hits

Detaljer om prins William og Kate Middletons bryllup offentliggjort

Denne uken offentliggjorde det britiske hoffet følgende detaljer om prins William og Kate Middletons vielse og bryllup 29. april på sin Facebook-side:

 

- Frøken Middleton vil bli kjørt til vielsen i Westminster Abbey i bil, og bilkortesjen vil kjøre innom The mall, Horse Guards Parade, Whitehall og Parliament Square.

- Vielsen vil starte klokken 11.00. The Dean of Westminster vil ha ansvar for vielsen, erkebiskopen av Canterbury vil vie prins William og frøken Middleton og biskopen av London vil tale under vielsen.

- Paret, som nå er gift, vil vil retunere langs en "Processional" rute i en "carriage procession" til Buckingham Palace.  Ruten vil inkludere Parliament Square, Whitehall, Horse Guards Parade og The mall.

- Ved ankomst til Buckingham Palace, vil dronningen gi en mottagelse for paret og bryllupsgjestene, som både vil representere brudeparets private og offentlige liv.

- Prinsen av Wales vil på kvelden stå for en privat middag, fulgt av dans, på Buckingham Palace, for paret og deres nære familie og venner.


Kate Middleton vil altså ankomme Westminster Abbey og vielsen i bil. Med dette bryter hun den britiske kongelige tradisjonen med at bruden ankommer kirken i hest og vogn. Dette er noe overraskende, og mange er skuffet over dette. Andre synes det imidlertid er fint, ettersom dette viser at Kate er en "commoner", eller en vanlig jente, som enda ikke er kongelig. Mange er også opptatt av at Kate ikke skal bli sammenliknet for mye med Williams mor, prinsesse Diana, og synes derfor det er bra at ting blir gjort litt annerledes enn i Charles og Dianas bryllup.

Etter vielsen vil imidlertid det nygifte paret forlate Westminster Abbey i hest og vogn. Det at det blir hestekortesje først etter vielsen symboliserer på en måte atKate nå er kongelig og hnnes overgang til det kongelige liv.

Fra før av visste vi at vielsen ville finne sted i Westminster Abbey, og nå ble også klokkeslettet offentliggjort. Vielsen vil starte klokken 11 lokal tid. Det vil si klokken 12 her hjemme i Norge. Det er et passende tidspunkt synes jeg. Det eneste som er dumt er selvfølgelig at bryllupet finner sted på en fredag, og mange da selvsagt er på jobb... Selv er jeg heldig å ha fri denne dagen!

Dronning Elizabeth vil holde en mottagelse etter vielsen, før prins Charles vil holde bryllupsfest for William og Kate, samt deres venner og familie på kvelden. Det er foreløping ikke kjent hvem som blir bedt i bryllupet, men pga nære relasjoner, både i form av slektskap og vennskap, er det ventet at Europas kongefamilier vil være sterkt representert.


Jeg gleder meg! :-)

8 kommentarer

Marthe

07.01.2011 kl.13:11

Jeg har også fri den dagen! Heldigvis! Hvis ikke måtte jeg nok tatt fri ;) Jeg gleder meg veldig! Er så spent på kjolen til Kate. Uansett blir hun nok en veldig pen brud.

Martine

07.01.2011 kl.15:23

Marthe: Så bra! :-) Ja, det tror jeg jeg måtte ha gjort også! ;-) Ja, jeg er også veldig spent på brudekjolen. Hun blir nok en pen brud uansett, ja! :-)

Kristin

07.01.2011 kl.19:10

Åh, jeg gleder meg allerede! Det høres helt greit ut at hun kommer i bil, det er vel det som er mest vanlig i andre kongelige familier? Victoria gjorde vel det og MM også? Jeg har også fri den dagen, regner jeg med, så tidspunktet passer for meg. Litt synd at det da blir formiddagsbryllup og ingen tiaraer og gallakjoler, men vi overlever vel det! Mange fine antrekk blir det sikkert likevel og det er jo blitt VÅR da! Det er vel bare i Norge det er vanligst med ettermiddagsbryllup.... Jeg er selvfølgelig også aller mest spent på Kates brudekjole, og brudebarna!

Martine

08.01.2011 kl.09:22

Kristin: Ja, i andre kongefamilier er dette mest vanlig! Så bra at du også har fri! Da får vi fulgt med! :-) Enig i at det er litt kjedelig at det blir formiddagsbryllup, ja.. Men men, det blir nok bra for det, ja! Også får vi satse på herlig vårvær! Og høydepunktet er jo som du sier brudekjolen... :-)

Lise Foss

08.02.2011 kl.21:52

Tar turen til London jeg,gleder meg :)

Martine

08.02.2011 kl.23:19

Lise Foss: Så moro! Det blir nok en stor opplevelse! :-) Fortell gjerne om hvordan det var når du kommer hjem igjen!

åse

13.03.2011 kl.21:48

når trur du at dei vil komme ut på balkongen og vinke til folk? er det vanleg at dei gjer det på slutten av kvelden?

:)

Martine

14.03.2011 kl.07:03

åse: Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror de vil komme ut på balkongen etter vielsen og kortesjen tilbake til Buckhingham Palace. Altså før bryllupslunsjen hvor dronning Elizabeth er vert.

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv