hits

Tvillingdåpen: Dåpskjolene

I forkant av gårsdagens kongelige tvillingdåp var et av spørsmålene hvordan kronprinsesse Mary og kronprins Frederik ville løse "problemet" med at det kun var en tradisjonell dåpskjole i den danske kongefamilien, mens det jo var to barn som skulle døpes. Dette løste de imidlertid med glans!

På forhånd var flere spørsmål rundt dette problemet stilt, og flere løsninger var skissert. Ville Mary og Frederik få laget en likedan kjole som den tradisjonelle dåpskjolen? Ville kronprinsparet få sydd to helt nye dåpskjoler til sine tvillinger? Eller ville kanskje en av tvillingene døpes i kjolen prins Henrik ble døpt i? Eller den prins Nikolai og prins Felix ble døpt i?

Løsningen ble derimot denne:

Den lille prinsen, som fikk navnet Vincent, bar den tradisjonelle dåpskjolen, som ble laget til Christian Xs dåp i 1870. Den lille prinsessen, som fikk navnet Josephine, bar en liknende dåpkjole - en kjole som ble funnet av dronning Margrethe i avdøde dronning Ingrids eiendeler. Det er ikke kjent hvordan kjolen kom i Ingrids besittelse, men det formodes at den avdøde dronningen har mottatt den som en gave i forbindelse med Margrethes fødsel.

Det at den lille prinsen fikk den tradisjonelle kjolen, mens den lille prinsessen "måtte nøye seg" med den andre kjolen, tror jeg ikke det er noen som har reagert negativt på. De to kjolene var i samme stil, og var nokså like. Dette kan være noe av grunnen til at ikke det har blitt noe mer oppstyr rundt dette. Dåpskjolen prins Vincent hadde på seg er den tradisjonelle kjolen, brukt i den danske kongefamilien i lang tid, mens dåpskjolen prinsesse Josephine hadde på seg er også en familiekjole, og nye tradisjoner kan kanskje bli lagd med denne...

Hva synes du om hvordan kronprinsesse Mary og kronprins Frederik løste "dåpskjoleproblemet"?

5 kommentarer

Pernille

15.04.2011 kl.16:31

kjempefine kjoler! smart måte å løse det på ja.

Veronica

15.04.2011 kl.17:11

Jag kan tänka mig att Vincent fick den traditionella därför att han är den äldsta av tvillingparet, hur som helst var Josephines riktigt söt.

Martine

15.04.2011 kl.17:28

Pernille: Ja, det synes jeg også!

Veronica: Ja, Vincent fikk helt sikkert den tradisjonelle kjolen fordi han er eldst! Jeg også synes Josephines kjole også var veldig fin!

selskabsdamen

21.05.2011 kl.11:41

Jeg skriver om dåpskjoler på min blogg i dag og da bruker jeg det fine bildet herfra!

Martine

22.05.2011 kl.09:43

selskabsdamen: Det er i orden! :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv