hits

Hvem vil prins William velge som sin "best man"?

Nå blir det mye snakk om William, Kate, forlovelse og bryllup her på bloggen, men sånn får det bare være. Forlovelsen mellom prins William og Kate Middleton er jo en veldig hyggelig begivenhet, så derfor står disse temaene litt i sentrum nå om dagen.

Det kongelige bryllupet i England vil finne sted om 5 måneder, og planleggingen er i gang for fullt. Et av spørsmålene mange stiller seg i forbindelse med bryllupet er hvem prins William vil velge som sin forlover, eller "best man" som det heter på engelsk, eller "supporter" som det også kalles i kongelig sammenheng.

Prins William vil med stor sannsynlighet velge èn forlover blant sine nære venner eller familie. Han kan også gå den mer utradisjonelle veien, nemlig å velge to forlovere slik hans far prins Charles gjorde da han giftet seg i 1981 med Williams mor, Diana. Charles valgte sine to brødre prins Andrew og prins Edward til å være forlovere.

Det britiske magasinet Hello Magazine presenterte for noen dager siden en liste med seks kandidater de mener er aktuelle til jobben som prins Williams forlover.

I følge Hello Magazine er de aktuelle kandidatene til rollen som prins Williams "best man" disse:


Prins Harry - Williams lillebror

Prins Harry, Williams 2 år yngre bror, er i følge Hello Magazine den heteste kandidaten til jobben som Williams "best man" av de alle sammen. De to prinsene er ikke bare brødre, men også meget nære venner.


Peter Phillips - Williams fetter

Williams fetter, Peter Phillips, er også en sterk kandidat til jobben som "best man". Peter, som er sønn av prinsesse Anne, er Williams 5 år eldre fetter som giftet seg i 2008, og dermed har litt erfaring når det gjelder bryllup og ekteskap.


Thomas van Straubenzee - Williams kamerat

Thomas van Straubenzee er en annen het kandidat. Han og prins William har vært gode venner helt siden barndommen.


Harry Meade - Williams kamerat

Neste kandidat er Williams gode kamerat Harry Meade. Harry giftet seg i oktober, og William og Kate var selvfølgelige gjester i bryllupet.


William van Cutsem - Williams kamerat

Familievennen og prins Williams navnebror, William van Cutsem, er også en potensiell forlover. Deres familier har nære bånd, og van Cutsems far er en god venn av prins Charles.


Hugh van Cutsem - Williams kamerat

Hugh van Cutsem er også en god kamerat av prins William og skal, som sin bror William, også være aktuell til rollen som prinsens forlover.


Hvis jeg skal tippe, så tipper jeg at prins William velger broren prins Harry til sin forlover, eller "best man". Jeg ser på prins Harry som et naturlig valg til oppgaven på grunn av deres nære relasjon som brødre og kamerater, og også litt fordi Williams far, prins Charles, valgte sine brødre som sine forlovere.

Hvem tror du prins William velger til sin "best man"?


Kilde: Hello Magazine

7 kommentarer

Kristin

27.11.2010 kl.19:43

Jeg tror også det samme som deg Martine, han velger nok helt sikkert søtnosen Harry!

Ellers tror jeg du har bommet litt, Peter Philips er vel sønnen til Prinsesse Anne? Prins Andrew er far til prinsessene Beatrice og Eugenie. Han og kona venter jo barn i disse dager, Dronning Elizabeths første oldebarn!

Det gjør absolutt ingenting at du skriver mye om bryllupet, det er en stor begivenhet, og jeg er både litt anglofil og stor fan av William og Harry!

Martine

27.11.2010 kl.20:24

Ja, du har helt rett. Det gikk visst litt fort i svingene her! Peter Phillips er selvfølgelig prinsesse Annes sønn! :-)

Så bra! Det blir nok endel skriverier om bryllupet fremover også! ;-)

Amina

28.11.2010 kl.13:19

Jeg tipper også at det blir prins Harry. Kronprins Fredrik hadde jo sin lillebror som forlover i sitt bryllup, mens Mary hadde bestevenninnen Amber Petty, og valgte ikke blant sine to søstre. Men de var alle tre brudepiker.

Er det vanlig i Norge å velge blant søsken eller venner som sin spesielle "person" under bryllupet sitt? Vet du om Prins Felipe hadde en forlover? '

Og ja, som datter av en monark får ikke barna prinsetitler, med mindre man er tronarving. Men det er sikkert greit for dem, for noen ganger kan de titlene være i veien.

åse

29.11.2010 kl.18:12

ja det blir nok utan tvil harry. det hadde forundra meg dersom det hadde blitt nokon annan, men det kan jo sjølvsagt hende han tar ein itillegg.

veit du om det er ein slags uskreven regel at (mannlege) tronfølgjerar skal ha forloverar med "blått blod"?

Martine

29.11.2010 kl.22:01

Amina: Mener du i Norge generelt eller blant norske kongelige? Når det gjelder valg av forlover og hva som er vanlig i Norge generelt, tror jeg det avhenger veldig av hvor nært forhold man har til sine eventuelle søsken, men jeg har inntrykket av at de fleste velger nære venner som sin forlover.

åse: Ja, det kan det hende at han gjør!

Det er hvertfall veldig vanlig at de velger en forlover med blått blod, ja.. Noen eksempler: Kong Harald hadde grev Fleming av Rosenborg som sin forlover, kronprins Haakon hadde kronprins Frederik av Danmark som sin forlover, og som Amina nevner hadde kronprins Frederik sin bror prins Joachim som sin forlover.

Maiken

30.04.2011 kl.18:56

Du hadde rett! :)

Martine

01.05.2011 kl.12:43

Maiken: Ja! :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv