hits

Prinsesse Ingrid Alexandra begynner på Jansløkka skole!

Til høsten begynner Ingrid Alexandra (6) på skolen. Prinsessen blir da skolejente på Jansløkka skole i Asker.

Slottet bekrefter at prinsesse Ingrid Alexandra, som mange har ventet, vil begynne på Jansløkka skole, skolen hvor storebror Marius Borg-Høiby nå går siste året. For første gang skal med dette en norsk tronarving gå på sin nærskole.

Kong Harald gikk på Smestad skole etter at kongefamilien kom tilbake til Norge etter krigen. Det ble den gang sett på som et tradisjonsbrudd fordi kongelige vanligvis fikk privatundervisning Også prinsesse Märtha Louise og kronprins Haakon gikk på Smestad skole, til tross for at de bodde på Skaugum.

Kronprinsparet ønsker imidlertid at barna skal få en mest mulig normal oppvekst og velger derfor nærskolen for sin datters skolegang. Dessuten er det sikkert flere av Ingrid Alexandras barnehagevenner som også skal begynne på Jansløkka skole som ligger rett ved kronprinsfamiliens hjem Skaugum.

Ingrid Alexandra gleder seg nok masse til første skoledag som er 19. august. Prinsessen er tronarving, og på hennes førsteskoledag blir det nok mediedekning, men utover det håper Mette-Marit og Haakon at pressen vil skjerme henne.

Jeg håper også at pressen vil skjerme Ingrid Alexandra når det gjelder hennes skolegang. Selv om hun er tronarving og en offentlig person fortjener prinsessen å ha sin barndomshverdag og skolegang i fred.

4 kommentarer

Marthe

19.05.2010 kl.10:54

Så moro! Jeg håper også at pressen vil skjerme henne. Som du sier blir det garantert stor mediedekning den første skoledagen, men utenom det bør prinsessen får lov til å gå på skolen i fred.

Amina

19.05.2010 kl.14:19

Det er alltid bra med kort vei til skole og skolekamerater som bor i nærheten. Men tror også at en av grunnene til at prinsesse Ingrid Alexandra ikke skal begynne på Smedstad er fordi kronprinsen selv ikke trivdes der. Leste dette i biografien om han som kom ut da han var 25, tror den het:" En ung mann på vei mot tronen".

Kristin

19.05.2010 kl.19:03

Ja, det er nok best at hun får gå på skolen i sitt nærmiljø sammen med barnehagevenner, og storebror på samme skole. :-)

Jeg håper selvfølgelig også at pressen vil skjerme henne, men samtidig bør det være en viss mediedekning siden hun er tronarving. Jeg tror pressen vil respektere foreldrenes ønske om det, dersom de åpner for jevnlige pressefotograferinger eller sender ut bilder selv.

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn er temmelige kjipe når det gjelder bilder av sine barn, de kunne iallefall sende ut bilder via slottets hjemmeside, f.eks. når Maud Angelica begynte på skolen. Jeg synes de overreagerer og kanskje overvurderer hvor interessert media egentlig er i deres barn?! Hva mener andre om dette?

Martine

19.05.2010 kl.20:47

Marthe: Ja, mediedekning ved skolestarten bør det bli!

Amina: Det er sant! Hmm, det er godt mulig at det er deler av årsaken til at prinsessen ikke skal gå på Smested skole, ja...

Kristin: Jeg er helt enig med deg! Jeg mener at de kongelige barna skal bli skjermet og få ha sin barndom i fred, men samtidig så mener jeg som deg at det bør være en viss mediedekning. Noen bilder i ny og ne skader jo ingen. Folk er jo naturligvis nysgjerrige på kongefamilien og deres barn.

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv