hits

Kongefamilien viser sin støtte etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya fredag 22. juli

Hei alle sammen!

Jeg er nå tilbake igjen etter en veldig fin ferietur til Sveits og Italia. Vi var først i Lausanne og Montreux, hvor vi så min søster Pernille og resten av jentene fra Fredrikstad Turn turne på World Gymnaestrada 2011 i Lausanne, deretter var vi en tur i Chamonix i Frankrike, før reisen gikk videre til Nord-Italia, hvor vi var innom Cinque Terre, Pisa, Lucca, Firenze, Siena og Chianti-området, Venezia og Verona. Bilturen gjennom Nord-Italia var utrolig flott, og alle byene var veldig flotte! Anbefales på det sterkeste!

Jeg er imidlertid selvfølgelig rystet over de forferdelige terrorhandlingene som har skjedd her hjemme mens jeg var borte. Det hele er både uvirkelig og helt forferdelig. Mine tanker går til de mange pårørende!


Våre flotte kongefamilie er selvfølgelig, som alle andre nordmenn, preget av terrorhandlingene i Oslo og på Utøya. Kronprinsesse Mette-Marit er også personlig rammet av hendelsene. Hennes stebror politimannen Trond Berntsen er nemlig blant de mange omkomne.

Kongefamilien har etter terrorhandlingene vist sin støtte ved å blant annet delta på flere ulike markeringer av  i dagene i etterkant av hendelsene fredag.

Her ser dere bilder av kongefamiliens deltagelse på noen av markeringene i etterkant av terrorhandlingene i Oslo og på Utøya fredag 22. juli!

Kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon besøkte lørdag ettermiddag pårørendesenteret som ble opprettet på Sundvolden hotell i anledning tragedien på Utøya.

 

Kongefamilien deltok lørdag på en lystenningsseremoni i Oslo Katedral til minne om de omkomne i Oslo og på Utøya.

 

Kongefamilien deltok også på minnegudstjenester i Oslo Domkirke og i Norderhov kirke på Ringerrike.

 

Også i Sverige har terrorhandlingene blitt markert. Kronprinsesse Victoria og prins Daniel deltok i dag på en minnegudstjeneste for ofrene i den norske kirken i Stockholm.

3 kommentarer

26.07.2011 kl.13:18

Tragedien er så stor at det er vanskelig å beskrive. Selvom jeg personlig ikke kjenner noen som har blitt berørt direkte, kjenner jeg noen som kjenner noen - og det gjelder sikkert de fleste her til lands. Men midt i denne ufattelige tragedien svulmer jeg litt av stolthet av å være norsk. Tenk deg, mens George Bush svarte terroristangrepene med "We will hunt you down" svarte Jens Stoltenberg "Mer demokrati, mer åpenhet". Å se bilder fra fakkeltog og minnemarkeringer rundt om i landet der nordmenn holder rundt hverandre, enten om de er etnisk norske eller muslimer eller jøder eller hva det måtte være, varmer og gjør meg stolt. Alle er nordmenn i denne tragedien. Og det må være til uvurdelig hjelp for de som har mistet noen eller blitt skada eller de som opplevde tragedien på nært hold å se et helt land bry seg så mye. Jens Stoltenberg har vist seg som en stor statsmann i denne vanskelige perioden. En mann som egner å samle folket og å opptre sterk selvom han personlig kjenner mange av de som er drept, savnet og skada. Og kongefamilien vår gjør en sykt bra jobb som vanlig. Å se hele kongefamilien gråte i minnesgudstjenesten, gå frem og tenne lys, legge ned blomster, snakke med pårørende, gi en klem, bry seg - det viser hvor store de er. Hvor nært de er sitt folk. Kjempestolt av kongefamilien vår, og nå mer enn noen gang.

Kristin

28.07.2011 kl.21:25

Velkommen tilbake Martine! Jeg har savnet innleggende dine! Håper du har hatt en fin ferie. Så artig at dere var i Verona! Dere besøkte vel Julies hus da?

Så over noe mye mer alvorlig: Først vil jeg si at jeg synes kommentaren over var veldig god!! Jeg er helt enig.

Men, jeg har lyst til å fortelle om noe som tilbake til meg for noen dager siden mens jeg var på jobb. Vi snakket om hvor fantastiske Kongefamilien har vært, og da plutselig husket jeg en ?opplevelse? jeg hadde for noen år siden; etter at jeg leste noen ufine kommentarer på nettet om at vi ikke trenger kongehuset, at de ikke har noen funksjon lenger, koster masse penger osv. kom jeg til å tenke på noe Jens Stoltenberg sa en gang når han ble spurt om Arbeiderpartiets forhold til Kongehuset, siden arbeiderbevegelsen tradisjonelt har vært republikanere. Han svarte noe slikt som:" det stemmer det, men noe endret seg etter krigen da Kongefamilien var en støtte for folket og virket samlende. Det tenkte jeg på den gangen, og sa til meg selv: "Ja, bare kritiser dere, det kan komme en dag da vi opplever en slik krise en gang i fremtiden, og da kan Kongefamilien få den samme funksjonen igjen"! Jeg tenger vel ikke å si mer?..

Martine

28.07.2011 kl.22:08

Anonym: Veldig enig med deg! Takk for kommentaren! Veldig flott skrevet!

Kristin: Tusen takk! Jeg har hatt det kjempefint! :-) Det er helt sant! Så flott sagt av Jens, og absolutt veldig treffende i disse dager... Kongefamilien har vært utrolig viktige i dagene etter tragedien!

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv