hits

Svensk hoffblogger påsto at dronning Silvia lider av Alzheimers sykdom!

Den svenske hoffbloggeren Åsa Bönnelycke skrev i 19-tiden i går på sin blogg at dronning Silvia er alvorlig syk og at hun har fått Alzheimers sykdom.

Journalisten skrev blant annet Silvias sykdom kastet alvorlige skygger over bryllupsforberedelsene til kronprinsesse Victoria og Daniel Westling.

Dette fikk dronningen til å se rødt, og hun dementerte fort ryktene. Til den svenske avisen Aftonbladet uttalte dronning Silvia dette: - Jeg har det bra, men jeg lurer på hvordan denne journalisten har det.

Blogginnlegget lå ute på nettsiden i overkant av en time før det ble fjernet.


Huff, for en blemme! Jeg så selv at blogginnlegget lå ute på Åsas blogg i går kveld og jeg må si at jeg fikk litt sjokk da jeg leste at dronningen var alvorlig syk. Jeg vurderte om jeg skulle kommentere Åsas innlegg på min blogg, men reagerte litt på at det ikke var noen andre nettsider som skrev om det samme. Plutselig merket jeg at innlegget var fjernet, og jeg skjønte at her er det noe muffens.

Alle kan gjøre en feil, og jeg vil ikke angripe Åsa på noen som helst måte. Men det er klart at det blir en stor sak ut av det når det omhandler en så alvorlig feilpåstand som dette.

Dette kan nok også ha føltes svært så sårt for dronning Silvia å lese. Ikke bare fordi det står at hun er alvorlig syk, men også fordi Silvias mor led av nettopp Alzheimers, og det var Silvia, som eneste datter, som tok seg av moren helt til siste slutt. Hennes mor døde for øvrig 90 år gammel i 1997.

Åsa har tidligere gjort en liknende blemme. I fjor skrev den svenske hoffbloggeren at prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skulle skilles. Innholdet i blogginnlegget ble senere endret.


Som sagt, alle kan gjøre feil og jeg vil ikke kritisere Åsa for mye. Men en slik sak minner en på at å ha gode og pålitelige kilder, samt å sjekke fakta en ekstra gang, er viktig når man driver med blogging og journalistikk. Det skal også sies at Åsa i dag på sin blogg beklager hendelsen på det sterkeste.

Jeg ønsker både dronning Silvia og blogger Åsa Bönnelycke alt vel i framtiden!

2 kommentarer

Fat - B

12.03.2010 kl.10:33

Uff det er en forferdelig sykdom..

Martine

12.03.2010 kl.12:42

Fat - B: Ja, det er det virkelig!

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv