hits

Året med den norske, svenske og danske kongefamilien

I dag er det nyttårsaften og årets siste dag. Nå som 2011 går mot slutten er det på tide å oppsummere året som har gått, og her på Martines Kongelige Blogg gjelder dette selvfølgelig det kongelige året.

Blant de største kongelige begivenhetene i året som har gått finner vi bryllupet mellom prins William og Kate Middleton i London 29. april og bryllupet mellom fyrst Albert og Charlene Wittstock i Monaco 1. og 2. juli, samt den kongelige tvillingfødselen i Danmark 8. januar.

2011 har også vært et år fyllt av andre små og store kongelige begivenheter, og noen av de huskes bedre enn andre. Blant de kongelige begivenhetene jeg husker best og sitter med mest minner om fra året 2011 er, i tillegg til de jeg har nevnt over, prins Vincent og prinsesse Josephines barnedåp i Holmens kirke i København, prins Sverre Magnus' første skoledag, prins Christian av Danmarks første skoledag og offentliggjørelsen av kronprinsesse Victorias graviditet.

De skandinaviske TV-kanalene NRK, SVT og DR oppsummerer det kongelige året med henholdsvis den norske, svenske og danske kongefamilien med hvert sitt tv-program. Mens du venter på at kvelden skal komme og nyttårsfeiringen begynne kan du kose deg med disse programmene ved å følge linkene nedenfor.

NRKs "Året med kongefamilien 2011" kan du se her!

SVTs "Året med Kungafamiljen" kan du se her!

DRs "Året i Kongehuset" kan du se her!

Hva synes du om NRK, SVT og DRs oppsummeringer av det kongelige året 2011?

Hvilke kongelige begivenheter husker du best fra året 2011?


Med dette ønsker jeg alle lesere et riktig godt nytt år! Jeg ser frem til videre blogging om små og store kongelige begivenheter i 2012.

Også i 2012 har vi mye å se frem til. Ikke minst venter flere kongelige fødsler i de kommende månedene. Blant annet har prinsesse Marie av Danmark termin allerede i januar, og i mars blir en tronarving født i Sverige når kronprinsesse Victoria har termin med sitt første barn.

I tillegg er 2012 året for dronning Elizabeth av Storbritannias 60 års jubileumsår som regent, og dronning Margrethe av Danmark har i 2012 sittet 40 år på tronen. Dette vil selvfølgelig markeres!

Kanskje venter også en eller flere kongelige forlovelser i 2012? Og kanskje blir enda flere kongelige graviditeter offentliggjort?! Vi får følge med og se hva det kongelige året 2012 bringer!

Igjen, GODT NYTT ÅR alle sammen! Håper alle får en fin nyttårsfeiring og et strålende 2012!

Nyttårshilsen fra Martine :-)

3 kommentarer

Amina

31.12.2011 kl.22:29

Jeg så den svenske i går. Jeg tror det blir bryllup på prins carl philip neste år. Han begynner å slå seg til ro nå og er også ferdig med sin andre (tredje?) utdannelse. Ellers er det gledelige nyheter at britene ikke lenger diskriminerer førstefødte jenter.

Kristin

01.01.2012 kl.19:24

Jeg har sett både den norske og den svenske, likte begge programmene, men det med vår kongefamilie likte jeg best. I motsetning til kommentaren ovenfor tror jeg ikke det blir bryllup for Carl Philip i år, men vi får se... Det hadde vært koselig om det skjedde. Tror kanskje det kan bli bryllup for Beatrice og hennes Dave?

Det jeg husker best fra 2011 er nok bryllupene i Strobritannia og Monaco, men også Kongefamiliens deltagelse i forbindelse med 22. juli gjorde et sterk inntrykk, og er noe jeg ikke glemmer så lett. Det blir nok en slags markering til sommeren.

Godt nytt år

Martine

02.01.2012 kl.17:43

Amina: Jtror nok ikke det blir noe bryllup mellom prins Carl Philip og Sofia i år, men kanskje vil en forlovelse offentliggjøres. Dette tror jeg eventuelt vil skje tidligst i sommer - etter barnedåpen til kronprinsesse Victoria og prins Daniels sønn eller datter.

Kristin: Jeg likte veldig godt det danske programmet, men de andre var også fine! Ja, kanskje blir det forlovelse og bryllup for Beatrice og Dave. De har vært sammen en god stund, men er fortsatt relativt unge, så vi får se... Helt sant - i tillegg til de nevnte bryllupoene, er kongefamiliens deltagelse i forbindelse med terrorhandlingene noe jeg også husker spesielt godt. Det var utrolig flott og rørende!

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv