hits

Julehilsen fra kronprinsfamilien

I år feirer kronprinsfamilien feirer som kjent  julen utenlands, og i dag sender de en julehilsen hjem til det norske folk.

NRK møtte i dag, som representanter for norsk presse, kronprinsfamilien i Sikkim, nord-øst i India. Her bor kronprinsfamilien noen dager i enkle kår hos en "homestay"-familie i fjellene.

I tillegg til å besøke typiske turiststeder, har kronprinsfamilien besøkt steder som dette, hvor de kommer tettere innpå hvordan folk lever i landene de har vært innom.

Kronprinsfamiliens reise startet i Istanbul, der de blant annet besøkte Hagia Sofia - en gang en av verdens mektigste kirker, før den ble omgjort til moské etter tyrkernes overtakelse av Konstantinopel. I dag er Hagia Sofia museum. De besøkte også Amman i Jordan, før de reiste østover til India. I India har de blant annet besøkt Jodphur i Rajastan og Dzongu i Sikkim.

Dette er altså stedene kronprinsfamilien har tilbrakt sin førjulstid. Hvor julen skal feires vil de imidlertid ikke røpe.

Selv om kronprinsfamilien er langt unna Norge denne julen, får de allikevel litt smak av norsk jul på reisen. I tillegg til at det blir julegaver, har kronprinsesse Mette-Marits mor har sendt med kronprinsfamilien julekaker, og dronning Sonja har sendt julestrømper med til barna. Marius, Ingrid Alexandra og Sverre Magnus har også nå i desember hatt adventskalendere og åpnet små gaver hver dag.

Et videoklipp med en julehilsen fra kronprinsfamilien og en lite intervu med kronprinsparet finner du her.

Jeg synes det var så hyggelig å se et lite videoklipp og noen bilder av kronprinsfamilien. Det var hyggelig å høre litt om turen deres så langt, og å få en julehilsen fra dem. Jeg synes det er flott at kronprinsfamilien velger å dele litt av sin private ferietur med oss her hjemme, og at de med dette også bevarer tradisjonen med julebilder.

Jeg ønsker kronprinsfamilien en flott tur videre, og ønsker dem med det samme en riktig god og opplevelsesrik julefeiring!

Her ser dere flere bilder fra NRKs møte med kronprinsfamilien i India!

4 kommentarer

Kristin

23.12.2010 kl.00:03

Dette var virkelig fine bilder, jeg liker spesielt godt bildet av familien for Hagia Sofia, og det hvor MM og Ingrid A skriver julekort. Det var også interessant å se videoen på Dagsrevyen tidligere i dag, og det virker ikke som om de er på noen luksusferie. Jeg tror også barna lærer mye, selv om kanskje de minste ikke skjønner så mye som Marius.

En hyggelig overraskelse, men faktisk så er jeg ikke så overrasket likevel, da de ble spurt om at de ikke hadde tenkt på at folk ville bli skuffet over at det ikke ble julefotografering i år, svarte MM: "Ja, vi får vel finne på noe da". Da tenkte jeg at kanskje....

God jul til deg Martine og alle andre som skriver på bloggen!!

Criminal Minds Norway

23.12.2010 kl.15:07

Spennende å feire jul utenlands da :D

God jul, og takk for at du skriver denne awesome bloggen ! :D

<3

Martine

23.12.2010 kl.18:04

Kristin: Enig! Veldig flotte bilder av kronprinsfamilien! Ja, det tror jeg også! Det virker som en veldig spennende tur de er på! :-) GOD JUL til deg også, Kristin! Håper du får en fin julefeiring! :-)

Martine

23.12.2010 kl.18:05

Annelies: Ja, det virker veldig spennende! Tusen takk for det! Og GOD JUL til deg også, Annelies! :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv