hits

Hvilke navn får Mary og Frederiks tvillinger?

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederiks tvillinger har nå rukket å bli 18 dager eller 2,5 uker gamle. Spørsmålet alle nå stiller seg er hvilke navn de to nye medlemmene av den danske kongefamilien får.

Tradisjonen tro innen den danske kongefamilien blir ikke navnene på den lille prinsen og den lille prinsessen avslørt før de leses opp ved døpefonten under dåpen - gjerne 2,5 til 3 måneder etter fødselen. Vi må derfor fortsatt vente en god stund før vi får vite hvilke navn Mary og Frederik har plukket ut til sin nyfødte sønn og datter.

Mens vi venter på dåpsdagen og offentliggjørelsen av navnene, kommer her et innlegg med mine tanker rundt hvilke navn tvillingene vil få, og litt om den danske kongefamiliens navntradisjoner. Jeg vil gjerne høre deres tanker og meninger også, så legg gjerne igjen en kommentar! :-)

Med stor sannsynlighet vil prinsen og prinsessen få fire navn hver, slik deres søsken, far og farmor har, og også deres fettere og onkel har. Det er nemlig en tradisjon i det danske kongehuset å få fire navn, selv om vanligvis kun ett blir brukt i det daglige.

Kronprinsparets førstefødte fikk som ventet navnet prins Christian. I Danmark er de tradisjonelle kongenavnene Frederik og Christian, og ettersom hans far heter Frederik, var det ventet at den lille prinsen, som en dag skal overta tronen, fikk navnet Christian. Prins Christians fulle navn er  Christian Valdemar Henri John, og mellomnavnene har prinsen fått etter en tidligere dansk konge, Valdemar 4., samt besteforeldre på begge sider, farfar prins Henrik og morfar John.

Da prinsesse Isabella ble født var det større usikkerhet rundt hvilket førstenavn det danske kronprinsparet ville gi sin datter. Og at den lille prinsessen fikk navnet Isabella kom som en stor overraskelse. Isabella er ikke et typisk dansk kongelig navn, men Mary og  Frederik skal visstnok ha funnet det på den danske kongefamiliens slektstre. Isabella fikk nok sitt navn fordi det var et navn kronprinsparet likte, i tillegg til at det har konglige røtter. Isabellas fulle navn er Isabella Henrietta Ingrid Margrethe, og mellomnavnene har prinsessen fått etter sin avdøde mormor Henrietta, oldemor dronning Ingrid og farmor dronning Margrethe.

Når Mary og Frederik nå skal velge navn til sin nye sønn og datter, står de som med Isabella mer fritt enn med Christian. Jeg vil tro at de har litt de samme kriteriene som da de valgte navnet til Isabella også denne gangen. Da tenker jeg på førstenavn som kronprinsparet selv liker, og som kanskje har røtter i den danske kongefamiliens slekt selv om det kanskje ikke er tradisjonelle danske kongelige navn. Og ettersom Mary har australsk bakgrunn vil jeg tro at også tvillingene vil få engelskklingende navn.

Tvillingenes mellomnavn tror jeg vil bli mer tradisjonelle danske kongelige navn, og kanskje vil navnene Mary og Frederik bli ett av tvillingenes navn, ettersom Christian og Isabella er oppkalt etter blant annet besteforeldre, mens foreldrenes navn ikke er brukt. Det kan også være at Mary og Frederik velger å gi tvillingene ett eller flere av de samme mellomnavnene som Christian og Isabella har. Det er tradisjon at sønner av kongen/dronningen eller kronprinsen/kronprinsessen får minst ett at de tradisjonelle danske kongenavnene Christian og Frederik, og ettersom storebror allerede har fått navnet Christian er det stor sannsynlighet for at den lille prinsen vil få Frederik som et av sine navn.

Dette er mine tanker om hva jeg tror det danske kronprinsparet vil legge vekt på når det gjelder valg av navn til sine nyfødte tvillinger. Men det kan godt hende jeg er helt på jordet, og at Mary og Frederik også denne gangen vil overraske oss - slik de gjorde med Isabella.


Hvis jeg skal komme med noen forslag til navn, er dette blant fornavnene jeg tror kan være aktuelle:

Prinsen: William, Oskar, Edvard, Alexander, Gustav, Richard, Philip, Magnus

Prinsessen: Mathilde/Matilda, Louise, Sofie, Amelia/Amalie, Charlotte, Elizabeth, Thyra, Victoria

Og blant mellomnavnene tror jeg disse kan være blant alternativene:

Prinsen: Frederik, Valdemar, Henrik/Henri, John, Johan, Knud, Magnus

Prinsessen: Mary, Henrietta, Ingrid, Margrethe, Alexandra/Alexandrine, Elizabeth, Dagmar, Ingeborg

Hva er dine tanker rundt hva Mary og Frederik vil legge vekt på i valget av navn til sine tvillinger? Og hvilke navn tror du Danmarks nye prins og prinsesse vil få?

Bilder: danishroyal.blogspot.com, bt.dk

12 kommentarer

Veronica

26.01.2011 kl.20:41

Jag håller helt med om ditt sakliga resonemang kring namnen! =)

Några andra tänkbara namn (som också finns långt tillbaka på det danska kungaträdet) är Hedvig, Josephine och Adam. Eller kanske blir det en Beatrice, Nathalie eller Jacob?

Det blir så roligt att få veta! Hoppas vi snart får reda på när dopen skall hållas!

Martine

26.01.2011 kl.21:58

Veronica: Fine navneforslag du kommer med - disse er helt klart også tenkbare navn! Jeg gleder meg også masse til vi får vite navnene! Håper dåpsdatoen blir offentliggjort snart, ja! :-)

Iselin - mommy, fashion.

27.01.2011 kl.13:08

Så søte de var :)

missbee

27.01.2011 kl.16:12

Det har jeg aldri tenkt på faktisk.. hehe

Martine

27.01.2011 kl.17:31

Mamma Iselin: Ja, de er kjempesøte! :-)

missbee: Nei, da så! ;-) Hehe!

Kristin

27.01.2011 kl.21:59

Ja, det blir spennende, men jeg orker ikke bruke så mye energi på det, vi får ikke hvite det før dåpsdagen likevel. Fine navneforslag du kommer med Martine, og jeg liker også godt Veronicas forslag. Adam synes jeg er veldig fint, har fått litt sansen for det i det siste, leste en god bok hvor hovedpersonen heter Adam. Håper bare jeg ikke blir skuffet, slik jeg ble med Isabella.... Jeg kan ikke fordra det navnet på en dansk prinsesse!!!

Hva med Martine eller Kristin?!! Det hadde vært noe det!

Pernille

27.01.2011 kl.22:23

jeg synes jenta burde hete pernille, det er jo et dansk navn og ganske kult så ;) neidaaaa

jeg er ikke så god på sånne navnting, men håper det blir fine navn. gleder meg til å høre de!

Martine

27.01.2011 kl.22:46

Kristin: Det er sant - det er fortsatt lang tid til vi får vite navnene - dessverre! Selv synes jeg navn er veldig moro, så derfor måtte jeg lage et innlegg hvor jeg luftet mine tanker litt. Hehe :-)

Ja, det hadde vært noe! ;-) Hehe.. "Prinsesse Martine" eller "prinsesse Kristin." Jeg har ikke for høye håp om det, men det hadde vært veldig moro! :-)

Martine

27.01.2011 kl.22:49

Pernille: Ja, det synes jeg er et godt forslag! Pernille er et veldig fint dansk navn, og prinsesse Pernille klinger jo veldig flott da! :-) Det blir spennende å se hva de bestemmer seg for... ;-)

Marthe

14.03.2011 kl.19:46

De er VELDIG søte, det er ikke rart om jenta blir oppkaldt etter slektninger

Martine

15.03.2011 kl.00:27

Marthe: Ja, de er utrolig søte! :-) Det er mye mulig tvillingene blir oppkalt etter slektninger - hvertfall noen av navnene.

Martine

15.04.2011 kl.22:23

Veronica: Du gjettet riktig når det gjaldt prinsessen og navnet Josephine! Gratulerer! :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv