hits

Familien på barselbesøk hos Mary og tvillingene på Rigshospitalet

I går formiddag fødte kronprinsesse Mary tvillinger på Rigshospitalet i København. I løpet av gårsdagen og i dag har familien på både mor og fars side vært å besøkt den nyfødte prinsen og prinsessen.

I løpet av helgen har både farmor og farfar, dronning Margrethe og prins Henrik, og morfar, John Donaldson, samt de nyfødte tvillingenes storesøsken, prins Christian og prinsesse Isabella, vært på barselbesøk og sett de to nye medlemmene av familien for første gang.

Farfar prins Henrik var først ute. Han ankom Rigshospitalet 12.30, kun få timer etter at tvillingene var født. Han smilte og så svært stolt ut da han ankom Rigshospitalet.  "Jeg vil være den første til å gratulere", sa prinsen til pressen. Henrik fortalte at han hadde fått vite nyheten om fødselen før pressen, og at han var meget lettet og glad over at alt hadde gått så fint.


Prins Henrik var den første til å besøke Mary og tvillingene etter fødselen i går

Rundt klokken 15 var det farmor dronning Margrethes tur til å få hilse på sine nye barnebarn for første gang. Etter barselvisitten, som varte i ca en time, møtte også hun pressen. "De er ikke så store, men veldig fine. Alle i familien er meget glade", sa en stolt farmor Margrethe smilende. Dronningen kunne også fortelle av hennes svigerdatter Mary så strålende ut etter fødselen.


Dronning Margrethe besøkte også sin svigerdatter og nye barnebarn på Rigshospitalet i går

Kronprinsesse Marys familie har også vært representert blant de besøkende. Marys pappa John Donaldson og hans kone Susan, som til vanlig bor i Australia, har siden før jul vært i Danmark for å bistå Mary og Frederik med graviditeten og deres to eldste barn. Det var John og Susan som passet på Christian og Isabella var mens Mary og Frederik var på sykehuset og tvillingene ble født.

Morfar John kom ned fra sitt besøk hos sin datter og to nye barnebarn rett etter dronning Margrethe. Den nybakte tvillingmorfaren innrømte for pressen at han gråt da han fikk den gledelige nyheten om tvillingenes ankomst. (Så søtt!) "Mary har det fantastisk og ser strålende ut. Hun bobler av lykke!", kunne John fortelle etter sin barselvisitt. På spørsmål om hvordan Christian og Isabella reagerte på beskjeden om at de hadde fått en lillebror og en lillesøster kunne John fortelle at de kanskje ikke helt forsto hva som hadde skjedd, men at de smilte.

 John Donaldson i går da han besøkte sin datter Mary og sine to nye barnebarn

Prins Christian og prinsesse Isabella fikk først møte sine nye søsken i dag søndag. Dette pga at Christian har vært forkjølet, og at de var redde for at tvillingene også ville vil syke,  kunne morfar John Donaldsen fortelle under sitt møte med pressen på Rigshospitalet lørdag.

Men i dag søndag fikk altså kronprinsesse Mary besøk av sine to eldste barn på sykehuset, og Christian og isabella fikk se sin nye bror og søster. Deres barselbesøk ble imidlertid uten nysgjerrige øyne og pressedekning. Kongehuset valgte nemlig å snike Christian og Isabella inn på Rigshospitalet gjennom parkeringskjelleren, og derfra opp til rommet hvor Mary og tvillingene holder til.

Pressesjef ved det danske hoffet kan fortelle at både Christian og Isabella syntes det var riktig så spennende å se sine to små søsken for første gang.


Prins Christian og prinsesse Isabella fikk i dag møte sine nye søsken - skjermet for pressen

Prins Joachim og prinsesse Marie har ikke fått besøkt Mary og tvillingene på sykehuset. Dette er fordi de visstnok for tiden skal være på en privat utenlandstur. Men onkel Joachim og tante Marie får nok tidsnok møtt sin nye nevø og niese, og ser nok frem til barselbesøk når de kommer hjem til Danmark igjen.

Prins Nikolai og prins Felix ser nok også fram til å møte sin nyfødte fetter og kusine. Og selv om nok ikke lille prins Henrik forstår så mye av det som har skjedd, så har nok han helt sikkert fått to nye fremtidige lekekamerater i sine nye søskenbarn.

Marys storesøster Patricia Bailey skal visstnok akkurat nå være på vei fra Australia til Danmark for å besøke sin søster og sine nye tantebarn. Dermed får Mary snart besøk av enda et av sine familiemedlemmer, noe hun nok setter stor pris på.

6 kommentarer

Pernille

09.01.2011 kl.17:29

familien er nok førnøyde nå ja! hehe

Gina

09.01.2011 kl.18:22

Så koselig for dem : ) Isabella og Christian var nok veldig spente på hvordan søkene var : ))

Kristin

09.01.2011 kl.19:07

Ja, endelig kom tvillingene! Jeg var blitt så lei av å vente, spesielt etter spekulasjonene om at de kanskje kunne komme før jul, at jeg begynte nesten å lure på omde kom i det hele tatt!! Flott at det ble en av hver, jeg trodde det skulle bli to gutter eller to jenter! Gratulerer til hele familien! Nå er jeg spent på hva navnene blir, men først kommer vel bilder av de små! De har jo fødselsdag på samme dag som både Elvis og David Bowie leste jeg et sted.

Elisabeth

09.01.2011 kl.21:28

Så spennende at du skriver om sånne ting! :-) Gleder meg til å følge de to små videre!

Martine

10.01.2011 kl.00:12

Pernille: Ja, det er de nok helt sikkert! :-)

Gina: Ja, jeg kan tenke meg at de var helt i hundre begge to! :-)

Martine

10.01.2011 kl.00:15

Kristin: Jeg også var rimelig lei av å vente nå! ;-) Og endelig kom de! Jeg er også veldig spent på navnene, men det neste høydepunktet nå blir bilder, ja! :-) Det leste jeg også - det er jo litt artig!

Elisabeth: Så fint at du synes det! Det gjør jeg også! ;-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv