hits

Åpent slott 2011

Denne uken åpnet Slottet sine dører for publikum. Fram til og med lørdag 13. august kan publikum besøke Det kongelige slott. Alle besøkende følger omvisninger med guide.

Omvisningene på Slottet varer i ca. 1 time, og publikum får da en guidet omvisning i Slottets vakreste representasjonsrom. Disse rommene er: Statsrådsgarderobe, Ministersalongen, Statsrådssalen, Den hvite salong, Kong Haakon VII suite, Øvre Vestibyle, Fugleværelset, Speilsalen, Daglig Spisesal, Lille Festsal, Store Festsal, Store Spisesal og Slottskapellet.

Under omvisningene vil publikum i år også få se smakebiter fra utstillingen "Slottet og Linstow" som ble vist i Nasjonalmuseet - Arkitektur i 2010. Blant gjenstandene som stilles ut, er blant annet den store kronen og våpenbroderiet til det opprinnelige tronstolsarrangementet, samt den nylagete modellen av Slottsbygningen.

Billettprisen på omvisningene er 95 kr for voksne og 85 kr for barn, honnør og student. Billetter kjøpes på billettservice.no eller på telefon 815 33 133. Billetter kan også kjøpes på Narvesen, alle landets postkontorer og 7-Eleven. Eventuelle restbilletter til samme dags omvisninger kan kjøpes ved inngangen.

Mer informasjon om "Åpent slott 2011" finner du ved å gå til kongehusets hjemmesider, eller ved å klikke her.

Hvis du har anledning, anbefaler jeg virkelig å få med deg en omvisning på Slottet i sommer. Jeg var på omvisning på Slottet senest i fjor sommer, sammen med mamma og min søster Pernille. Det var virkelig interessant, og absolutt noe jeg kunne tenke meg å gjøre igjen om ikke så altfor lenge!

Jeg synes det er veldig fint at Slottet holder åpent om sommeren, og lar publikum få komme inn å se de vakre rommene.

Igjen, disse omvisningene anbefales! Så har du anledning - ta turen til Oslo og Det kongelige slott i sommer! :-)

.                                Pernille og meg klare for omvisning på Slottet i fjor sommer

9 kommentarer

Dagens Outfit

26.06.2011 kl.11:33

får man lov å ta bilder egentlig?

Ina E

26.06.2011 kl.18:33

Jeg skal dit senere i sommer, og jeg gleder meg veldig!! :D:D

Leah

26.06.2011 kl.19:52

Ser veldig gøy ut, men jeg bor for langt borte til å kunne besøke slottet :( jeg synest at det er bra at de viser slottet fram til folket da :)

Martine

27.06.2011 kl.00:22

Dagens Outfit: Nei, man gjør ikke det, dessverre. Det var det eneste jeg synes var litt dumt.. :/

Ina E: Åh, så moro! Da bør du glede deg, ja!

Leah: Så dumt da.. Men sånn er det.. Kanskje får du anledning til å besøke Slottet en gang i fremtiden! :-) Ja, veldig fint at de viser slottet fram til folket!

Pernille

27.06.2011 kl.00:46

ja, utrolig fint der. gammelt, men ellegant. Hehe :)

Martine

27.06.2011 kl.11:15

Pernille: Ja, helt sant! :-)

Kristin

27.06.2011 kl.19:37

Jeg skulle gjerne besøkt slottet, men jeg bor ca 45 mil fra Oslo, så da må det litt planlegging til. Men jeg har vært utenfor slottet og i Slottsparken, og det var absolutt flott det!

Martine

30.06.2011 kl.00:08

Kristin: Da skjønner jeg at det blir litt vanskelig! Ja, det er veldig fint utenfor slottet og i Slottsparken også! :-)

kine

02.07.2011 kl.17:19

Jeg var der i fjor sommer, kanskje vi var der samtidig?

- kinelly.blogg.no

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv