hits

Tvillingene skal hete Vincent Frederik Minik Alexander og Josephine Sophia Ivalo Mathilda!

Danmarks lille prins og prinsesse er nå døpt, og navnene er endelig offentliggjort!

Navnene ble kjent først ved døpefonten, da biskop Erik Normann Svendsen spurte de stolte foreldrene: "Hva skal barnet hete?"

Den lille prinsen var den første som ble døpt. Han ble båret til dåpen av sin far kronprins Frederik, og fikk navnet Vincent Frederik Minik Alexander.

Deretter var det den lille prinsessens tur. Hun ble båret til dåpen av sin mor kronprinsesse Mary, og fikk navnet Josephine Sophia Ivalo Mathilda.

Tvillingenes navn og titler er da altså H.K.H. Prins Vincent Frederik MInic Alexander og H.K.H. Prinsesse Josephine Sophia Ivalo Mathilda.


Endelig fikk vi altså vite hvilke navn Mary og Frederik har gitt sine tvillinger!

Den lille prinsen og prinsessens førstenavn ble altså Vincent og Josephine. At prinsessen fikk navnet Josephine synes jeg ikke var så overraskende. Mer overraskende synes jeg det var at prinsen fikk navnet Vincent. Josephine synes jeg er et flott navn. Vincent må jeg imidlertid innrømme at jeg trenger litt tid til å vende meg til.

At et av prinsens mellomnavn ble Frederik, kom heller ikke som en overraskelse, ettersom der er tradisjon at sønner av kommende danske konger enten får navnet Christian eller Frederik som et av sine navn.

Prinsessens mellomnavn Sophia og Mathilde og prinsens mellomnavn Alexander er alle navn som heller ikke kom altfor overraskende. Disse er navn med tradisjoner i kongefamilien, og kanskje er navnet Mathilde også et nikk til kronprinsesse Marys hjemland Australia?!

At prinsen og prinsessen fikk henholdsvis Minik og Ivalo blant sine navn, var den største overraskelsen, kanskje i tillegg til at prinsen fikk Vincent som førstenavn. Minik og Ivalo er grønlandske navn, og kronprinsparet har nok valgt disse navnene ettersom Grønland er en del av Danmark.


Hva synes du om tvillingenes navn?

23 kommentarer

Amina

14.04.2011 kl.16:19

Ivano og Milnic var litt underlige navn. Hva kommer de av? At det skulle bli Josephine hadde jeg bare en følelse av.

Elisabeth

14.04.2011 kl.16:19

Jeg syns de er kjempe søte ! Veldig uvanelig med Vincent, men Josefine er jo ganske vanlig.

syns kombinasjonen Vincent Frederik var veldig fint , og Josefine Sofie også !

Minik og Ivalo var veldig uvanelig, grønnlandsk tydeligvis ! Mens Alexander og Mathilda var jo ikke så merkelig at de valgte kanskje :)

Martine

14.04.2011 kl.16:29

Amina: Ivano og Minik er visst grønlandske navn. Grønnland er som kjent en del av Danmark, og det er nok for å hedre det grønnlandske folk at disse navnene er valgt.

Elisabeth: Vincent var overraskende, ja! Jeg også likte kombinasjonene av de to første navnene, men jeg tipper de bare komemr til å bruke Josephine og Vincent til daglig. Ja, Minik og Ivalo er visst grønnlandske navn, ja!

Astrid

14.04.2011 kl.17:13

jeg tror grunnen til at de valge Vincent er at det er et ganske normalt engelsk navn altså australsk! Jeg syns navnene til tvillingene er fine og jeg syns det er bra at de valgte grønlandske navn, ettersom Grønland er en del av Danmark. jeg tror jeg har nevnt det tideligere at jeg trodde de hadde en annen dåpskjole, da mente jeg ikke den som ble brukt av prins Hanrik men den prinsesse Josephine hadde på i dag.

Stian Stensrud

14.04.2011 kl.18:25

Så lenge de har fire guttenavn og fire jentenavn "å ta av", synes jeg det er flott av dem å velge et grønlandsk guttenavn og ett grønlandsk jentenavn til barna sine.

Hvis jeg kan tillate meg å ta et sleivspark til søsknenes navn, er det flott at Christian har Henry og John blant sine navn - og derfor er oppkalt etter sine to bestefedre. Og Isabella har Margrethe og Henrietta blant sine navn - og derfor er oppkalt etter sine to bestemødre. På den måten har Frederik og Marys barn allerede blitt oppkalt etter alle sine fire besteforeldrene, og da er på en måte navnevalget friere, tenker jeg. Jeg synes derfor det er flott at barna har hvert sitt grønlandske navn, selvom det er nokså utradisjonelt.

Vincent er et utradisjonelt navn, ja. Men synes det er flott, siden Mary er australsk. Hovednavnene til alle barna deres er jo navn som også brukes i Australia, og byr ikke på uttaleproblemer

Anna

14.04.2011 kl.19:01

Synes det va nydelige navn :) Vincent Frederik og Josephine Sophia va en uvanlig nabmekombinasjon, men veldig fin. Kan du legge ut bilder fra barnedåpen, trur du?

14.04.2011 kl.19:47

Tja, de var fine. Litt uvanlig kombinasjon, men de var fine :)

Martine

14.04.2011 kl.19:47

Astrid: Aha, så det var den kjolen du mente! Du fikk rett du da! :-)

Stian Stensrud: Jeg synes også det var fint av Mary og Frederik å velge et grønlandsk navn til hvert av barna. Som du sier har allerede Christian og Isabella blitt oppkalt etter bedteforeldrene, så de sto nok mer fritt ang. valg av navn denne gangen, ja.

Martine

14.04.2011 kl.19:51

Anna: Ja, jeg skal legge ut bilder fra dåpen! :-)

Anonym: Litt spesielle kombinasjoner, ja, men vi blir nok vant til navnene etter hvert! :-)

Lena

14.04.2011 kl.20:14

Jeg syns Vincent og Josephine passer godt til de små, kongelige tvillingene. Dessuten likte jeg at de fikk hvert sitt grønlanske navn.

Ble så glad da jeg fant denne bloggen, jeg :)

Martine

14.04.2011 kl.20:23

Lena: Så hyggelig å høre at du liker bloggen! :-)

Pernille

14.04.2011 kl.20:23

likte noen av navnene!

Josephine sine synes jeg passet bra. litt mer usikker med Vincent.. jeg hadde kanskje likt et navn som Alexander til fornavn. morsomt med navn fra Grønland inni der selvom de var litt spesielle da. :)

Martine

14.04.2011 kl.20:52

Pernille: Enig! Likte Josephine, men er litt mer skeptisk til Vincent.. Satser på at jeg vender meg til det etter hvert! :-)

Kristin

14.04.2011 kl.22:33

Jeg likte navnene, og jeg ble ikke skuffet slik som med Isabella i sin tid... Jeg liker veldig godt Josephine, et navn med kongelige tradisjoner og et godt og kraftig navn - slike som jeg liker, (forbinder det med Napolens keiserinne Josephine), og de andre navnene hennes er også greie. Da jeg først hørte Vincent, tenkte jeg: Hva?!! Vincent?!! Syntes det passet dårlig, men etterhvert var det ikke så verst, og da jeg hørte Vincent Frederik satt det som et skudd! Flott og klassisk navn, som jeg først og fremst forbinder med maleren Vincent van Gogh! Hadde nok foretrukket Alexander som førstenavn, men det er jo et veldig vanlig navn, så kanskje derfor det ikke ble det. Kjempeflott med grønlandske navn, Minik er jeg ikke så begeistret for (høres ut som "mini"), men Ivalo er supert!!

GUR :)

15.04.2011 kl.04:42

Synes det var utrolig flotte navn, jeg! Vincent synes jeg er et kjempefint navn. :) Litt morsomt at de allerede har oppført navnene på kronprinsparets hjemmeside :)

GUR :)

15.04.2011 kl.04:43

Skulle nesten ønske de norske barna hadde fire navn også! ;)

Martine

15.04.2011 kl.15:25

Kristin: Jeg tenker det samme som deg ang. Josephine, og jeg synes det passer veldig godt. Vincent er jeg derimot forstått litt skeptisk til... Men flott med grønlandske navn, ja!

GUR: Ja, de er kjappe til å oppdatere! ;-) Hehe, ja det er sant! Det er så moro med navn! :-)

Anna

15.04.2011 kl.21:19

synes de grønlandske navnan va litt spesielle, men skjønne hvorfor dem valgte grønlandske navn. Kom nettopp over en artikkel på Se og Hør si hjemmeside der det sto at navnet Minik betyr 'ørevoks', mens Ivalo betyr 'scenetråd'. Det spørs om kronprinsparet visste ka de betydde da de valgte navnan til sine yngste barn. E ikkje sikkert de veit det enda.. Men alle de fire navnan til begge dåpsbarna va fine uansett :)

Martine

15.04.2011 kl.23:28

Anna: Ja, jeg har lest flere artikler som skriver om ulike betydninger av Minik og Ivalo. Det var nok bare det at navnene er grønlandske som gjorde at Mary og Frederik valgte dem, ikke betydningen bak navnene.

Kristin

16.04.2011 kl.19:32

Jeg skjønner deg når det gjelder Vincent, det er vel slik jegn har det med Isabella, men denne gangen var jeg forberedt på overraskelser...

Martine

16.04.2011 kl.23:44

Kristin: Ja, det er nok det! Vincent i seg selv er helt greit, men jeg hadde håpet på et navn med kongelige tradisjoner. Men, men.. Som sagt, jeg vender meg nok til det etter hvert! :-)

29.04.2011 kl.22:29

Det var flotte navn. Jeg liker godt å følge med på bloggen din. Kunne du kansje legge ut litt fakta om den norske kronprinsfamilien? Bilder og nyheter?

Martine

30.04.2011 kl.10:43

Anonym: Hyggelig å høre! Du finner en del fakta om den norske kongefamilien hvis du ser i arkivet under de ulike kategoriene. Nyheter kommer kontinuerlig når det skjer noe! :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv