hits

Aprilbryllup for William og Kate!

I dag ble bryllupsdatoen offentliggjort - prins William og Kate Middleton gifter seg 29. april 2011.

Det britiske hoffet avslørte i dag at det blir aprilbryllup for William og Kate. Datoen for bryllupet, 29. april, er spesiell ettersom det er St. Catherines dag, kvinnen med samme fornavn som Englands kommende prinsesse.

Hoffet kunngjørte også at den kongelige vielsen vil finne sted i Westminster Abbey i London. Valget skal ha falt på Westminster Abbey på grunn av katedralens kongelige historie. Katedralen er Storbritannias tradisjonelle kroningskirke og siste hvilested for landets kongelige. Dronning Elizabeth og prins Philip giftet seg her i 1947, mens prinsesse Diana ble bisatt her i 1997 før hun ble begravet i Althorp Park. Westminster Abbey vil ha plass til over 2000 bryllupsgjester.

Straks etter kunngjøringen i ettermiddag, begynte kirkeklokkene å kime. Statsminister David Cameron var også raskt ute med å erklære 29. april neste år som nasjonal fridag.

Den britiske kongefamilien og Kates familie vil betale for bryllupet, mens britiske skattepenger skal dekke utgifter til ekstra sikkerhetsopplegg og transport.

Da blir det altså vårbryllup for prins William og Kate Middleton. Det synes jeg er et veldig flott valg! Våren er en veldig fin årstid, og jeg er sikker på at William og Kate får et nydelig aprilbryllup. Det at statsminister Cameron har erklært dagen som nasjonal fridag, gjør nok at (nesten) hele Storbritannia vil være i bryllupsrus denne dagen. Vielsen vil altså, som mange tippet på forhånd, finne sted i flotte Westminster Abbey. Det synes jeg også er et godt valg.

For oss royalister er et annet positivt aspekt med at det blir bryllup i allerede i april det at vi slipper å vente så altfor lenge. Jeg gleder meg veldig til bryllupet allerede, og det er faktsik bare 5 måneder og 6 dager til 29. april 2011. Hurra! :-)

Hva synes du om at William og Kate har valgt seg et aprilbryllup?

5 kommentarer

Marthe

23.11.2010 kl.20:57

Jeg synes det er litt dumt at det falt på en fredag, ettersom vi her i Norge nok ikke får fri ;) hehe! Men ellers er jeg veldig enig med deg, hyggelig med vårbryllup!

Kristin

23.11.2010 kl.21:11

Ja!!! April er en herlig måned! Da ligger sommeren og alt det vakre foran oss, vinteren er for lengst bak oss heldigvis, en flott start på en fantastisk årstid. I tillegg er det fødselsdagen til Maud Angelica Behn og Prinsesse Sofìa av Spania. Vi trenger ikke å vente så veldig lenge heller. Nå er det enda en grunn til å glede seg til våren!!

Hilsen en som virkelig HATER vinter og snø!!!

Martine

23.11.2010 kl.21:26

Marthe: Det er sant! Jeg har da fri på fredager, så jeg får nok fulgt med, men kjedelig for alle andre nordmenn og andre som vil følge med, ja.. Man får sverge til opptaksmuligheter! ;-)

Kristin: Ja, ikke sant! :-) Våren er en herlig tid!

Brita

23.11.2010 kl.22:17

Glede meg til nok et bryllup!!! :) Kjekt det er i April, då blir det ikkje alt for lenge å venta ;)

Martine

23.11.2010 kl.22:59

Brita: Helt sant! :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv