hits

Hvilke navn får kronprinsesse Victoria og prins Daniels baby?

Kronprinsesse Victoria av Sverige er gravid og venter sitt og prins Daniels første barn i mars. I tillegg til barnets kjønn, er nok navnene den lille prinsen eller prinsessen vil få det det knyttes mest spenning til.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniels førstefødte vil bli tronarving, uavhengig om det blir ei jente eller en gutt. Barnet vil derfor med tiden bli konge eller dronning av Sverige. Valg av navn er alltid av betydning når kongelige barn blir født, og spesielt når det gjelder tronarvinger.

I likhet med i Norge, får vi vite navnet på den lille svenske prinsen eller prinsessen rett etter fødselen. Vi må altså ikke vente helt til dåpen med å få vite barnets navn, slik tradisjonen er i Danmark. Allerede kort tid etter fødselen, som etter planen vil finne sted i løpet av mars, får vi altså vite hvilke navn Victoria og Daniel har gitt til sin sønn eller datter.

I likhet med kronprinsesse Victoria selv, samt hennes søsken, får trolig den lille prinsen eller prinsessen fire navn. Ettersom at barnet er tronfølger tror jeg Victoria og Daniel vil tenke nokså tradisjonelt og konservativt, og førstenavnet til den lille vil trolig være et tradisjonelt svensk kongenavn eller dronningnavn.

Blant mellomnavnene tror jeg vi vil finne navn hentet fra den svenske kongefamiliens slektstre, og kanskje også navn hentet fra prins Daniels familie. Kanskje vil de kommende besteforeldrenes navn dukke opp blant navnene, både mormor og farmors navn Silvia og Ewa, og morfar og farfars navn Carl Gustaf og Olle kan være aktuelle navn blant de trolig fire navnene den lille prinsen eller prinsessen vil få.

Hvis jeg skal komme med noen forslag til navn, er dette blant fornavnene jeg tror kan være aktuelle:

Prins: Oscar, Gustav, Carl, Erik, Johan, Magnus

Prinsesse: Desireè, Kristina, Astrid, Lovisa/Louise, Ulrika, Margareta, Isabella, Josefina, Eleonora

Og blant mellomnavnene tror jeg dette kan være aktuelle navn:

Prins: Daniel, Carl, Gustaf, Olle, Olof, Bertil, Wilhelm

Prinsesse: Victoria, Silvia, Ewa, Sibylla, Ingeborg, Birgitta, Elisabeth, Lilian, Ingrid, Alice


Min klare favoritt blant guttenavnene er Oscar, med Gustav og Erik på andre og tredje plass. Blant jentenavnene er favorittene Louise, Astrid
og Desireè.

Hva tror du Victoria og Daniel vil legge vekt på i valget av navn til sin førstefødte? Og hvilke navn tror du Sveriges nye prins eller prinsesse vil få?

16 kommentarer

Lars

06.11.2011 kl.02:50

Jag tror dessa namn:

Prins: Gustaf Oscar Bertil Olof

Prinsessa: Ingrid Lilian Eva Désirée

Leah

06.11.2011 kl.16:18

Jeg håper at fornavnet (visst det blir ei prinsesse) blir Desireè eller Isabella eller Josefina eller Eleonora :))

06.11.2011 kl.17:31

Det er mange fine navn sånn som Desireè og Oscar, men hvis det blir en jente tror jeg ikke de velger Isabella, på tross av at det er et veldig pent navn med tanke på danske prinsesse Isabella!

Kristin

06.11.2011 kl.19:36

Jeg håper de velger et nordisk navn av nordisk opprinnelse, slik som f.eks. Erik eller Carl, Gustav eller Magnus (kommer jo egentlig fra latin, men oppsto i Norge) som førstevalg, og jeg tror dette paret tenker tradisjonelt, og ikke velger "sydlandske" navn som f.eks. Isabella!!

Når det gjelder jente er det ikke så mange fine og tradisjonelle etniske nordiske navn å velge, med unntak av Astrid, Ingeborg og Ingrid, som er fine navn, men Ingrid heter jo VÅR prinsesse så jeg håper ikke det velger det! Louise er også fint, men veldig uorginalt. Jeg tror jeg satser på Desirèe eller Kristina, og Eva eller Silvia som mellomnavn. Eller kanskje Lillian?

:):)

06.11.2011 kl.22:31

JEg håper at hvis det er jente at det blir : Lilian Henriette Victoria Desireè.

Og hvis det blir gutt: Magnus Daniel Olav Oscar

amina

11.11.2011 kl.23:27

Gustav og oscar tror jeg med stor sannsynlighet vil være et av navnene. Ellers så vet jeg egentlig ikke så mye om svensk navnetradisjon hos de kongelige. Kronprinsesse victoria har i hvert fall mange vakre navn.

S

16.11.2011 kl.21:53

Philippa Amelie :)(oppkalling etter Carl Philip og Madeleine)

Stian Stensrud

21.11.2011 kl.01:24

Selvom barna sikkert får mange barn, har jeg troen på et dobbeltnavn som brukes i dagligtalen.

Blir det gutt, tipper jeg han blir kalt Carl og et tradisjonelt svensk kongenavn til, f.eks Carl Oscar eller Carl Erik. Men tror Johan og Gustav er utelukket, i alle fra å bli brukt i dagligtalen. (Pga Carl Johan og nåværende Carl Gustav)Som et av navnene som ikke blir brukt i dagligtalen derimot, tror jeg sikkert at både Gustav og Olle er aktuelle.

Blir det jente, tipper jeg på en sammensetning av enten Lovisa, Astrid, Josefine eller Sofia. Astrid Lovisa for eksempel? Og at Silvia og Ewa sikkert er blant navnene som ikke blir brukt i dagligtalen...

Stian Stensrud

21.11.2011 kl.01:25

Selvom barna sikkert får mange NAVN skulle det være. Vet ikke åssen navnetradisjonen er i Sverige, jeg. Men er vel vanlig at de har en god del navn de også?

Kristin

06.12.2011 kl.14:51

Spennende :)

.............

06.12.2011 kl.18:00

Kan du ikke snart komme med nytt innlegg? Det er over en månde siden! Kan du ikke la noen gjesteblogge hvis du ikke har tid til blogging akkurat nå?

Martine

21.12.2011 kl.15:58

Lars: Her tror jeg du er inne på noe! Fine navneforslag!

Leah: Ja, dette er alle fine navn som kan være aktuelle!

Martine

21.12.2011 kl.15:58

Anonym: Det kan du ha rett i!

Kristin: Jeg håper heller ikke at de velger Ingrid hvis det blir jente. Fine forslag du kommer med. Det blir spennende å se hva de lander på! :-)

Martine

21.12.2011 kl.15:59

:):) : Fine navneforslag dette!

amina: Ja, det tror jeg også! Victoria har flotte navn, ja, og jeg er sikker på at hun og Daniel velger flotte navn til sin lille sønn eller datter også!

Martine

21.12.2011 kl.15:59

S: Ja, kanskje det! Fint navn! :-)

Stian Stenseng: Ja, jeg tror også det er en stor mulighet for at navnevalget, hvis det blir gutt, faller på Carl etterfulgt av et annet navn. Astrid Lovisa - det likte jeg! Ja, det er tradisjon i den svenske kongefamilien å gi flere navn. Mest sannsynlig vil prinsen eller prinsessen få fire navn.

Kristin: Ja! :-)

Martine

25.02.2012 kl.09:03

Victoria og Daniel overrasket med valg av navn til sin datter, og vi fikk visst ikke helt rett noen av oss (om noen i det hele tatt). Mange fine navneforslag synes jeg imidlertid dere hadde! :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv