hits

Prins William og Kate Middletons bryllup: Slik blir bryllupskortesjen

Bryllupet mellom prins William og Kate Middleton nærmer seg. Det er nå bare drøye måneden igjen til den store dagen. Her kommer litt mer informasjon rundt bryllupskortesjen!

Prins William og Kate Middleton gifter seg i London 29. april, og vielsen vil foregå i Westminster Abbey. Brudeparet vil ankomme hver for seg, men etter vielsen vil de forlate Westminster Abbey sammen og kjøre bryllupskortesje til Buckingham Palace hvor bryllupsfesten vil finne sted.

Bryllupskortesjen vil kjøre en rute fra Westminster Abbey til Buckingham Palace. Ruten vil inkludere Parliament Square, Whitehall, Horse Guards Parade og The mall. Bryllupsvognen vil bli dratt av fem hester, og brudeparet vil sitte oppi og vinke til folket langs kortesjeruten.

Her ser dere bryllupsvognen prins William og Kate Middleton vil forlate Westminster Abbey i, som et gift par:

Vognen er gammel og ærverdig. Den er en "State Landau", og ble bygget spesielt til kong Edward VII i 1902, for å brukes ved hans kroning.

Vognen brukes kun til spesielle anledninger. Blant annet blir den brukt av dronning Elizabeth for å møte statsoverhoder som kommer på statsbesøk til England. Vognen ble også brukt ved prins Charles og prinsesse Dianas bryllup i 1981.

Ved regn vil imidlertid William og Kate bli kjørt i "The Glass Coach", en vogn med tak, hvor brudeparet sitter mer beskyttet. Den ser slik ut:

Bryllupskortesjen vil bestå av i alt fem kjøretøy. Først kommer bryllupsvognen, "The 1902 State Landau" eller ved dårlig vær, "The Glass Coach", med brudeparet. Deretter, i kjøretøy to og tre, følger forloverne, samt brudepikene og brudesvennene. I kjøretøy fire vil dronning Elizabeth og prins Philip sitte, og i kjøretøy fem vil Williams far og stemor, prins Charles og hertuginne Camilla sitte, sammen med Kates foreldre Michael og Carole Middleton.

Vi får krysse fingrene for fint vær, så vi får se mest mulig av det vakre brudeparet!

7 kommentarer

Criminal Minds Norway

25.03.2011 kl.12:47

Forhåpentligvis blir det fint vær den dagen ! :)

Marthe

25.03.2011 kl.12:55

Nå nærmer det seg virkelig! Jeg gleder meg! Har satt av hele dagen til å kun kose meg med vin og bryllup :) Det blir nok litt av en opplevelse å se.

Martine

25.03.2011 kl.13:35

Annelies: Ja, forhåpentligvis!

Marthe: Ja, det gjør det virkelig! Det har jeg også! Det blir stort!! :-)

espen

25.03.2011 kl.16:27

Vet du om noen filmer om europeiske kongefamilier? Spesielt den engelske er svært interessant. Hadde satt pris på en liten liste hvis du vet om noen :-D

Kristin

26.03.2011 kl.19:28

Hei Espen!

Selv om du spør Martine, så tillater jeg meg å svare deg likevel! Jeg anbefaler dokumentarserien "En kongelig familie", om danske Kong Christian og Dronning Louise og deres etterkommere, spillefilmen "The Queen" om Dr. Elizabeth og Dianas død, "The Young Victoria", spillefilm om Dronning Victorias første år (nydelig film) og så er en av hennes etterkommere Prinsesse Beatrice statisk i filmen, "Marie Antoinette" m.m. Og så er det jo laget to serier om Henrik 8., og en film med Kenneth Branagh som den samme kongen. Det er nok flere filmer, men kommer ikke på dem akkurat nå.... Martine har vel også laget en kategori om bøker, film og TV.

Hilsen Kristin :)

espen

26.03.2011 kl.22:52

Ah, tusen takk! Elsker slike filmer, har dog sett Marie Antoinette :)

Martine

27.03.2011 kl.11:10

espen og Kristin: Beklager sent svar herfra! Så flott at du svarte, Kristin! "En kongelig familie" anbefaler jeg også! Den er veldig informativ og fin synes jeg! "The Queen" likte jeg også godt. De andre du nevner Kristin har jeg ikke sett, men det bør jeg kanskje gjøre!

Jeg undersøke litt mer og se om jeg finner flere filmer om europeiske kongefamilier jeg også! :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv