hits

Kong Harald mottok Idrettens hederspris!


Hans Majestet Kong Harald mottok i kveld årets hederspris på Idrettsgallaen på Hamar.

Kong Harald ble i kveld hedret på Idrettgallaen 2011. Idrettsgallaen sendes på NRK1 og er en årlig hyllest til norske idrettsutøvere og ildsjeler innenfor idretten. På slutten av Idrettsgallaen blir årets hedersprisutdelt, og i år var det altså selveste kongen som fikk prisen.

I juryens begrunnelse heter det at kong Harald mottar prisen prisen for sitt engasjement og arbeid for norsk idrett. Han er også norsk idretts høye beskytter.

- Jeg vil takke alle aktive, nå og tidligere, og administrasjonen i norsk idrett som holder hjulene i gang. Jeg vil takke for all hygge og moro, sa kong Harald da han mottok prisen.

Kongen har alltid vært sportsinteressert. Han er selv en aktiv seiler, i likhet med sin far, kong Olav. Kong Harald har også markert seg i en rekke nasjonale og internasjonale seilerkonkurranser.

Mens han var kronprins representerte han faktisk Norge under de olympiske leker flere ganger. Kronprinsen deltok på det norske OL-laget og bar Norges flagg ved åpningen av de Olympiske leker i Tokyo i 1964.

Han vant seilasen om den skandinaviske Gullpokalen i 1968, og vant Kieler-regattaen i 1972. Han ble nummer to i verdensmesterskapet i halvtonnsklassen i 1982. Sommeren 1987 ble han verdensmester med sin nye båt, entonneren «Fram X», som han fikk i gave til 50-årsdagen fra norsk næringsliv.

I 2005 vant kong Harald og hans mannskap europamesterskapet i havseiling med båten «Fram XV».

I 2007 mottok Harald V Holmenkollmedaljen sammen med dronning Sonja.

For en dag! Ikke bare blir kongelige tvillinger født i Danmark, men kongen vår får også Idrettens hederspris!

Hvem som får hedersprisen på Idrettsgallaen synes jeg er en spennende overraskelse hvert år, og i år var inget unntak. Jeg satt og fulgte med fra sofaen, og da jeg skjønte at det var kong Harald som i år mottar den høytstående prisen ble jeg veldig glad.

Jeg gratulerer kong Harald så mye med Idrettens hederpris! Dette var en veldig hyggelig overraskelse, og jeg synes det er veldig fortjent at kongen vår mottar denne prisen!


Hva synes du om at  kong Harald mottar Idrettens hederspris?

6 kommentarer

Elisabeth

08.01.2011 kl.22:32

Jeg så på idretsgallaen. Alltid gøy å se hvem som får de forskjellige prisene. At selveste kongen får hedersprisen synes jeg var fint. Han er tross alt med på å heie frem de fleste norske toppidretsutøvere. Han er jo også selv en idrettsmann.

Martine

08.01.2011 kl.22:35

Elisabeth; Ja, ikke sant?! Helt enig! Kjempeartig at kong Harald fikk den! Vel fortjent! :-)

Gina

08.01.2011 kl.23:40

Det må jeg si, det synes jeg han virkelig fortjente !! så dere hvor rørt dronningen var ? Det var veldig søtt ^^,

Martine

08.01.2011 kl.23:55

Gina: Ja, jeg så det! Det var veldig søtt! :-)

Kristin

09.01.2011 kl.19:03

Ja, det var vel fortjent!! Gratulerer, kongen!

Martine

10.01.2011 kl.00:10

Kristin: Helt enig! :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv