hits

Prins William og Kate Middletons bryllup: Forlovere, brudepiker og brudesvenner offentliggjort!

I går ble det offentliggjort hvem som skal være forlovere, brudepiker og brudesvenner ved prins William og Kate Middletons bryllup 29 april.

Følgende melding ble sendt ut på den britiske kongefamiliens Facebook-side i går:


Frøken Catherine Middleton har spurt sin søster, Frøken Philippa Middleton, om å være sin forlover (Maid of Honour).  Prins William har spurt sin bror, Prins Harry, om å være sin forlover (Best Man).

Prins William og Frøken Middleton har valgt følgende brudepiker (Bridesmaids) og brudesvenner (Page Boys):

Lady Louise Windsor ( 7 år - datter av Jarlen og Grevinnen av Wessex)
Margarita Armstrong-Jones (8 år - datter av Viscomte og Viscomtesse Linley)
Grace van Cutsem (3 år - datter av Herr og Fru Hugh van Cutsem)
Eliza Lopes (3 år - datter av Herr og Fru Harry Lopes)
William (Billy) Lowther-Pinkerton (10 år - sønn av Herr og Fru Jamie Lowther-Pinkerton)
Tom Pettifer (8 år - sønn av Herr og Fru Charles Pettifer )

Grace van Cutsem og Tom Pettifer er prins Williams gudbarn.

Detaljer rundt brudepikenes kjoler og brudesvennenes uniformer vil bli gitt på bryllupsdagen.


Ja, her fikk vi da noen flere detaljer rundt prins William og Kate Middletons bryllup. Som forventet har William valgt sin bror Harry til forlover. Kate har likedan valgt sin søster Philippa "Pippa" til sin forlover. Dette er flotte og passende valg synes jeg!

William og Kate har også valgt å ha med seks barn i brudefølget - fire brudepiker og to brudesvenner. Williams kusine Lady Louise er valgt ut til å være en av brudepikene. Hun er datteren til prins Edward og Sophie, hertuginnen av Wessex. Blant de seks brudebarna finner vi også Williams gudbarn Grace og Tom. Grace er datter av nære venner av den britiske kongefamilien, mens Tom er sønn av Williams tidligere barnepike. Camilla, hertuginnen av Cornwalls barnebarn Eliza er også blant brudepikene. Eliza er datteren til Williams "stesøster" Laura.  Blant brudebarna finner vi også Williams tremenning Margarita , og også Billy, sønnen til Williams nære venn og sekretær.

Jeg synes det er flott at William og Kate velger å ha med seg såpass mange barn i brudefølget. Det er hyggelig at Lady Louise er blant brudepikene. Hun er plaget av en øyesykdom, og pga det skjermer hennes foreldre henne for pressen, så det er sjeldent vi ser noe til henne. Men det blir veldig hyggelig å se Louise i offentligheten igjen, hun har jo blitt stor jente! Jeg synes også det er fint at Camillas barnebarn får være brudepike. William viser med dette at de også er familie, og jeg kan tenke meg at Camilla setter stor pris på dette.

Det eneste jeg reagerer litt på når jeg ser navnene på de seks brudepikene og brudesvennene, er at alle de seks barna er fra Williams familie eller vennekrets. Jeg synes det hadde vært naturlig å ta med noen fra Kates side også. Men det var kanskje ingen aktuelle kandidater? Eller er kun brudebarn fra de kongelige kretser bra nok? Hmm...

Nå som enda flere detaljer rundt bryllupet er offentligjgort, merker jeg at jeg gleder meg enda mer til den store dagen.

Hva synes du om prins William og Kate Middletons valg av forlovere, brudepiker og brudesvenner?

7 kommentarer

Helene

15.02.2011 kl.15:05

Gleder meg veeldig til dette bryllupet! :)

Marthe

15.02.2011 kl.22:02

Jeg synes det er fantastisk at prins Harry skal være forlover :D Jeg venter bare på at han skal be meg være daten hans nå ;) Hehehe.. Kanskje Kate ikke har så stor familie? Ingen av hennes søsken har jo barn, så er kanskje ikke så mange aktuelle kandidater?

Kristin

15.02.2011 kl.22:43

Takk for all informasjonen Martine! Ja, jeg begynner virkelig å glede meg til bryllupet jeg også nå!! Vi er jo også invitert - via TV-skjermen!

Jeg synes det er veldig hyggelig at Lady Louise skal være brudepike, flott at vi får se henne igjen, og at Camillas barnebarn skal være med. Fin anerkjennelse til Camilla. Nei, jeg tror ikke det er fordi de ikke vil ha ikke-kongelige med, det er nok sikkert fordi det ikke er noen aktuelle i Kates familie. I tillegg er jo søsteren hennes forlover.

Og det er alltid supert å se god-gutten Harry!!

Martine

16.02.2011 kl.00:51

Helene: Det gjør jeg også! :-)

Marthe: Hehe, ja det hadde vært noe det! ;-) Ja, det er helt sikkert det som er grunnen. Det var ikke meningen å være mistenksom, men jeg bare reagerte litt da jeg så at alle brudebarna er fra Williams side.. :-)

Martine

16.02.2011 kl.00:53

Kristin: Bare hyggelig! :-) Ja, det blir moro å se bryllupet! Jeg gleder meg masse! :-) Ja, det er nok det som er grunnen! :-)

Johannes

20.02.2011 kl.19:27

Tack för kommentaren på min blogg förut, tycker också detta ska bli riktigt kul! Har inte haft så höga förväntningar på det här innan (känns som det hela - förutom vigseln, kommer att bli väldigt privat), men precis som du säger ser man fram emot det ännu mer nu när de har avslöjat mer detaljer!

Martine

21.02.2011 kl.16:02

Johannes: Det er sant! Vi får håpe det ikke blir altfor privat! Da tror jeg mange mennsker verden over vil bli skuffet.. :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv