hits

Prins Christians første skoledag!

Prins Christian av  Danmark har begynt på skolen!

Prins Christian ble i dag skolegutt, da han begynte i 0. klasse ved Tranegårdsskolen i Hellerup.

Første skoledag er en spesiell dag for både prinser og andre barn, og for at Christian skulle få en så normal skolestart som mulig, bad hans foreldre kronprins Frederik og kronprinsesse Mary om at pressen skulle holde seg unna prinsens skole denne dagen. I stede inviterte de til fotografering på Amalienborg slottsplass før skolestart.

Prins Christian møtte smilende opp sammen med sine stolte foreldre pappa Frederik og mamma Mary. Christians hår var pent kjemmet, og han var flott antrukket i anledning første skoledag. Prinsen hadde på seg en pen mørkeblå genser over en lyseblå skjorte, med grågrønn kortbukse til. På ryggen hadde han sin nye blå skolesekk.

Under fotograferingen ble det tatt flotte skolebilder av en stolt prins Christian. Her ser dere bildene av Christian i anledning hans første skoledag i dag!

 

Prins Christian smilte pent og svarte fint på pressens spørsmål under fotograferingen. Blant annet kunne prinsen fortelle at han gledet seg til å begynne på skolen, ahn var stolt av sin nye skolesekk og han hadde penal og skolemat i sekken.

Christian var flott og kledelig kledd for sin første skoledag, og det var moro å se prins Christian svare så fint på spørsmålene fra pressen.

Om noen er interessert i å se et videoklipp fra fotograferingen, kan dere trykke her!


I anledning skolestarten, mottok prins Christian også et par grønlandske støvler, kalt kamikker, og en anorakk, fra Kujallegs kommune på Grønland, under en seremoni i kronprinsfamiliens hjem i Frederik VIIIs Palæ på Amalienborg slott mandag 8. august.

Til stede under seremonien var også mamma kronprinsesse Mary, pappa kronprins Fredrik og lillesøster prinsesse Isabella, samt varaordfører Thomas Ezekiasse og assisterende kommunaldirektør Frank Hedegaard Jørgensen fra Kujallegs kommune.

Her ser dere vesle Christian motta sine kamikker og anorakk!


På bildene ser vi en stolt gutt som mottarsine grønlandske gaver i anledning sin første skoledag, og lillesøster Isabella som ser beundrende på storebror. Mamma Mary og pappa Frederik ser også stolte ut, og synes nok det er rart å tenke på at deres lille Christian allerede har blitt skolegutt!

Gratulerer så mye som skolegutt, Christian! Jeg håper du hadde en fin og minnerik første skoledag, og ønsker deg en flott og lærerik skolegang!

8 kommentarer

Amina

12.08.2011 kl.16:11

Jeg synes også han var veldig flink til å svare på spørsmålene til pressen. Han var veldig flink til å uttrykke hvilke spørsmål han ikke ville svare på (det med matpakken og det at han ikke ville si navn på hvem han kjente på den nye skolen).

Selv som voksen har jeg blitt satt ut av andre mennesker i den forstand at jeg har fått spørsmål jeg egentlig har ment ikke har vært deres anliggende og svart på dem.

Ina E

12.08.2011 kl.17:53

Han er jo bare helt herlig, og han begynner virkelig å blir en stor gutt!:D Han så veldig glad og spendt ut, og gledet seg nok veldig:D Foreldrene var nok stolte :)

Kristin

12.08.2011 kl.19:31

Flotte bilder! Stilig kledd var han også, uten å se ut som en "voksen i miniatyr"! Frederik var også stilig med blå jakke som sikkert skulle matche Christian?! Likte også Marys kjole, men den var litt for kort synes jeg.

Jeg ønsker også Christian lykke til som skolegutt!

Mathilde

12.08.2011 kl.19:32

Du skrev 0. klasse, har de ikke 1. klasse i Danmark?

Martine

12.08.2011 kl.19:56

Amina: Helt enig! Han var veldig flink til å svare på sørsmålene! Han har nok muligens fått en leksjon i hvordan å svare på spørsmål på pressen på forhånd. Virkelig imponerende var det!

Ina E: Ja, Christian er herlig! Han gledet seg nok stort, ja, og Mary og Frederik var nok veldig stolte begge to - med god grunn!

Martine

12.08.2011 kl.20:02

Kristin: Ja, Christian var veldig flott kledd, og likeså var Frederik og Mary! Stilig at far og sønn matchet i klesveien!

Mathilde: Prins Christian begynte i dag i 0. klasse, eller førskolen. Neste år vil han begynne i 1. klasse. I Danmark begynner de i 1. klasse først det året de fyller 7 år (slik det var i Norge tidligere). Christian, som fyller 6 år i oktober, begynner derfor i høst i 0. klasse, eller førskolen som det også kalles.

Emilie

14.08.2011 kl.21:53

Christian er en sjarmerende liten prins må jeg si!Jeg synest også at han var veldig flink til å svare på spørsmålene fra pressen.Godt tenkt at de stillte opp utenfor på slottsplassen isteden for på skolen for det er jo andre barn der som kansje ikke er så glad for at det er et helt hav av kameraer og mikrofoner på sin første skolestart, for det kan jo fort bli litt skremende.

Martine

15.08.2011 kl.19:25

Emilie: Det synes jeg også! Veldig fint at Mary og Frederik tenkte på å skjerme både sine egen sønn og de andre elevene første skoledag!

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv