hits

"Det blev en Prinsesse"

Danmark har fått en ny liten prinsesse!

I dag 24. januar klokken 08.27 ble prinsesse Marie og prins Joachim foreldre igjen - denne gang til en liten pike.

Prinsesse Marie ble i 4-tiden natt til i dag innlagt på Rigshospitalet i København for å føde. Knappe fem timer senere kom nyheten om at hun hadde født en velskapt pike. Prins Joachim skal ha vært til stede under hele fødselsforløpet.

På sin hjemmeside opplyser det danske hoffet om at den lille prinsessen var 2930 g og 49 cm, og at både mor og barn har det fint. Pressemeldningen fra det danske hoffet kan dere se her!

Èn time etter at prinsessen var født møtte den stolte far prins Joachim pressen på Rigshospitalet: - Det har gått så fint. Det ingen trodde var mulig har skjedd: Det ble en datter!

Prins Joachim kunne fortelle at det var like stort å bli far for fjerde gang, og han innrømte at han gråt da han så sin lille datter for første gang. Joachim fortalte at de visste kjønnet på forhånd, og at det har vært vanskelig å holde det hemmelig. Prinsen avslørte også at den lille prinsessen har mørkt hår og at hun ligner på sin mor.

Prins Joachims møte med pressen på Rigshospitalet kan dere se her!

Danmarks nye prinsesse går inn som nummer ti i arverekken til den danske tronen, etter sin onkel kronprins Frederik, søskenbarn prins Christian (6), prinsesse Isabella (4), prins Vincent (1) og prinsesse Josephine (1), far prins Joachim og brødre prins Nikolai (12), prins Felix (9) og prins Henrik (2).

Åh, dette var moro! Endelig var tiden inne for den kongelige fødselen, og endelig fikk prins Joachim sin etterlengtede datter! På forhånd hadde jeg både tippet og håpet på en liten prinsesse, og da jeg hørte nyheten om at prinsesse Marie hadde født en liten pike, ble jeg veldig glad! Jeg kan bare tenke meg hvor stolte og glade prins Joachim og prinsesse Marie, og også storebrødrene prins Nikolai, prins Felix og prins Henrik, er for å ha fått en datter og lillesøster å skjemme bort.

Nå kan vi se frem til å få første glimt av den lille prinsessen, når hun om noen dager forlater Rigshospitalet sammen med sine foreldre.

Gratulerer til prinsesse Marie og prins Joachim med datteren! Gratulerer til prins Nikolai, prins Felix og prins Henrik med lillesøsteren! Og gratulerer til hele Danmark med en ny liten prinsesse!

4 kommentarer

Pernille

24.01.2012 kl.17:29

Åå gratulerer til Danmark!

Jeg gleder meg til å se bilder av den nye prinsessen :)

Ina E

24.01.2012 kl.20:29

Gratulerer så mye til Danmark!:)

Kristin

25.01.2012 kl.19:38

Dette var veldig hyggelig! Jeg hadde en litt dårlig dag i går, og derfor var dette ekstra hyggelige nyheter. Nesten med en gang graviditeten ble kjent leste jeg i et utenlandsk kongeblad at Prins Joachim skal ha sagt at han hadde et hemmelig håp om at det var en jente, og han hadde vel ikke sagt det om han ikke hadde visst at det ble det?!

Tror navnet blir Margrethe, Prins Henrik er jo oppkalt etter farfar og da er det vel sannsynlig at søsteren blir oppkalt etter farmor? De bor jo i Danmark, så et typisk fransk navn er vel ikke så sannsynlig... Håper ikke det iallefall. Kanskje vi får se bilder i morgen?!

Martine

27.01.2012 kl.15:22

Pernille: Nå er de første bildene her! :-)

Kristin: Ja, det var veldig hyggelig! Prins Joachim røpet seg nok litt der, ja! :-) Det blir spennede å se hva navnet blir. Et innlegg om mine tanker rundt dette kommer om ikke så lenge!

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv