hits

De første bildene av Peter og Autumns datter - lille Savannah!

Her er de første bildene av lille Savannah Phillips!

29. desember 2010 ble dronning Elizabeth av Storbritannias eldste barnebarn Peter Phillips og hans kone Autumn foreldre til en liten jente. Med dette ble dronning Elizabeth oldemor, og prinsesse Anne ble farmor.

Dronning Elizabeths første barnebarn ble født på Gloucestershire Royal Hospital. Pappa Peter var til stede og støttet sin kone under hele fødselen. Den lille jenta veide 3 869 g da hun ble født, og hun fikk navnet Savannah.

Savannah har nå blitt nesten 3 måneder gammel, og i går hadde hun sin første tur ut i offentligheten. Mamma Autumn på trilletur med sin datter til hestestevnet Little Gatcombe Horse Trials, og de første pressebildene av Savannah ble tatt. Farmor Anne og hennes mann Tim Laurence var også til stede.

Her ser dere de første bildene av lille Savannah Phillips! Er hun ikke søt?

Det er hyggelig at vi endelig får et lite glimt av lille Savannah. Jeg synes imidlertid det er dumt at ikke et offisielt bilde av den lille med de stolte foreldrene er offentiggjort.

Jeg har glemt å kommentere dette tidligere, men Peter og Autumns datter fikk altså navnet Savannah. Mange ble overrasket over at valget ikke falt på et mer tradisjonelt kongelig navn, ettersom hun er dronningens første oldebarn. Savannah er imidlertid langt ute i arverekken allerede, og vil bli dyttet lenger og lenger ned etter hvert som Elizabeths resterende barnebarn får barn. Peter og hans søster Zara har imidlertid heller ikke typiske tradisjonelle kongelige navn, så så rart er det ikke at hun har fått et kongelig navn.

Savannah er nok valgt av foreldrene fordi de liker navnet, og kanskje er farmor Anne hedret i navnet?!

Hva synes du om navnevalget?

7 kommentarer

27.03.2011 kl.13:11

Så skjønn!:D

pernille

27.03.2011 kl.18:48

liten og søt! synes navnet var greit, litt annerledes er morsomt, men kanskje ikke av de fineste ;)

Martine

27.03.2011 kl.19:34

Anonym: Ja, hun ser ut til å være en skjønn unge! Synd vi ikke får se mer av henne bare..

Pernille: Et litt uvant navn, ja! Ikke så vanlig her i Norge, men relativt mye brukt i visse kretser i England hvertfall.

Kristin

27.03.2011 kl.19:49

Navnet Savannah synes jeg er veldig fint, og tror det er vanlig i utlandet, men om noen av de norske kongebarna hadde blitt kalt Savannah hadde jeg absolutt reagert negativt! Vet du om hun har fått flere navn? De kongelige pleier jo å ha 3-4 navn.

Jeg synes også det er rart at det ikke er blitt tatt offisielle bilder, spesielt siden hun er Dronningens første oldebarn, og jeg er litt skuffet over det.... Men, men, vi har jo fått fine bilder nå, og søt er hun virkelig!

Martine

28.03.2011 kl.06:52

Kristin: Enig! Nei, jeg vet ikke om hun har fått flere navn.. Navnet er heller ikke ordentlig bekreftet av det britiske hoffet, så det er mye mulig at hun har flere navn enn Savannah som brukes til daglig.

Jeg synes også det er litt rart at det ikke har blitt tatt offisielle bilder. Men nå har vi hvertfall fått et glimt av henne, så da får vi være fornøyde med det! :-)

Kristin

28.03.2011 kl.12:32

Hei igjen, håper du skriver det på siden din, når du evt. får vite når hoffet har bekreftet hele navnet hennes. Kan jo lete selv og, men det er jo ikke alltid man får alt med seg...

Har forresten begynt å tenke mer og mer på aktuelle navn til de danske tvillingene, og to navn som "kom til meg" i går er Edward/Edvard og Charlotte! Kongelige, engelske og populære i Skandinavia også. Victoria har jeg også tro på, og kanskje Thyra? Kongelig dansk navn, og tror det også brukes i den engelskspråklige verden. Og akkurat nå kom jeg på Caroline og Amalie og Christine! Eller David, han er jo født på David Bowies fødselsdag også, og så var det en konge i Skottland som het David i Middelalderen! Eller hvorfor ikke Robert etter Robert Bruce?! Husker ikke om han var konge i Skottland, men adelig var han iallefall. Har du sett "Bravehaert"? Da kjenner du sikkert til ham? William er også veldig fint, ikke uvanlig i Skandinavia heller.

Som jeg har sagt før, har jeg stor tro på "engelske" navn, men slike som også brukes blant folk flest i Norden.

Martine

28.03.2011 kl.23:25

Kristin: Ja, det skal jeg gjøre! Det som er greia er at da hun ble født skrev hoffet på sin hjemmeside at navnet ville bli offentliggjort senere. Det har det, hvertfall så vidt jeg vet, ikke blitt gjort. Det at hun hadde fått navnet Savannah ble kjent da en eller annen i tilknytning til familien, eller om det var presten i kirken familien går i (jeg husker ikke helt), omtalte henne ved navnet Savannah. Det er derfor mye mulig at hun har et eller flere mellomnavn som ikke brukes til daglig. Jeg skal si ifra hvis jeg finner ut noe mer om dette! :-)

Veldig flotte navneforslag du kommer med! Jeg liker veldig godt Edward og William! Charlotte er absolutt også et aktuelt navn tror jeg, og det samme med Thyra, Victoria, Amalie og Caroline, og Robert og David. Christine blir kanskje litt likt Christian?! Jeg vet ikke... Jeg har, som du, også stor tro på engelskklingende navn! Ikke lenge igjen til barnedåpen nå! Jeg er såå spent på navnene!!! :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv