeg har ingen forutsetninger for å kommentere det du her skriver, for dette vet jeg rett og slett ikke noe om.

Hva du vet om saken vet jeg ikke, men jeg står for det jeg skrev i innlegget: Jeg synes det uansett er uprofesjonelt og drøyt av Herman Lindqvist å uttale seg slik han gjør.

Ulf Haaland

31.01.2010 kl.18:26

Det er nå 10 år siden skandalen med Mette Marit gikk i trykken over hele verden.

Like etter gjorde slottet et klokt valg, dvs. å leie de beste reklame byråer og spinnnere man kan kjøpe for (skattebetalernes) penger, slik at Mette Marits profil og rykte skulle tilpasses hennes nye rolle. Denne omveltningen, ofte benyttet under slagordet ?moderne monarki? var suksessfull. At svært få unge 10 år etter, ikke lenger husker hennes bakgrunn er det beste beviset på det. Men hva hun stod for og hva som skjedde i Mette Marits unge, dog voksne liv kan aldri dekkes over og vil alltid være en ?sår tå? for de konglige.

Men ?Don?t kill the messenger because you don?t like the message,?

Martine

31.01.2010 kl.23:22

Ulf Haaland: Det er mye mulig det du sier er riktig - jeg påstår ikke at det er feil. Og du har helt sikkert rett i at mange, spesielt unge mennesker, har glemt det som skjedde i forbindelse med at Mette-Marit kom inn i kongefamilien for 10 år siden.

Det jeg sier er bare at jeg synes utspillet Herman Lindqvist kommer med, og måten han uttaler seg på i forhold til at han drar dette frem i forbindelse med den nåværende "kongeskandalen" i Sverige for å få fokus på noe annet blir feil, og jeg mener at han går for langt i sine uttalelser.

Jeg føler ikke at jeg "kill the messenger" fordi jeg skriver dette, men jeg skjønner også hva du mener og respekterer dine meninger. Mvh Martine.

Kristin

01.02.2010 kl.19:10

Hvorfor gjør vi så mye ut av MMs fortid, at hun kanskje har brukt narkotika?

Her i landet har vi så lett for å tro at i resten av Europa, eller verden for den del, er så opptatt av oss og vet alt om det som skjer her, mens det i virkeligheten ikke er slik?! Et eksempel er Märtha Louises engleskole. Den fikk mye oppmerksomhet her som vi vel alle husker, og det ble skrevet at Europa var sjokkert!! Vel, ei veninne av meg i Nederland, som er veldig interessert i de kongelige, hadde rett og slett ikke hørt om det! Poenget mitt er at vi må slutte å tro at det som skjer her er så interessant andre steder! Hvorvidt MM har vært narkoman eller ikke, og om Märtha Louise snakker med engler, tror jeg de fleste rett og slett driter i !! Unnskyld språkbruken!

Forøvrig synes jeg at du Martine, svarte Ulf meget godt! Jeg har problemer både med å tro på hans kommentarer og å ta dem alvorlig, men det var godt argumentasjon!

Martine

01.02.2010 kl.22:21

Kristin: Jeg tror du har rett! Jeg tror det er begrenset hvor mange rundt om i Europa som egentlig bryr seg... ;-) Takk for det! :-)

Ulf Haaland

02.02.2010 kl.13:19

Martine : Det er meget mulig at det motsatte er tilfelle, at Herman Lindqvist her bruker det norske eksempelet som en advarsel til både de svenske kongelige og det svenske folket, slik at de ikke faller for fristelsen å trå like lavt til slutt som den norske kongefamilien gjorde i valget av én lavest på den sosiale rangstigen.

Kristin : Det er en dårlig sammenligning med en prinsesse (Märta Lousie) og hennes lovlige engleskole, versus Mette Marits ulovlige bruk av narkotika, hennes forhold med en dømt drug-pusher (fangen måtte i det stille slippes ut av fensgsel når Mette Marit skulle gifte seg med Haakon Magnus slik at verdenspressen ikke skulle følge opp på dette også) ,og få hans barn utenfor ekteskap, som idag tilhører det norske kongehus.

Dessverre er narkomane fortsatt sett på som den laveste kaste over hele Europa. Nettop derfor følger skandale-pressen i Tyskland spesielt med Mette Marit for hver dag som går ? så lenge det selger kopier. Og nettop derfor sørget også hennes norske PR byrå nylig å plassere henne på TV ekstra ofte i ?ansvarlige? verv, rett etter skandalen fra Herman Lindquist brøt. Denne ?dempingen? ovenfor det norse folk har byråene måttet drive med helt siden denne eks-groupien fra norsk musikk bransje fikk muligheten til å ?bytte gig.?

Det er imidlertid en rekke sentrale politikere som ønsker seg president verv i staten, og som nøysommelig i det stille følger med på kostnadene av det norske monarkiet, versus hva det bringer tilbake av goder til samfunnet. Samt skiftningen i den politiske holdningen til monarkiet i resten av Europa. Nettop en slik som Mette Marit og hennes avspring gir dem muligheten til én dag å stille kabinettspørsmål om hva dette er verdt. Med dobling av narkotikaproblemer i Norge, og dobling av kostnadene til kongehus, så er dermed ?keiserens nye klær? et svakt punkt som lett kan briste over tid.

Lindquist, som jo har vist at han er en venn av monarkiet, har kommet til den enkle konlusjon at det blir lettere, billigere og mer stabilt for den svenske stat å skaffe en edukert og normal person, istedet for en nakenmodell/narkoman/alenemor ol. med den ?bagasjen? og belastning dette vil medføre, som kone til den svenske prinsen. Han er da heller ikke tronearving, slik som i Norge, men like vel en historisk person. Dvs. at hans person alltid vil forbli i det offentlige ? selv tusenvis av år i historiebøkene etter hans død.

Den dagen Mette Marit giftet seg inn i kongehuset og ble en offentlig person så vil ingenting av hennes liv eller personlighet bli gjemt eller glemt for ettertiden. Det er naivt å tenke at bare bloggere forsvarer henne her, så vil kritikken mot henne gi seg. Snarere tvert imot. Historien fra Lindquist er bare én i en lang rekke utenifra som beviser dette. Derfor vil svenskene lære av nordmennnenes feil, og gjøre enkle men smarte grep i god tid. Nettop for ikke å gamble med ? men for å bevare monarkiet.

PERNILLE :)

04.02.2010 kl.14:53

så teit!

Martine

10.02.2010 kl.00:37

PERNILLE: Ja!

kjersti :D

26.05.2010 kl.17:26

det er sant at mette marit har prøvd narkotika og ting som ectasy

Martine

26.05.2010 kl.18:33

kjersti: Men man blir ikke automatisk narkoman av den grunn.

Ellen

30.09.2010 kl.22:39

Mette Marit - narkoman eller ikke.... det er iallefall ingen tvil om at hun hadde et ganske så utsvevende voksenliv før hun ble medlem av kongehuset. Uten denne hadde hun fint kunnet unngå å måtte unnskylde seg for det hele norske folk. Mener hun uttalte at : mitt ungdomsopprør har fortonet seg mye sterkere enn mange andres,og at for henne på den tiden-var det viktig å leve på tvers av det som var akseptert.!! Her er det ikke snakk om et "normalt ungdomsopprør" - og når går en fra å være ungdom til en voksen ??? MM var tross alt midt i 20 årene når hun holdt på som værst !!!

Spesiell dame ihvertfall- stiller opp på et tv sjekkeprogram høygravid - litt glad i oppmerksomhet??? Ganske usmakelig spør du meg..

Martine

01.10.2010 kl.18:02

Ellen: Uansett er fortid fortid, og Mette-Marit har bevist alle og enhver at hun har forandret seg. Hun tar jobben som kronprinsesse på alvor og mestrer den utmerket. Og det er da det viktigste, er det ikke?! :-)

an

26.08.2011 kl.16:53

Jeg er republikaner. Men skal man ha et kongehus så burde i alle fall medlemmene ha en viss klasse. Mette-Marit er BLODHARRY, og hun er en SKAM for monarkiet, republikk ligger nok rett rundt hjørnet! Gleder meg.

Martine

28.08.2011 kl.11:21

an: Jeg respekterer dine meninger, men vi har nok ganske ulike syn på disse tingene. Jeg synes absolutt ikke at kronprinsesse Mette-Marit er blodharry, jeg synes ikke hun er en skam for monarkiet, og jeg tror ikke at republikk ligger rett rundt hjørnet.

Ein hemmeleg berundrar

20.11.2011 kl.17:23

Hun var kanskje ikke "Narkoman", men hun har drevet med dop tideligere. Folk kriminalliserer alltid dop, og ser ned på de som gjør det; hvorfor skal dette være et unntak for vår kronprinsesse?

teddy på tinget

08.01.2012 kl.03:38

alt om mette marit

baggage is baggage - and - old habits die hard.

god lesning til disse 3 links.Siste link har mye info.

http://www.smh.com.au/news/World/Crown-Princesss-father-marries-stripper/2005/03/12/1110567755046.html

http://edition.cnn.com/2000/WORLD/europe/scandinavia/10/16/norway.crownprince/index.html?related

http://wendyleigh.com/journalism/highbeam/princess_of_earls_court.htm

mvh

Teddy på tinget

Ida

27.11.2013 kl.10:12

Mette Marit brukte narkotiske stoffer regelmessig og var dypt inne i rusmiljø. Flere av sykemeldingene hennes etter hun giftet seg blitt brukt på rehabklinikker. Hun er sykemeldt for "prolaps" nå. Det er jo bra ettersom hun da slipper og kansellere avtaler når nyheten om skilsmissen kommer ut.

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv