hits

Statsbesøk fra Luxembourg: Gallamiddag på Slottet

Hei igjen kjære lesere!

Da er siste eksamen unnagjort, og jeg har nå sommerferie! Jeg er nå tilbake igjen for fullt med bloggingen. Igjen, beklager lite blogging den siste tiden, men jeg har rett og slett ikke hatt tid.

Det er flere av dere som har spurt om hva jeg studerer. Jeg går fjerde og siste år ved allmennlærerutdanningen ved Høgskolen i Oslo. Jeg hadde min siste eksamen i dag, noe som betyr at jeg nå er ferdig utdannet adjunkt, eller allmennlærer! :-) Fra høsten av begynner jeg å jobbe ved en barneskole her i Oslo.

Det var litt om meg og min utdanning... Her kommer et innlegg om gallamiddagen på slottet i forbindelse med statsbesøket fra Luxembourg denne uken!

Denne uken er storhertugparet av Luxembourg på statsbesøk i Norge.

Storhertug Henri og storhertuginne Maria Teresa av Luxembourg er denne uken på offisielt besøk i Norge, og i den anledning var det mandag kveld duket for gallamiddag på Slottet.

Både kongeparet og kronprinsparet, samt prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og prinsesse Astrid stilte opp på middagen til ære for Luxembourgs storhertugpar.

Dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha Louise, prinsesse Astrid og storhertuginne Maria Teresa var alle kledd i flotte gallakjoler, mens mennene bar uniform.

Her ser dere de flotte bildene av de kongelige klare for gallamiddag!


Kong Harald, storhertug Henri, storhertuginne Maria Teresa, dronning Sonja, kronprins Haakon,
kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Astrid, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn


De kongelige ankommer gallamiddagen på Slottet

 
Storhertuginne Maria Teresa og kong Harald                          Dronning Sonja og storhertug Henri

 
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon     Prinsesse Astrid, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn


Det var veldig hyggelig å se prinsesse Märtha Louise og Ari Behn til stede ved gallamiddagen. Märtha var kledd i en nydelig hvit kjole med blondeermer - kanskje var hun inspirert av Kate Middletons brudekjole? Kjolen var hvertfall helt nydelig, spør du meg!

Både kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Astrid hadde valgt kjoler i duse jordfarger, mens storhertuginne Maria Teresa hadde valgt en sort kjole med et rosa sjal og dronning Sonja en blå og hvit kjole.

Min favoritt blant gallakjolene er helt klart prinsesse Märtha Louises hvite kjole, men jeg likte også kronprinsesse Mette-Marits kjole godt. Både fargen og fasongen på kjolen kler vår flotte kronprinsesse godt

Hva synes du om de kongelige gallakjolene? Hvilken av kjolene er din favoritt?

10 kommentarer

Monica

02.06.2011 kl.00:00

Likte veldig godt prinsesse Märtha Louises kjole. Hun var veldig fin og yndig der hun sto på bildet. Synes kronprinsesse Mette Marit sin var litt kjedelig (i forhold)

02.06.2011 kl.11:00

Mette-Marit

Ina E

02.06.2011 kl.13:52

De kongelige gallakjolene var kjempe fine, men selv syntes jeg at Kronprinsesse Mette-Marits sin kjole var finest! Likte den bedre enn Märtha Louises kjole.:D Er litt uenig med Monica, syntes kanskje Märtha sin ble litt for hvit og kjedelig, men hver sin smak :P hehe :D

Kristin

02.06.2011 kl.19:20

Jeg likte også MLs kjole aller best!! Kjempelekker, og like fin som Kates brudekjole! Jeg likte også MMs kjole, den var original til å være henne, ofte er hun litt for tradisjonell etter min smak. Dronning Sonja og Maria Teresas kjole var litt vel voldsomme...

Martine

03.06.2011 kl.09:14

Monica: jeg er enig i at Märtha hadde den fineste kjolen, men jeg synes nok ikke Mette-Marit sin var kjedelig. Jeg likte i grunn den godt også, men Märtha sin var helt klart flottest synes jeg!

Anonym: Mette-Marits kjole var veldig fin!

Ina E: Ja, hver sin smak! :-) Men enig i at Mette-Marits kjole også var veldig fin!

Kristin: Ja, enig! Sonja og Maria Teresas kjoler var litt voldsomme for min smak også..

Jørgen Marthinsen

03.06.2011 kl.19:01

Jeg syntes alle kjolene, både de som våre kongelige bar og storhertuginnen bar, var vakre. Men jeg syntes faktisk prinsesse Astrid, fru Ferner, hadde den fineste kjolen. Kjolen er vakker og passer til en dame som prinsesse Astird!

Syntes også kjolene til våre andre kongelige var vakre, som sagt!

Ellen Margrethe Sørensen

04.06.2011 kl.21:18

Synes absolutt Martha hadde den flotteste kjolen - sitter som et skudd og har morsomme detaljer...

Mette Marit derimot - kjempekjedelig både i snitt og farge mot en blek hud og helbleket hår !! Ser lett for traust ut og lite spennende !! Hun burde gjøre som Martha - fremheve linjer og gjøre det hele litt mer spennende !!

Dronning Sonjas kjole satt også flott på henne !!

Martine

05.06.2011 kl.11:13

Jørgen Marthinsen: Ja, Astrids kjole var også flott, og jeg er enig i at den kler henne veldig godt!

Ellen Margrethe Sørensen: Enig i at Märthas kjole er jkempeflott og at den sikker som et skudd på henne. Men jeg synes også Mette-Marits kjole var fin, og jeg synes den kler henne.

Milla :)

05.06.2011 kl.16:13

Kult, det var mange fine kjoler, men det var en som hadde en finere kjole der som ikke du har bilde av :)

Fin blogg :)

Martine

06.06.2011 kl.13:49

Milla: Jasså, hvem var det? :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv