hits

Slik blir prins Nikolaos og Tatiana Blakniks bryllup!

Greske prins Nikolaos gifter seg denne uken med sin Tatiana Blatnik.

Det er kun tre dager igjen til prins Nikolaos (40) kan kalle sin mangeårige kjæreste Tatiana Blatnik (29) sin kone. De to gifter seg 25. august på den greske øya Spetses, og slik blir bryllupet:

Det er ventet at det greske kongelige bryllupet vil bli storslaget, vakkert og spesielt. Mange av gjestene vil blant annet komme seilende til kirken hvor vielsen vil finne sted.

Vielsen starter ikke før klokken 19.30 på kvelden, da det ikke er så varmt som midt på dagen. Kirken hvor den kongelige vielsen vil finne sted er den lille klosterkirken Sankt Nikolaos.

Mange har kanskje stusset på at tidspunktet for et storslaget, kongelig bryllup er satt til en onsdag. Grunnen til dette er at kong Konstantin og dronning Anne-Marie ønsker at de mange kongelige gjester skal få bo på det femstjernede hotellet Hotel Poseidon, som er fullbooket i helgen.

På grunn av både temperatur og omgivelser er det ventet at gjestenes påkledning vil bli avslappet. På invitasjonen til de 350 gjestene står det imidlertid at de kvinnelige gjestene skal dekke til skuldrene, da det ikke er passende med helt bare armer i en gresk-otrodoks helligdom.

I følge kalenderen på kongehusets hjemmeside vil ikke den norske kongefamilien vil være representert i bryllupet onsdag. Det vil imidlertid flere av de andre europeiske monarkiene være.

Den svenske kongefamiien har valgt å sende den yngre garde til Hellas. Både kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip og prinsesse Madeleine vil være tilstede i Nikolaos og Tatianas bryllup. Den danske kongefamilien har nære slektsbånd til den greske kongefamilien, og vil være sterkt representert i bryllupet. Dronning Margrethe, kronprinsesse Mary, prins Joachim og prinsesse Marie vil være blant gjestene onsdag. Andre kongelige gjester vi kan vente å se er representanter fra det spanske kongehuset - balnt annet dronning Sofia av Spania, som er kong Konstantins søster, og selvfølgelig den greske kongefamilien.

Jeg ser virkelig frem til onsdagens greske kongelige bryllup. Jeg tror bryllupet vil bli veldig vakkert, og at Tatiana Blatnik vil bli en nydelig brud. Både bilder og oppdateringer fra prins Nikolaos og Tatiana Blatniks vielse og bryllupsfesten etterpå vil dere selvfølgelig finne her på bloggen!

3 kommentarer

Ellen

22.08.2010 kl.19:04

Gleder meg til bilder og kjoler :)

Kristin

22.08.2010 kl.20:08

Det gjør jeg også!! Men hvorfor er det ingen representanter fra den norske kongefamilien? Den svenske har vel heller ingen sterke bånd, slik som i Danmark, heller? Kr. prinsesse Mette-Marit er jo fadder til brudgommens nevø, Prins Odysseas-Kimon? Vet du kanskje hvorfor ingen vil være tilstede? Er det kanskje oppdrag her hjemme?

Martine

25.08.2010 kl.16:20

Kristin: Kronprins Haakon er visst allikevel tilstede under bryllupsfestlighetene. Kronprinsesse Mette-Marit har imidlertid av ukjente årsaker ikke dukket opp.

Jeg så på kongehusets kalender at det ikke sto noen ting om at de norske kongelige skulle delta i bryllupet, og jeg antok derfor at det stemte. Grunnen til at det ikke står noe om det i kalenderen kan være at de ser på bryllupet som privat.

Jeg beklager med dette feilinformering! Kronprins Haakon er altså tilstede i Hellas! :-)

Årsaken til at Mette-Marit ikke er tilstede kan man jo spekulere i... Er det kanskje pga hennes flyskrekk?

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv