hits

Prins William og Kate Middletons bryllupsinvitasjoner er sendt ut!

Bryllupsinvitasjonene til prins William og Kate Middletons bryllup 29. april har blitt sendt ut, og nå begynt å nå sine mottagere.

Invitasjonene ble sendt ut til de inviterte gjestene på onsdag eller torsdag denne uken, og det britiske hoffet opplyser at hele 1900 bryllupsinvitasjoner er sendt ut til de heldige utvalgte. Blant de inviterte er politiske ledere, kirkeledere, diplomater og kongelige fra hele verden, men også mer enn 1000 venner og familiemedlemmer.

Her ser dere William og Kates bryllupsinvitasjon som nå er sendt ut:

På bryllupsinvitasjonen står følgende skrevet: "The Lord Chamberlain is commanded by The Queen to invite ... to the Marriage of His Royal Highness Prince William of Wales, K.G. with Miss Catherine Middleton at Westminster Abbey on Friday, 29th April, 2011 at 11.00 a.m."


Alle de 1900 gjestene er imidlertid ikke inviterte til hele bryllupsfesten. Dette antallet gjelder nemlig de som er invitert til vielsen i Westminster Abbey kl. 11.00.

600 av disse er så invitert til bryllupslunsjen dronning Elizabeth holder etter vielsen, mens bare 300 er invitert til den mer private bryllupsmiddagen på Buckingham Palace hvor prins Charles er vert.

Navnene på de inviterte bryllupsgjestene er ikke offentliggjort, men i tillegg til mer enn 50 medlemmer fra den britiske kongefamilien, skal over 40 kongelige fra andre kongehus være invitert.

Vi kan altså vente oss et storslaget bryllup med kongelige representanter fra hele Europa til stede. Jeg gleder meg! :-)

9 kommentarer

Criminal Minds Norway

20.02.2011 kl.11:12

Er ikke lenge til nå ! :)

Martine

20.02.2011 kl.11:25

Annelies: Nei, nå nærmer det seg med stormskritt! Bare litt over 2 måneder igjen! :-)

Amina

21.02.2011 kl.13:59

Denne helgen var jeg og så filmen "The king's speech" eller kongens tale som den heter på norsk. Jeg hadde skyhøye forventninger og så for meg en fantastisk film med utsøkt dialog. Dialogen skuffet ikke, den var like vittig som jeg hadde sett for meg. Det var ikke mange karakterer i filmen, det var tydelig at her skulle det fokuseres på kongen og hans logoped. Det fungerte godt,og jeg var nok ikke den eneste i salen som satt pris på logopedens slagferdige replikker.

Filmen har noen scener som er svært rørende,og jeg kunne ikke unngå å felle en varm tåre eller to i en litt kald kinosal. Dog skulle jeg ønske de fokuserte litt mer på broren Edvard, mannen som abdiserte for å kunne gifte seg med den to ganger fraskilte amerikanske sosietetskvinnen Wallis Simpson. Forøvrig har skuespilleren som spilte Edvard en slående likhet med den egentilige Edvard. Edvard hadde som vi vet sympati for nazistene. Dette kom ikke tydelig frem i filmen, unntatt når han en gang i filmen sier:"Hitler vil ta seg av det". Jeg tror filmen om Edvard og Wallis Simpson om den en gang lages vil være svært spennende.

Prinsen og logopeden får etterhvert et vennskapelig forhold, selv om prinsen insisterer på at de skal ha et profesjonelt fohold og på at han skal kalle han hans kongelige høyhet. De får som sagt et nært forhold og prinsen bekjenner seg til logopeden og forteller han om hans barndom. Det var trist å høre at de ble oppdratt for det meste av barnepikene og at de ble "presentert" for foreldrene.

Barna til kong George har ikke en stor rolle i filmen, men jeg kunne ikke unngå å legge merke til at Elizabeth burde vært spilt av en litt eldre skuespiller. Colin Firth er en fabelaktig skuespiller, bare øynene hans i filmen var oscarverdige. Han hadde en tristhet i øynene som vi i salen ikke kunne unngå å kjenne.

Jeg skulle ønske filmen varte lenger, og at fokuset var på litt flere karakterer enn bare kongen og logopeden. Filmen har blitt overøst med flere seksere og femmere av kritikerne. Misforstå meg rett, filmen var god,men jeg mener at den kunne vært enda bedre. Jeg angrer ikke på at jeg så den og anbefaler alle royalistene her og se den.

Amina

21.02.2011 kl.14:08

Dronningen inviterer ikke personlig,men gjennom Lord Chamberlain. Hvem er han? Inviterte det norske kongeparet til bryllup på samme måte i 2001? Altså gjennom en "Lord Chamberlain"?

Gjett hvem som også gleder seg vilt til dette bryllupet? Amerikanerne. Det kommer til å bli en enorm dekning av dem i april på alle tv kanaler og talk shows. Det blir interessant høre fra deres perspektiv, siden de ikke har monarki.

Martine

21.02.2011 kl.16:10

Amina: Tusen hjertelig takk for at du delte dine tanker om filmen "The King's Speech" etter å ha sett den! Det var interessant å lese! Den høres veldig interessant ut, og jeg skal absolutt prøve å få sett den om ikke så lenge! Ja, Colin Firth er virkelig en fantastisk skuespiller, så jeg kan tenke meg at han spilte bra! Igjen, tusen takk! Det var spennende lesning!

Martine

21.02.2011 kl.16:17

Amina: Lord Chamberlain er hoffsjefen i det britiske hoffet. Lord Chamberlain er en tittel som har vært brukt siden 1400-tallet, og Lord Chamberlain har alltid adelig rang.

Ja, det norske kongeparet inviterte på samme måte til Haakon og Mette-Marits bryllup i 2001 - da ikke gjennom Lord Chamberlain, men gjennom hoffsjefen. Det var da hoffsjefen som inviterte på vegne av/oppdrag fra kongen og dronningen.

Amina

23.02.2011 kl.14:55

Ahh, veldig fin tittel da. I Danmark heter hoffsjefen "Hofmarskallen" fant jeg ut.

Så hyggelig at du likte det jeg skrev:)

Jeg fant også ut at det kommer en film om Edvard og Wallis Simpson i 2011 en gang. W.E (2011)

http://www.imdb.com/title/tt1536048/

Amina

23.02.2011 kl.15:21

Og filmen er laget av selveste Madonna! I tillegg spiller Natalie Dormer, hun som spilte Anne Boleyn i Tudors, dronningmoren.

Martine

23.02.2011 kl.16:40

Amina: Ja, det stemmer! Og i Sverige heter hoffsjefen "Hofmarskalken" - ca. det samme som på dansk.

Ja, det hørte jeg om! Det høres også ut som en spennede film! Det så artig med filmer med kongelig handling! :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv