hits

Frimerker og minnesmynter utgitt i anledning kronprinsessebryllupet i Sverige

Først må jeg bare si: Så moro at så mange liker den nye headeren min. Artig med så mange positive tilbakemeldinger! :-)

Så til dagens tema: Tre frimerker og to minnesmynter er utgitt i anledning kronprinsesse Victoria og Daniel Westlings bryllup i juni.

Kronprinsessebryllupet i Sverige nærmer seg, og om noen få uker kronprinsesse Victoria og Daniel Westling skal gi hverandre sitt ja i Storkyrkan i Stockholm. I tiden som kommer og nå som bryllupet nærmer seg vil nok mye av fokuset her på bloggen være på bryllupet, med både store og små nyheter som angår dette.

Forberedelsene til den store dagen er såklart godt i gang, og nå har Posten og Riksbanken utgitt henholdsvis frimerker og minnesmynter i anledning kronprinsessebryllupet.

Frimerkene Posten utgir i forbindelse med Victoria og Daniels bryllup kommer i butikkene 13. mai. Det utgis tre frimerker - ett av kronprinsesseparet sammen, ett av kronprinsesse Victoria, og ett med parets monogram. Victoria och Daniel har vært med under hele prosessen med å lage frimerkene. Bildene som pryder frimerkene er tatt av Henrik Montgomery og mannen bak utformingen av frimerkene er Kristian Möller.

Jeg synes frimerket hvor Victoria og Daniel er avbildet sammen er veldig fint. Bildet som er brukt er et av bildene som ble tatt under offentliggjørelsen av parets forlovelse 24. februar 2009. Frimerket med Victoria og Daniels monogram er også veldig stilig. Frimerket hvor kun Victoria er avbildet likte jeg derimot ikke så godt. Jeg synes bildet som er brukt er litt kjedelig, og kronprinsessen ser litt morsk ut.

Riksbankens minnesmynter ble i går mottatt av Victoria og Daneil på det Kongelige Slott i Stockholm. Det er i anledning bryllupet utgitt to minnesmynter - èn i sølv og èn i gull. Kronprinsesseparet er avbildet på begge myntene, og det er Ernst Nordin som står bak utformingen. Vil du ha et eksemplar av disse myntene må du ut med 4300 svenske kroner.

Jeg må innrømme at minnesmyntene skuffet meg litt. Victoria og Daniel er avbildet på myntene, men jeg synes ikke det ligner dem noe særlig i det hele tatt, og mynten ser på en måte litt halvferdig ut. Men ellers liker jeg godt designet på myntene - paret er avbildet i midten, det står skrevet "Kronprinsessan Victoria" og "Prins Daniel" rundt mynten, og bryllupsdatoen 19. juni står skrevet på toppen.

Hva synes du om Victoria og Daniels frimerker og minnesmynter?

6 kommentarer

Pernille

12.05.2010 kl.07:59

så morsom! hadde vært morsomt å være avbildet på frimerket :D

Brita...:)

12.05.2010 kl.16:01

Enig med at myntene ikke var noe fine... men frimerkene likte jeg veldig godt!! :) Kommer de ut i Norge også, eller er det bare i Sverige??

Hanna:)

12.05.2010 kl.23:55

Likte best det frimerke med Victoria og Daniel på;) Myntene var ikke særlig fine nei..

Martine

13.05.2010 kl.00:41

Pernille: Hehe, ja det hadde vært noe! ;-)

Brita: Jeg er faktisk ikke helt sikker, men jeg tror frimerkene bare blir solgt i Sverige. Men som sagt, dette er jeg ikke 100 % sikker på.. Men det hadde vært moro å hatt et eksemplar av disse frimerkene..

Hanna: Jeg er enig med deg! :-)

Brita...:)

13.05.2010 kl.00:44

ja... Hadde vert kjekt å fått tak i noen...:)

Martine

13.05.2010 kl.21:49

Brita: Ja, en får eventuelt ta seg en tur til Sverige for å få tak i noen! ;-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv