hits

Bør kong Carl Gustaf abdisere?

Alle har vel fått med seg skriveriene om Sveriges kong Carl Gustaf den siste tiden. Påståtte besøk på strippeklubber, nakenbilder, kontakt med mafia og utroskap har blitt dratt frem i media den siste tiden og fåttt enorm oppmerksomhet, både i Sverige, men også her i Norge og andre steder i Europa.

For å få bukt med skriveriene og spekulasjonene, stilte kong Carl Gustaf tidligere denne uken opp i et intervju med nyhetsbyrået TT, hvor han noe nølende benektet å i det hele tatt å noen gang ha vært på en strippeklubb, og at det finnes nakenbilder av han.

Mange mener at svenskekongen var altfor nølende i sine svar da han ble intervjuet, og at han virket uforberedt på spørsmålene. Flere mener også at kongen ikke snakket sant i intervjuet.

Kong Carl Gustafs popularitet har dalt kraftig i kjølvannet av hele denne saken, og meningsmålinger viser at under halvparten av svenskene nå vil at Carl Gustaf fortsetter som svensk konge. Hans datter kronprinsesse Victoria blir imidlertid stadig mer populær, og mange mener at hun bør overta tronen etter sin far.

Når jeg tenker på denne saken, tenker jeg først og fremst på dronning Silvia. Tenk hva den stakkars kvinnen går igjennom for tiden! Jeg synes også synd på kongeparets barn og nære familie. Dette kan ikke være lett for noen av dem, og heller ikke for Carl Gustaf selv.

Hvis påstandene rundt kong Carl Gustaf er sanne, er det bra at de kommer frem i lyset, og hvis svenskekongen har løyet i et intervju, så er det meget alvorlig for kongen og for det svenske monarkiet. Jeg håper imidlertid ikke at kongen tvinges til å abdisere og at kronprinsesse Victoria må ta over.

Med det mener jeg ikke at jeg ikke tror kronprinsesse Victoria vil gjøre en god jobb som dronning, eller at hun ikke er klar for det. Det tror jeg aboslutt at hun er! Men, hun er ung og relativt nygift, og hun fortjener å få stilfte familie og være småbarnsmamma før hun påtar seg den byrden det er å være statsoverhode. Jeg digger kronprinsesse Victoria og jeg tror hun vil bli den perfekte dronning - om noen år.

Hva mener dere om saken? Bør kong Carl Gustaf abdisere?

8 kommentarer

Maiken

05.06.2011 kl.10:59

Jeg tenker det samme som deg. Victoria bør få være ung og nyte det før hun tar over. Og kanskje også få barn. Håper virkelig ikke at ryktene er sanne, mest for hans barn og kone. Kan tenke meg det blir en noe annerledes dag i morgen.

Jørgen Marthinsen

05.06.2011 kl.11:00

Kong Carl Gustaf er jo en merkelig skrue. Og det har han vel alltid vært, men jeg mener at disse påstandene ikke er grunn til at han skal abdisere. Og som du sier, Victoria må få noen år som småbarnsmor og sammen med Daniel, før hun trår helt til topps.

Så NEI, jeg syntes ikke svenske kungen skal abdisere, enda.

Cathinka

05.06.2011 kl.17:21

Hm, merkelig det at de offentlige gjør slikt! De vet jo at det er stor sannsynlighet for å bli avslørt og at konsekvensene blir store. Man så jo bare hva som skjedde med han i Frankrike.

Ina E

05.06.2011 kl.19:45

Jeg mener også det samme som deg, kronprinsesse Victoria må få noen år til:D Jeg syntes at det er utrolig dårlig at presse og media tar å gransker hans privatliv! Hvem liker at alle får vite om deres privatliv, og tenk på all den skaden dette medfører seg. Jeg syntes også veldig synd på den nærmeste familien, og mener at Kong Carl Gustaf ikke skal abdisere enda!:D

densynskefamilie

05.06.2011 kl.23:12

Det er ikke hold i mange av argumentene mot han, det er nermest som et komplott å regne!

05.06.2011 kl.23:36

Jeg tenker følgende om alvorlighetsgraden av påstandene mot ham

1) Å besøke strippeklubb... Det er selvfølgelig ikke helt dette man forbinder med statsoverhode og kongelige, men å besøke strippeklubb i seg selv er relativt uskyldig... Særlig i Sverige, hvor stripperne som jobber arbeider der frivillig og er strenge på at "man bare får se og ikke røre". Jeg mener for øvrig ikke dèt i seg selv er så skammelig dårlig gjort overfor Silvia heller. Jeg er ganske sikker på at Carl Gustaf har gjort dette!

2) Utro med elskerinne(r) er mer alvorlig enn å besøke strippeklubb. Utroskap passer ingen, og i alle fall ikke kongelige. Men det er mest sørgelig overfor familien og spesielt Silvia (Hadde jeg vært hu og "ikke-kongelig" hadde jeg hivd han på huet og ræva ut om utroskapsanklagene stemmer), og det fratar ham ikke evnen til å være statssjef .... (I "jobben som konge" føler jeg det er mer alvorlig å ha talene sine proppfulle med faktafeil osv.).. Men hvis dette stemmer svekker det jo litt tilliten hans, og hans oppgave i å være samlende for Sverige (Hvis han ikke greier å samle familien, hvordan da et helt land?) Om han har gjort dette eller ikke er vanskelig å si, og vet jeg ikke noe om....

3) Omgang med kriminelle: Jeg tror ikke kongen har hatt omgang med kriminelle. Men bare det å ferdes på barer/utesteder/plasser hvor kriminelle vanker, og være gjest i baren til en av Sveriges mest kjente gangstere er meget alvorlig. Bare det å være på samme steder som dem er egnet til å svekke tillitten til ham. Og bare det å vanke i miljø det også finnes kriminelle er muligens kanskje grunn nok til å abdisere, synes jeg. En svensk konge har ingenting i (nærheten av) svensk underverden å gjøre.

4) Angående intervjuet: Hvis han lyver i intervju er dette også grunn nok til abdiskjon, egentlig. Alle husker vel Bill Clinton... Det er ikke det at han hadde sex med Monica Lewinski som førte til en riksrettssak (Hvem presidenten hopper til køys med er en privatsak), men at han løy om det ("I did not have sexual relations with that woman")... Hvis majesteten ikke ville svare sant på spørsmålene burde han heller ikke ha stilt opp til intervju... For øvrig er det litt upassende for en monark å i det hele tatt stille opp til et intervju på den måten, synes jeg...

Alt i alt, ja. Mannen har tabbet seg ut mange ganger og har ikke så mye tillit igjen. Han har svekket monarkiet, tror jeg, og fremstår heller ikke som en sterk og stødig og "ufeilbarlig" konge. Jeg vet ikke om jeg har så mye respekt for ham, som jeg for eksempel har overfor Dronning Elisabeth, Dronning Margrethe eller vår egen Kong Harald. Derfor bør han abdisere, sånn egentlig... Men jeg er enig med dine synspunkter om Victoria... For hennes del bør hun få være kronprinsesse litt til, som relativt nygift. Ideelt sett bør hun få barn først, og barna bør få vokse opp litt først... Men jeg er overbevist om at Victoria blir en langt mer folkelig og populær og flink monark enn det faren er og har vært

Martine

06.06.2011 kl.13:51

Interessant å høre hva dere mener om saken. Takk for kommentarer! Er det flere som har synspunkter, så fyr løs! :-)

Amina

06.06.2011 kl.18:56

Jeg tenker også først og fremst på dronning Silvia. Hun kan ikke si så mye om dette offentlig, men kanskje er det slik at hun håper det svenske folk ser hva slags person kongen er og at han ikke slipper unna alt dette selv om han er konge. Hvis så, så bør det svenske folket reagere. Men jeg synes kong carl gustaf bør som andre være uskyldig til det motsatte er bevist. Jeg tror ikke en halv kriminell tulling har sagt nei til å selge dem for 50 millioner. Så jeg tror ikke de finnes. Jeg mister litt troen på menn etter alle disse utroskapshistoriene som dukker opp. Det virker som om menn er dømt til å være utro. Så jeg har i grunn sluttet å bli så lei meg når jeg hører om utro kjendismenn, nå i siste rekke Arnold. Faktisk så ble jeg litt trist der. Jeg er helt enig med deg over at kongen ikke burde fornedre seg til å la seg intervjue på den måten.

Det er tydeligvis ikke gitt at alle har smarte, intelligente, jordnære kongelige...som vi har.

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv