hits

Prins Philips maleri: "The Queen at Breakfast"

Her ser du maleriet prins Philip av Storbritannia malte av sin kone, dronning Elizabeth, i 1965.

Prins Philip malte for 45 år år siden et bilde av sin kone dronningen. Nå viser prinsen frem maleriet for offentligheten for første gang.

Hun har sittet modell for malerier mang en gang, men sjeldent i en slik uformell posisjon. "The Queen at Breakfast", som maleriet er kalt, viser dronning Elizabeth sittende nettopp ved frokostbordet, lesende i en avis og med brød og syltetøy foran seg på bordet. Og hvem hadde slik tilgang til dronningen ved frokostbordet? Jo, hennes mann så klart!

Prins Philip er kjent for sin interesse og sans for god kunst, men er mindre kjent for sine egne maleferdigheter. Han malte dette maleriet i 1965, og det har vært i privat eie siden den gang. Nå vises for første gang maleriet fram i en ny bok, The Royal Portrait Image and Impact.

Uten at jeg kan veldig mye om kunst og malerier, må jeg si at jeg synes prins Philips maleri av sin kone dronningen er veldig flott. Jeg synes prinsen klarer å få fram det private i bildet, som jo nettopp denne frokosten en gang i 1965 var, i tillegg til å få med detaljene og stemningen i spiseplassen i Windsor Castle, som er settingen for maleriet, på en god måte.

Hva synes du om prins Philips maleri av sin kone ved frokostbordet?

3 kommentarer

Criminal Minds Norway

12.09.2010 kl.17:19

Jeg synes det var kjempefint :)

Kristin

12.09.2010 kl.19:37

Ja, jeg synes også det er et flott og koselig bilde!! Likevel, man kan se at det er en amatør som har malt det, men det er kanskje fordi jeg vet det? Jeg liker godt å tegne og male selv, men hadde nok ikke fått til noe slikt!

Martine

17.09.2010 kl.23:41

Annelies: Jeg er enig!

Kristin: Ja, det kan man nok kanskje, men et flott maleri er det helt klart! :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv