hits

Detaljer om fyrst Albert og Charlene Wittstocks bryllup offentliggjort

Flere detaljer rundt bryllupet mellom fyrst Albert av Monaco og Charlene Wittstock er offentliggjort:


Den borgerlige vielsen vil finne sted fredag 1. juli klokken 17.00 i fyrstepalasset i Monaco. Philippe Narmino vil lede seremonien.


Den religiøse vielsen vil finne sted lørdag 2. juli klokken 17.00 på slottsplassen foran fyrstepalasset i Monaco. Erkebiskop Bernard Barsi vil vie brudeparet. 3 500 gjester vil bli invitert til seremonien, som vil bli vist på storskjermer.

Den offisielle bryllupsmiddagen, fulgt av dans, vil finne sted i Oceanographic Museum.

Både fredag 1. juli og lørdag 2. juli vil bli fridager i Monaco.


Det vil altså bli to vielser når fyrst Albert og Charlene Wittstock gifter seg i sommer. Den første vielsen, som vil finne sted fredag 1. juli, er den borgelige vielsen. Denne vil finne sted inne i fyrstepalasset.

Dagen etter, lørdag 2. juli, vil den religiøse vielsen finne sted, og det er denne som vil foregå utendørs, på slottsplassen til fyrstepalasset (som vist på skissene du kan se her). Til denne vielsen er det invitert hele 3500 gjester! Og for at alle gjestene skal kunne få med seg hva som foregår, vil altså seremonien bli vist på storskjermer rundt i utendørskatedralen.

Tidspunktet for begge vielsene er altså kl. 17.00. En av årsakene til at tidspunktet for vielsene er såpass sent på dagen, er nok det varme klimaet i Monaco på denne tiden av året. Midt på dagen ville det nok sannsynligvis blitt i varmeste laget for utendørsvielsen.

I motsetning til prins William og Kate Middletons bryllup 29. april, hvor vielsen starter kl. 11.00, vil fyrst Albert og Charlene Wittstocks bryllup bli et ettermiddagsbryllup, hvor vi nok kan forvente at gjestene vil være kledd i gallaantrekk. Det håper jeg hvertfall!

3 kommentarer

Kristin

26.02.2011 kl.19:17

Takk for ny informasjon! Jeg gleder meg enda mer til bryllupet etterhvert som jeg vet mer. Jeg ble glad da jeg hørte det skulle være ettermiddagsbryllup, pga dette med gallaantrekk osv. Lurer på om de skal ha brudebarn, og om kanskje Prinsesse Alexandra skal være brudepike? Pauline Ducruet er vel kanskje for gammel?! Tror du det blir sendt på norsk TV? Det er ikke usannsynlig, det er jo en reglerende monark som gifter seg, og Fyrst Rainiers begravelse ble jo send direkte på NRK, jeg så det selv, og Dronning Sonja representerte Norge.

Criminal Minds Norway

26.02.2011 kl.19:19

Nok et bryllup å glede seg til :)

Martine

04.03.2011 kl.15:53

Kristin: Ja, det gjør jeg også! Helt enig - veldig bra at det blir ettermiddagsbryllup! Det blir spennende å se om de skal ha brudebarn, ja.. Jeg håper det! Jeg tror det hvertfall er sannsynlig at den religiøse vielsen blir sendt på norsk tv.. Ellers tror jeg den i mindre grad vil bli dekket enn prins William og Kate Middletons bryllup vil bli. Det er, som du sier, en monark som gifter seg, men samtidig er ikke fyrst Albert den mest omtalte monarken her i Norge. Men jeg håper selvfølgelig at det blir TV-dekningen av bryllupet!

Annelies: Ja, alltid moro med kongelige bryllup! :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv