hits

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit feirer i dag 10 års bryllupsdag!

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit feirer i dag 10 års bryllupsdag!

25. august 2001 gav kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby hverandre sitt ja i Oslo Domkirke. Det er altså allerede 10 år siden den store og uforglemmelige dagen da Mette-Marit, alenemoren fra Kristiansand, fikk Norges kronprins. Alle husker vi vel den utrolig flotte vielsen, biskop Gunnar Stålsetts personlige tale til brudeparet, Mette-Marits nydelige brudekjole og kronprins Haakons rørende tale til sin brud.

Det mange som var skeptiske til Mette-Marit da hennes forhold til Haakon ble kjent, og da forlovelsen etter en stund ble offentliggjort. Flere mente at hun med sin bakgrunn ikke kunne gifte seg med kronprinsen, og at hun ikke ville mestre rollen som Norges kronprinsesse. Det har imidlertid Mette-Marit motbevist til gangs. I løpet av årene som kronprinsesse har hun vokst inn i rollen på en utrolig god måte, og Mette-Marit er nå en meget respektert og folkekjær kronprinsesse.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit utgjør et usedvandig godt team, de er utrolig gode representanter for det norske folk, og det oser kjærlighet av det flotte paret.

Vårt kjære kronprinspar har opplevd og oppnådd mye i sine ti år som Norges kronprinspar. Ikke minst har de fått to flotte barn - prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus. Og sammen med Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby utgjør de fem vår flotte kronprinsfamilie.

Kronprinsparets 10 års bryllupsdag har i dag blitt feiret med en festgudstjeneste i Oslo Domkirke, og deretter en markering av tiårsjubileet for Kronprinsparets Fond på Universitetsplassen.

Hele kongefamilien, samt en rekke kjentfolk var med på feiringen. Kronprinsesse Victoria og prins Daniel var også til stede og representerte den svenske kongefamilien.

Nå i kveld holder kongeparet en privat middag på Slottet for å feire kronprinsparets jubileum.

Jeg gratulerer vårt kjære kronprinspar med 10 års bryllupsdag! Jeg ønsker kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit fortsatt mange gode år sammen, og et fortsatt kjærlighetsfyllt ekteskap!

Se bildene fra feiringen av kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits 10 års bryllupsdag her, her og her!

7 kommentarer

Hanne

26.08.2011 kl.19:31

Kronprinsesse Viktoria hadde en nydelig kjole. Søtt at Daniel holder rundt henne..

Synes egentlig kronprinesse Mette-Marit hadde valgt en merkelig klesdrakt... Veldig søtt når Ingrid Aleksandra leser fra bibelen. :)

Ina E

27.08.2011 kl.16:28

Jeg vil også gratulere vårt kjære kronprinspar med bryllupsdagen. De må ha lykke til videre, de gjør en utrolig bra jobb for Norge!!:D:D

Så du de programmene som gikk på TV ang jubileumet? Det gikk to forskjellige programmer på nrk og tv2. Det var gøy og se på, spesielt det på tv2! Det var med Thomas og Harald når de var på hytta til kronprinsparet på Dvergsøya i Kristiansand. Det er jo ekstra gøy når jeg bor der, og jeg har sett kronprinsen sammen med barna på båttur i sommer!! ;)

Ina E

27.08.2011 kl.16:53

Det var også mange veldig fine bilder!!:D Likte veldig godt det av Kronprinsparet og Marius på Slottet!!:D:)

anne - hege - therese

28.08.2011 kl.02:46

Hærlig da! :)

Martine

28.08.2011 kl.11:28

Hanne: Ja, kronprinsesse Victorias kjole var veldig søt! Kronprinsesse Mette-Marits drakt var kanskje litt kjedelig?! Veldig søtt når prinsesse Ingrid Alexandra leste fra Bibelen, ja! :-)

Ina E: Ja, de gjør virkelig en veldig god jobb! Ja, jeg så på programmet med Thomas og Harald. Det var utrolig artig! Jeg likte veldig godt den avslappende og folkelige vinklingen på intervjuet, og ekstra moro var det at også kronprinsbarna deltok i programmet. Så moro da - da var det nok ekstra gøy for deg, ja! :-)

anne - hege - therese: Ja! :-)

Kristin

28.08.2011 kl.19:24

Jeg vil også gratulere Kronprinsparet med bryllupsdagen! Veldig fint å se Ingrid Alexandra lese fra Bibelen i kirken! Jeg synes MM hadde en fin drakt, Victoria også! Det aller flotteste antrekket hadde likevel 74 år gamle Dronning Sonja om kvelden!!! Fine bilder fra slottet, men jeg synes det var rart at bare Marius er med på bildet og ikke de andre barna!? Ihvertfall Ingrid, det er jo hun som er tronarving. Det var nok fordi det var sent på kvelden og de sannsynligvis var i seng, men de kunne jo tatt et familiebilde med alle barna tidligere på dagen. Likevel, flott bilde, og Marius en kjekk ung gutt! Jeg så også begge TV-programmene, og likte dem veldig godt!!

Martine

29.08.2011 kl.16:11

Kristin: Ja, dronning Sonja var veldig flott! Helt enig i at også prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus burde vært med på de offisielle bildene! De kunne tatt et bilde tidligere på dagen, ja!

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv