hits

Omvisning på Det kongelige slott

Beklager lite blogging den siste uken. Det har bare vært utrolig mye å gjøre i det siste med jobb og annet, så har rett og slett ikke hatt tid. Men jeg skal skjerpe meg!

Nytt innlegg kommer her! :-)På onsdag var min søster Pernille, min mor Elisabeth og jeg en tur i Oslo. Vi shoppet, spiste og hygget oss - skikkelig jentetur. I tillegg var vi på omvisning på slottet, noe jeg hadde gledet meg lenge til.

Det kongelige slott er åpent for publikum om sommeren. Alle besøkende følger omvisninger som varer i èn time med guide. Det var dette vi hadde meldt oss på på fohånd, og jeg må si at det virkelig sto i forventningene.

Guiden, en kunnskapsrik ung dame, tok oss med gjennom de 15 flotteste og viktigste rommene på slottet. Dette inkluderte disse rommene: Statsrådsgarderoben, Ministersalongen, Statsrådssalen, Den hvite salong, Kong Haakon VII suite, Øvre Vestibyle, Fugleværelset, Speilsalen, Daglig Spisesal, Lille Festsal, Store Festsal, Store Spisesal og Slottskapellet.

Vi fikk gjennom den times lange omvisningen høre mesteparten av kongehistorien fra arbeidet med å bygge slottet begynte i 1824 og det sto ferdig i 1849, og frem til i dag. Og siden det i år er 200 år siden Jean Baptiste Bernadotte, den senere kong Carl Johan, ble valgt til Sveriges kronprins, legger årets omvisning derfor særlig vekt på historien om kong Carl Johan.

Omvisning på Det kongelige slott er virkelig noe jeg vil anbefale noen og enhver, ihugga royalister eller ikke!

Kongehusets hjemmeside opplyser om at  publikumsesongen 2010 varer fra 20. juni til 14. august, så du har fortsatt muligheten til å få med deg en omvisning i år. Det holdes en rekke omvisninger hver dag. Omvisningene starter hvert 20. minutt og varer altså i èn time.

Billetter kan kjøpes på Billettservice via Internetteller på telefon 815 33 133. Billetter kan også kjøpes på alle landets postkontorer og Narvesen. Eventuelle restbilletter til samme dags omvisninger kan kjøpes ved inngangen.


Priser (inkludert avgifter): Voksne: 95 kroner. Barn, honnør og student: 85 kroner. Barn under 3 år: Gratis.


Det er ikke lov til å fotografere inne på slottet, så bilder fikk jeg dessvere ikke tatt. Jeg tok derimot endel ilder utenfor slottet i forbindelse med omvisningen. Disse vil jeg legge ut senere da jeg ikke har kabelen for å overføre bildene fra kameraet til dataen her nå.

9 kommentarer

Hanna:)

02.08.2010 kl.14:47

Jeg har også vert på omvisning i slottet, men det er mange år siden nå da;) Men jeg var litt liten, så jeg syntes det var ganske kjedelig:P Men det er jo kult å ha vert der da!;)

Criminal Minds Norway

02.08.2010 kl.15:09

Fine bilder :)

Har aldri vært på omvisning der, men det høres interessant ut :)

Kristin

02.08.2010 kl.19:46

Jeg har vært i slottsparken og utenfor slottet, men dessverre ikke inne. Håper jeg får anledning til det en gang...

Det jeg lurer på er om det er en gave-/souvenirbutikk der? Hva kan man få kjøpt? Selges det postkort av de kongelige? Jeg samler på postkort (alle slags kort) og lurer veldig på det er mulig å få kjøpt det der?!!

Marthe

02.08.2010 kl.21:24

Åh så fantastisk! Det har jeg virkelig lyst til å få gjort en gang.

Martine

03.08.2010 kl.09:57

Hanna: ja, det er kult å ha vært der, og jeg skjønner godt at du syne det var litt kjedelig hvis du var veldig liten. Hvis du hadde dratt igjen nå tror jeg du hadde likt det bedre! :-)

Annelies: Ja, det var veldig interessant!

Martine

03.08.2010 kl.10:00

Kristin: Ja, det håper jeg også! Det er virkelig verdt detJa, det er en liten gave-/souvenirbutikk inne på slottet som man kan handle i etter omvisningen. Der selger de både postkort, bøker om slottet og kongefamilien, krus og litt annet. Ikke det sltfor store utvalget, men noen flotte ting har de. Jeg kjøpte med et par postkort - jeg skal legge ut bilder senere! :-)

Marthe: Ja, det var utrolig artig, og sto virkelig til forventningene!

Martine

03.08.2010 kl.10:01

Marthe: Har du forresten slettet bloggen din? :/

Ellen

03.08.2010 kl.16:07

På slottet er det fint :) Vært der 2 ganger selv, og mulig det blir en tur til i høst. Ei venninne av meg har ikke sett og jeg sa jeg kunne bli med ;) I år skal jeg mulig på Oscarshall ogsåå :D

- Ellen

Martine

08.08.2010 kl.22:50

Ellen: Høres artig ut! :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv