hits

Fyrst Albert og Charlene Wittstocks bryllup: Disse kommer fra Storbritannia, Luxembourg og Belgia

Nå er det bare 2 og 3 dager igjen til fyrst Albert av Monaco og Charlene Wittstocks borgerlige og religiøse vielse. Flere og flere detaljer rundt fyrstebryllupet blir kjent, og også hvilke kongeligheter som vil være til stede under festlighetene.

Den religiøse vielsen, med påfølgende bryllupsmiddag og bryllupsfest, lørdag 2. juli, vil bli en storslått fest med omtrent hele det kongelige Europa til stede. Tidligere har jeg skrevet om hvilke kongelige som vil delta fra Norge, Nederland, Danmark og Sverige. Dette kan du lese om her!

Nå er det også bekreftet hvilke kongelige som deltar Storbritannia, Belgia og Luxembourg. Det er følgende:

Storbritannia: Prins Edward og Sophie, grevinnen av Wessex

Luxembourg: Storhertug Henri og storhertuginne Maria-Teresa og kronprins Guillaume

Belgia: Kong Albert og dronning Paola, kronprins Philippe og kronprins Mathilde, prins Laurent og prins Claire og prinsesse Astrid

Det er altså prins Edward og Sophie som representerer den britiske kongefamilien i fyrstebryllupet i Monaco. Selv om mange kanskje hadde håpet at prins William og Kate ville være gjester ved bryllupet, var det nesten som forventet at det er Edward og Sophie som vil være til stede, ettersom det vanligvis er de som representerer den britiske kongefamilien i utenlandske bryllup.

Luxembourg sender altså sitt storhertugpar og kronprins, mens Belgia vil være godt representert, da både kongeparet og kronprinsparet, samt prins Laurent, prins Claire og prinsesse Astrid vil være blant gjestene.

7 kommentarer

Pernille

29.06.2011 kl.22:33

ikke lenge til bryllup nå! blir morsomt :D

Sofie

30.06.2011 kl.00:08

Sender NRK bryllupet?

Martine

30.06.2011 kl.00:17

Pernille: Ja, det blir moro! :-)

Sofie: Ja, NRK sender den religiøse vielsen på lørdag. De sender også litt i for- og etterkant av vielsen, men ikke så mye. Etter hva jeg ser av programoversikten vil sendingen begynne kl. 16.30 og vare til kl. 19.00, så så veldig mye tv-dekning blir det tydeligvis ikke her i Norge.

Sofie

30.06.2011 kl.00:46

ok, btw du gjør en ekstrem bra jobb med bloggen :) fast leser!

Martine

30.06.2011 kl.05:26

Sofie: Tusen takk! Hyggelig å høre at du er fast leser! :-)

Ina E

01.07.2011 kl.17:35

Gleder meg! :D Jeg leste en plass at Kate og William var bedt i bryllupet, men siden de skulle på offisielt oppdrag til Canada og USA, så kunne de ikke komme! Det hadde jo vært gøy da:D

Martine

04.07.2011 kl.10:23

Ina E: Det stemmer nok at William og Kate var bedt, men at de dessverre ikke kunne komme, ja!

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv