hits

Dronning Beatrix på Norgesbesøk

Hei alle sammen!

Jeg beklager lite oppdateringer den siste uken. Det skyldes rett og slett en blanding av eksamenslesing og superflott vær. Men nå er jeg ferdig med alle eksamener og har sommerferie! Hurra! Så nå blir det flere spennende innlegg fremover.

Og forresten - nå er det under 2 uker igjen til kronprinsessebryllupet i Sverige! Jeg gleder meg!

Men til dagens innlegg som omhandler dronning Beatrix' statsbesøk i Norge denne uken...


Tidligere i uken var dronning Beatrix av Nederland på statsbesøk i Norge. Hun besøkte både Oslo og Bergen i løpet av det tre dager lange oppholdet. Besøket startet med en offisiell mottakelse ved Honnørbryggen i Oslo. Deretter var programmet tett med blant annet en privat lunsj på Slottet, kransenedleggelse ved Nasjonalmonumentet, besøk i Stortinget, gallamiddag på Slottet og besøk og forestilling i operaen. Ferden gikk så videre til Bergen, hvor den nederlandske dronningen blant annet, på en byvandring, fikk se den berømte fiskebrygga, fikk seg en flott lunsj på Fløien Folkerestaurant og avsluttet besøket med en konsert i Villaen på Troldhaugen.

Det var tre travle dager for den norske kongefamilien som var vertskap, og for den nederlandske dronningen som altså gjestet Norge.

Den norske og den nederlandske koongefamilien har nære vennskapsbånd, og det så vi tydelig da hele kongefamilien, inkludert prinsesse Astrid og prinsesse Märtha Louise og Ari Behn var med å representere under besøket. Det er ikke ofte prinsesse Märtha representerer under statsbesøk lenger, og jeg synes det var spesielt artig å se henne i en slik rolle igjen.

Dronning Beatrix fikk strålende vær de tre dagene hun var i Norge, og under besøket fikk vi se de kongelige i mange flotte antrekk. Se bilder fra det nederlandske statsbesøket her!7 kommentarer

Kristin

06.06.2010 kl.19:47

Takk for mange flotte bilder på bloggen din! Det har ikke vært stor mediadekning av dette statsbesøket, eller er det jeg som ikke har fått det med meg?! Ja, det var fint å se bilder av Märtha Louise igjen sammen med Ari - det setter vel en stopper for ryktene om at de har problemer...

Amina

07.06.2010 kl.11:45

Jeg synes det var spesielt hyggelig at Ari Behn fikk en nederlandsk orden av dronning Beatrix. Hvis ikke jeg tar feil var det hans første orden. Det var en orden som var av lavere klasse enn kona sin. Husker ikke navnet på ordenen dessverre. Du har rett Martine. Prinsesse Martha Louise pleier ikke å delta så mye under slike begivenheter. Men siden hun har et spesielt forhold til Nederland (bodde der og kan snakke språket) ¨så var det på sin plass at hun var der.

Martine

07.06.2010 kl.16:03

Kristin: Nei, det har vært overraskende lite mediedekning synes jeg. Helt sant! Flott med bilder av Märtha og Ari sammen!

Amina: Det var nytt for meg. Så flott gjort av henne! Ja, med tanke på hennes forhold til Nederland og den nederlandske kongefamilien er jeg enig i at det er veldig flott at Märtha Louise var tilstede og representerte igjen.

åse

09.06.2010 kl.23:52

hehe beatrix har dei sykaste hattane! (men så har ho jo ganske stort hovud..)

mette marit såg utruleg fresh ut på ved til operaen! likar den nye frisyren :)

Martine

10.06.2010 kl.00:38

Åse: Hehe, sant! Ja, jeg også liker Mette-Marits nye frisyre godt!

Maiken

10.06.2010 kl.21:25

Prinsesse Märtha så jo faktisk nydelig ut!

Kjempefin kjole!

Martine

10.06.2010 kl.22:36

Maiken: Enig med deg! Märtha så veldig bra ut!

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv