hits

De kongelige til kirken i julen

Tradisjonen tro drar flere av Europas kongefamilier i kirken i julen. Dette er en fin tradisjon synes jeg.

Vår egen kongefamilie var i år til stede ved julegudstjenesten i Asker kirke på julaften. Vanligvis går kongeparet i kirken 1. juledag, men i år fulgte de kronprinsessens familietradisjoner og gjorde som så mange andre nordmenn; gikk i kirken på julaften i stedet. Kong Harald, dronning Sonja, kongens tante prinsesse Kristine og hele kronprinsesse Mette-Marits familie feiret jul på Skaugum med kronprinsfamilien i år, og både små og store var med i kirken.

Bilder fra kongefamiliens besøk i Asker kirke julaften kan dere se her!

Den danske kongefamilien gikk julaften til gudstjeneste i Aarhus Domkirke. Til stede ved høytidsmessen var både regjentparet, kronprinsparet med sine to eldste barn prins Christian og prinsesse Isabella og prins Joachim og prinsesse Marie med sin sønn prins Henrik, som alle i år feiret jul på Marselisborg Slot.

Bilder av Danmarks kongefamilie ankomme Aarhus Domkirke julaften kan du se her!

Tradisjonen deltok den britiske kongefamilien på gudstjeneste i St. Mary Magdalene Church i Sandringham 1. juledag. Dronning Elizabeth ankom i år julegudstjenesten uten prins Philip, som ble hjerteoperert lillejulaften. Resten av kongefamilien var imidlertid til stede, og de skuelystne kunne se både prins William og hertuginne Kate, prins Harry, prins Charles og hertuginne Camilla,  prinsessene Beatrice og Eugenie, prins Andrew, Zara Phillips og Mike Tindall, Peter og Autumn Phillips og prins Edward og hans familie på vei inn i kirken.

Bilder av den britiske kongefamilien på vei til juledagsgudstjeneste i St. Mary Magdalene Church 1. juledag kan du se her!

3 kommentarer

Pernille

29.12.2011 kl.14:14

Så fine de var! De hadde nok en fin jul de også :)

Kristin

30.12.2011 kl.20:53

Mange fine bilder her! Det er alltid ekstra hyggelig å se Prinsesse Ingrid Alexandra!

Ønsker deg et riktig godt nytt år, og håper å se mange innlegg fra deg her på bloggen også i 2012 - så mye som du får tid til! Vi har mye å se frem til i 2012 også, ikke bare mange

kongelige babyer, men også dronningjubileum i Storbritannia og Danmark, og ikke minst vårt eget kongepars 75-årsdager! :-)

Godt nytt år!

Martine

31.12.2011 kl.11:13

Pernille: Ja, veldig fine ! :-)

Kristin: Enig! Veldig hyggelig å se vår lille, søte prinsesse! :-) Takk for det, og godt nytt år til deg også! :-) Det er mye å se frem til i 2012, ja! Jeg gleder meg! :-) Ha en fin nyttårsfeiring! Godt nytt år! :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv