hits

Hva skal prins Joachim og prinsesse Maries datter hete?

Før helgen ble det kjent at Danmarks nye prinsesse, som ble født 24. januar, skal døpes søndag 20. mai. Nå som dåpsdatoen er kjent er det på tide med et innlegg om mine tanker rundt hvilke navn prins Joachim og prinsesse maries datter skal få.

Tirsdag 24. januar ble prins Joachim og prinsesse Marie av Danmark foreldre for andre gang sammen, da Marie fødte en liten pike på Rigshospitalet i København. Tre dager etter fødselen forlot prins Joachim og prinsesse Marie sykehuset med sin lille datter og vi fikk første glimt av Danmarks nyfødte prinsesse. Hvilke navn lilleprinsessen får er imidlertid fortsatt en godt bevart hemmelighet.

Tradisjonen tro blir navnene til den danske kongefamiliens medlemmer først kjent ved dåpen. Vi må derfor vente en god stund til enda før vi får vite hvilke navn den lille prinsessen får, men spekulasjonene er allerede godt i gang og her kommer mine tanker rundt hvilke navn Danmarks nye prinsesse vil få.

I den Danske kongefamilien er  det tradisjon å gi barna fire navn. I likhet med både sin farmor, far og onkel, brødre og søskenbarn vil trolig også den lille prinsessen derfor få fire navn. Pappa prins Joachims fulle navn er Joachim Holger Waldemar Christian, og prinsessens storebrødres fulle navn er prins Nikolai William Alexander Frederik (12), prins Felix Henrik Valdemar Christian (9) og prins Henrik Carl Joachim Alain (2).

Prinsessens førstenavn, og navnet som vil bli brukt til daglig, er nok det det er vanskeligst å gjette seg til, og som med storebror Henrik, tror jeg Joachim og Marie vil overraske oss. Mange har spekulert i om det første navnet til den lille prinsessen vil bli Margrethe, etter farmor dronning Margrethe, ettersom storebror Henrik er oppkalt etter farfar prinsegemalen. Dette er en mulighet. Hvis ikke navnet blir Margrethe tror jeg at den lille prinsessens førstenavn enten vil være et navn med en fransk touch, ettersom mamma Marie opprinnelig er fransk, eller et relativt vanlig dansk navn, slik både Nikolai, Felix og Henrik er.

Når det gjelder de resterende navnene, har jeg stor tro på at Françoise vil være et av navnene. Françoise er navnet til Maries mor, og ettersom storebror fikk Maries fars navn Alain som et av sine navn, vil trolig den lille prinsessen oppkalles etter mormor. Hvis ikke Margrethe blir førstenavnet, tror jeg ogsp det vil være å finne blant de resterende navnene. Jeg tror også det kan være en mulighet for at prinsessen får navnet Marie blant sine mellomnavn, ettersom at storebror Henrik har Joachim som et av sine navn.


Her er noen navn jeg tror kan være aktuelle førstenavn til Danmarks lille prinsesse:

Margrethe, Louise, Mathilde/Mathilda, Charlotte, Ameliè/Amalie, Caroline, Filippa/Philippa, Sofie/Sofia

Og blant mellomnavnene tror jeg dette kan være aktuelle navn:

Margrethe (farmors navn), Françoise (mormors navn), Marie (mors navn), Agathe (mors mellomnavn), Odile (mors mormors navn), Renèe (fars farmors navn), Alexandrine (farmors mellomnavn), Thorhildur (farmors mellomnavn), Ingrid (fars mormors navn og farmors mellomnavn)


Personlig må jeg si at jeg håper at prinsesse Marie og prins Joachim velger å gi sin lille datter navnet Margrethe som et av mellomnavnene fremfor å velge Margrethe som førstenavn.
Jeg håper på en liten prinsesse Louise eller prinsesse Sofie. Andre favoritter er Ameliè, Filippa og Mathilde.

Hvilke navn tror du Danmarks lille prinsesse vil få?

3 kommentarer

Pernille

13.03.2012 kl.20:18

Jeg tror og håper på at første navnet blir enten Sofie/Sofia eller Matilde/Mathilde! Navn jeg liker veldig godt :)

sunniva

25.03.2012 kl.20:35

Jeg håpte Victoria ville velge Sofia, Matilda eller Amelie - så nå håper jeg Marie eller Joachim velger ett av disse navnene. Amelie er jo fransk, så krysser fingerene for det, også Francoise Margrethe Louise og Ingrid som aktuelle mellomnavn :) Hun er jo ganske langt bak i tronrekkefølgen, og prinseparet kan derfor velge litt "utradisjonelle" navn.

Martine

30.03.2012 kl.16:46

Pernille: Jeg liker også disse navnene godt, og håper på navn i den gaten.

sunniva: Ja, de kan helt klart velge litt utradisjonelt. Det blir spennede å se hvilke navn de velger :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv