hits

Alt klart for kongelig fødsel i Sverige!

Vi er i slutten av februar og kronprinsesse Victorias termin nærmer seg med stormskritt. I Sverige er nå alt klart for kongelig fødsel.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel av Sverige blir snart foreldre for første gang. Da offentliggjørelsen av graviditeten ble gjort i august, ble det sagt at terminen var satt til mars. Selv har kronprinsessen uttalt at fødselen il finne sted i slutten a februar eller begynnelsen av mars.

Det betyr at Sveriges nye tronarving nå kan bli født når som helst, og Sverige får veldig snart en ny liten prins eller prinsesse.

Hvor den kongelige fødselen vil finne sted er ikke kjent, men mye tyder på at det er på Karolinska sykehuset i Stockholm den lille prinsen eller prinsessen vil komme til verden. Allerede på fredag ble et større område sperret av, angivelig for å gjøre plass til mediene, og i går søndag var flere politimenn på plass ved stedet for å forberede og planlegge veisperringer.

På torsdag uttalte den kommende mormoren dronning Silvia at det nå bare er snakk om dager før kronprinsesse Victoria går i fødsel. Denne uttalelsen, Victorias spesifisering av terminen til slutten av februar eller begynnelsen av mars, samt sykehusets forberedelser tyder på at den kongelige fødselen nå er like om hjørnet.

Jeg synes kronprinsesse Victoria har sett stor ut hele svangerskapet, og har tenkt at den reelle terminen er noe tidligere enn først annonsert og at hun vil føde i februar. Jeg tror den kongelige fødselen nå er nært forestående.

Jeg må si at jeg er veldig spent, og jeg gleder meg masse til kongelige baby-nyheter fra vårt naboland i øst. Jeg håper kronprinsesse Victoria får en fin siste del av svangerskapet og ønsker henne masse lykke til med den nært forestående fødselen, som jeg tror vil finne sted om kort tid.

Når tror du Sveriges nye tronarving vil bli født? Og tror du kronprinsesse Victoria og prins Daniel vil få en liten prins eller liten prinsesse?

13 kommentarer

Pernille

20.02.2012 kl.10:44

Jeg tror at kronprinsesse Victoria og prins Daniel vil få en liten jente! Hadde vært morsomt vettuu :D

L

20.02.2012 kl.12:38

Kanskje blir det et skuddårsbarn, med bursdag hvert fjerde år :-)

Martine

20.02.2012 kl.16:58

Pernille: Det blir spennede å se! jeg også har et lite håp om at det blir en liten prinsesse.

L: Hehe, ja kanskje det! Vi får nesten håpe at den lille prinsen eller prinsessen får en annen bursdag enn nettopp denne datoen.

Marthe

20.02.2012 kl.19:08

Jeg har en følelse på at det blir gutt :) men er jo ikke godt å si! Har du forresten fått med deg at prix Charles og Camilla kommer til Norge?

Martine

20.02.2012 kl.19:28

Marthe: Jeg også har en liten guttefølelse, selv om jeg har et lite ønske om at det blir en jente. Kjønnet er imidlertid ikke viktig synes jeg. Det viktigste er selvsagt at barnet er friskt og at det går fint med både mor og barn under fødselsforløpet.

Ja, det leste jeg! De skulle visst blant annet møte overlevende fra Utøya leste jeg. Hyggelig at Charles og Camilla kommer synes jeg!

Stine

20.02.2012 kl.19:31

Jeg tror fødselen starter på tirsdag, siden det er fullmåne ;-) og at hun da føder på onsdag. Haha, litt overtroisk jeg! :-D

Kristin

20.02.2012 kl.21:08

Jeg håper ikke det blir 29., for litt kjipt å bare ha skikkelig bursdag hvert fjerde år... Nei, jeg tror ikke den kommer før i begynnelsen av mars. 1. mars hadde vært en fin dato!! Grunnen til at hun ser stor ut, har jeg lest et sted, er at kvinner som ikke er så høye (f.eks sammenlignet med Mary), ofte ser ekstra store ut, og jeg synes det høres sannsynlig ut. Derfor er det ikke sikkert hun er så dagsventende som størrelsen skulle tilsi. Jeg har en følelse for jente, ca. 70 %, og 30 % følelse for gutt!!

Martine

20.02.2012 kl.21:42

Stine: Ja, kanskje det! Jeg er ikke akkurat så veldig overtroisk selv, men dette med fullmåne har jeg hørt om. Vi får se om det stemmer! ;-)

Kristin: Enig! 29. februar er en kjip dato sånn sett. Ja, det er sant, Victoria er ikke like høy som Mary, men hun er vel ikke så lav heller, er hun vel? Men det kan nok ha litt å si, ja, og andre forhold spiller jo også inn, bla. hvordan babyen ligger i bekkenet. Det blir veldig spennede å se om den nye tronarvingen er en kommende konge eller kommende dronning.

Kristin

21.02.2012 kl.19:08

Nei, jeg tror ikke Victoria er så mye lavere enn Mary, men jeg vet ikke hvor høy hun er. På bilder ser det ut som hun har en annen kroppstype også, litt mer som Maxima og Märtha Louise kanskje?! Jeg har også hørt at når man venter jentebaby har man større mage, men vet ikke om det er så mye i det...? Det er nok, som du og sier, hvordan babyen ligger osv.

Caroline

21.02.2012 kl.20:11

Tror de får en liten prinsesse! ;)

sunniva

22.02.2012 kl.00:14

Jeg gleder meg så til å høre hva den lille tronarvingen skal hete. De har så mange "underlige", franskinspirerte navn i Sverige sammenlignet med Norge og Danmark. Jeg håper de velger et fint, men litt uvanlig kongelig navn. (Matilda, Phillippa, Helena/Helene, Alice, Elisa, Sophie/Sophia)

Forøvrig tror jeg at de får en gutt, men det hadde vært veldig gøy om hun også fikk en jente (Veldig mange kvinnelige tronarviner i Europa nå!)

Martine

22.02.2012 kl.13:17

Kristin: Jeg tror Victoria er ca 170-172 cm høy. Ja, hun har en annen kroppstype enn Mary, og dèt samt en rekke andre faktorer spiller nok inn på magenstørrelsen hennes, ja.

Caroline: Det blir spennende å se! :-)

Martine

22.02.2012 kl.13:19

sunniva: Det gjør jeg også! :-) Jeg tror og håper Victoria og Daniel velger et tradisjonelt kongelig navn til sin sønn eller datter, men gjerne et navn som ikke er så mye brukt nå for tiden, og hvertfall ikke blant andre kongelige i samme generasjon.

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv