hits

Den norske kongefamilien til stede ved åpningen av Oslo Ski-VM 2011

I kveld fant åpningsseremonien av Oslo ski-VM 2011 sted. Norges kongepar og kronprinsfamilie var til stede ved åpningen.

Ski-VM 2011 finner sted i Oslo, og i kveld klokken 18.00 gikk startsskuddet av med en storslaget åpningsseremoni på Universitetsplassen. Arrangementet vil bestå av til sammen 21 øvelser innenfor langrenn, hopp og kombinert fordelt på 12 dager, og vil avsluttes søndag 6. mars.

Under kveldens seremoni ble Oslo ski-VM 2011 offisielt åpnet av FIS-president Gian Franco Kasper. Oslos ordfører Fabian Stang talte og ønsket velkommen til hovedstaden, og Maria Haukaas Mittet sang den offisielle VM-sangen "Glorious". Deltok gjorde også 1700 elever fra 37 Oslo-skoler. Disse var med på å representere de ulike deltagernasjonene. Politiet anslår at hele 50.000-60.000 mennesker hadde møtt opp for å få med seg åpningsseremonien. Og blant disse var altså vår idrettsinteresserte kongefamilie.

Både kong Harald og dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, samt prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Mgnus var kledd i Ski-VM 2011s egne klær. De hadde på seg luer og ytterjakker med Oslo Ski-VM 2011s egen logo og arrangementets farger, oransje og sort.

Her ser dere noen bilder av vår kjære kongefamilie fra kveldens åpningsseremoni av Oslo ski-VM 2011!

5 kommentarer

24.02.2011 kl.15:47

Jeg satt også å så på ski-VM, og da så jeg kongefamilien. Kong Haakon VII begynte jo med dette, og det er bra de følger opp!:D hehe..

Kristin

24.02.2011 kl.16:27

Flotte bilder og fin artikkel, Martine!

Veldig hyggelig at de tar barna med på et slikt arrangement, og jeg håper vi får se dem senere i mesterskapet også. Gleder meg til å følge den sportslige delen, det blir nok spennende, og jeg mener at ski er best på TV! He, he! Forresten, vet du om det blir vanlig Holmenkollsøndag i mars slik som tidligere, siden det er VM der i år?

Martine

26.02.2011 kl.15:27

Anonym: Ja, det er en fin tradisjon at kongefamilien stiller opp på disse arrangementene!

Kristin: Takk! Helt enig - det er veldig hyggelig at de tar med barna på slike arrangement! Jeg også gleder meg til å følge med på VM! Jeg er ikke helt sikker, men jeg mener å ha hørt at det ikke blir vanlig Holmenkollsøndag i år pga VM..

Kristin

26.02.2011 kl.16:05

Ja, det var det jeg trodde jeg òg, det høres sannsynlig ut, men Holmenkollrennet pleier jo å være med i Verdenscupen, men kanskje VM-rennet blir det i stedet da...

Martine

26.02.2011 kl.19:18

Kristin: Ja, det pleier jo det, men i år tror jeg de rett og slett har droppet Holmenkollen som arena for renn i verdenscupen pga ski-VM... Jeg tror ikke VM-øvelsene teller som del av verdenscupen.

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv