hits

Her er Daniels monogram og våpenskjold!

Jeg vet at det blir mye Victoria og Daniel, bryllup, kjoler, blomster og det som er på bloggen for tiden. Men jeg håper dere overlever! :-) Nå er det jo kun 2 dager igjen til det store kronprinsessebryllupet, og fokuset vil nok ligge der de neste dagene. Men når bryllupet er over lover jeg å komme tilbake med mer allsidige kongelige nyheter igjen! :-)


Nå er det altså kun 2 dager igjen til det store kronprinsessebryllupet i Sverige, og 2 dager igjen til Daniel Westling blir prins og får tittelen Hans Kongelige Høyhet Prins Daniel, hertug av Västergötland.

Daniels har fått eget monogram og våpenskjold. Disse er nå offentliggjort, og du kan se de her!Monogrammet er tegnet av Riksarkivets heraldiske kunstner Vladimir A. Saglund og er komponert av statsheraldiker Klackenberg i nært samarbeid med Daniel Westling. Monogrammet består av en D med en prinsekrone over.

Våpenskjoldet har fire felt, med et skjold i midten over disse og er kronet med prinsekrone. To av de fire feltene viser Det lille riksvåpenet. I tillegg er folkekongevåpenet og Västergötlands våpen felt inn. På midten, over de andre, ligger Westlings personlige våpen. Det har elementer fra skjoldet til hjemstedskommunen Ockelbo, der skogbruk står sterkt. Westling har tatt med element som grankvist og hammer.

Hva synes du om kommende prins Daniels monogram og våpenskjold?

3 kommentarer

Criminal Minds Norway

17.06.2010 kl.17:24

Jeg synes det ser fint ut, selv om jeg ikke forstår veldig mye av monogram og våpenskjold og slike ting :b Men jeg gleder meg til bryllupet, så for meg kan du bare skrive i vei om det ;)

Kristin

17.06.2010 kl.18:51

Ja, det er fint, men så veldig originalt er det vel kanskje ikke, eller?

For meg kan og skrive masse om bryllupet! :-)

Martine

18.06.2010 kl.00:28

Ida: Det er bra! Da fortsetter jeg med bryllupstemaet! ;-)

Kristin: Nei, det er sant.. Fint og klassisk, men jeg synes D'en i monogrammet var litt kjedelig kanskje?!

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv