hits

Minnesmynter utgitt og bryllupssserie lansert i forbindelse med prins William og Kate Middletons bryllup

I forbindelse med prins William og Kate Middletons bryllup er minnesmynter utgitt og en bryllupsserie lansert.

Prins William av Storbritannia gifter seg med sin mangeårige kjæreste Kate Middleton 29. april neste år. I den forbindelse er det gitt ut to minnemsynter og en bryllupsserie i porselen.

De to minnesmyntene er utgitt av Royal Mint, og det er Matthew Bonaccorsi som har designet dem. En av myntene har William og Kate som motiv, mens det også er utgitt en mynt hvor dronning Elizabeth er avbildet. Det er laget både sølv- og gullversjoner av minnesmyntene, og prisen på myntene varierer fra 120 kr til 15 000 kr.

William og Kates bryllupsserie er en porselensserie laget av Stoke-on-Trent, som har en lang tradisjon som porselenprodusent. Bryllupsserien er flott og eksklusiv, og har en pris som også tilsier dette. Tallerkenen koster rundt 370 kr, muggen i overkant av 320 kr og skålen ca 230 kr.

Jeg må si at jeg er litt skuffet over minnesmynten med William og Kate som motiv. Jeg synes ikke motivet er så veldig fint, og ikke særlig likt William og Kate. Man kan se likheten med William, mens Kate synes jeg ikke er lik i det hele tatt. Motivet av dronning Elizabeth er derimot lik dronningen selv, og den mynten synes jeg er fin. William og Kates bryllupsserie liker jeg imidlertid veldig godt. Jeg synes den er både enkel, vakker og delikat.

Under ser dere bilder av minnesmyntene og bryllupsserien til prins William og Kate Middleton!

Hva synes du om William og Kates minnesmynter og bryllupsserie?

7 kommentarer

28.12.2010 kl.14:59

Syns minnesmynten er fin je...

Kristin

28.12.2010 kl.18:30

Jeg er litt enig med deg Martine, jeg likte heller ikke minnemynten så godt, det ligner ikke så mye nei. Kate ser faktisk litt tjukk ut i ansiktet og Dronning Elizabeth ser litt sur ut, men bryllupsserien liker jeg godt! Lekkert! Bør vel ta en vårtur til London og handle litt....

°Vinterperle°

28.12.2010 kl.20:34

Det er en katastrofe hvor elendig lite lik den er menneskene de skal forestille! Likner mer på Harry og Chelsy... :S

Amina

28.12.2010 kl.22:00

Ja, jeg ville ikke trodd at det var Kate som var avbildet.

Jeg kom over denne videoen av vårt tidligere kronprinspar, jeg synes de er veldig avslappet i dette intervjuet og litt annerledes fra hvordan de opptrer i intervjuer nå. Her viser kongen seg som en flink historieforteller og hans humoristiske side kommer godt frem.

Intervjuet er fra nyttårsaften 1979 tror jeg.

http://www.nrk.no/skole/klippdetalj?topic=nrk:klipp/690680

Man kan også søke på de kongelige i søkefeltet og finne noen litt eldre intervjuer.

Martine

30.12.2010 kl.12:31

Kristin: Ja, ikke sant! Hehe, ja skulle nesten tatt en shoppingtur til London til våren, ja... ;-)

My Rakel: Hehe, ja faktisk! :-)

Amina: Nei, ikke jeg heller... Takk for fin link igjen! :-) Moro at du sender slikt! :-) Det var interessant å se vårt tidligere kronprinspar i en slik setting for så lenge siden. Et artig intervju! Takk, takk! :-)

Elin

17.04.2011 kl.21:01

Noen ide om hvor en får kjøpt denne bryllupsserien?

Martine

26.04.2011 kl.18:21

Elin: Jeg er ikke sikker, men mulig du finner noe hvis du søker på Stoke-on-Trent, samt William og Kates bryllup.

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv